Pilaf turc de bulgur

de Catalina L in Mancaruri de post, 16 Apr 2016 | 11679 vizualizari

 

O reteta de post sau o garnitura excelenta la o friptura sau un gratar...
Ce este bulgurul ? Crupe din boabe de grâu încolțite sau opărite, apoi uscate și măcinate grosier, fierte ca păsatul, consumate tradițional în țările orientale (cu bulete de carne, stafide, năut etc.
Bulgur este un ingredient comun in bucataria armeneasca, siriana, turceasca, mediteraneana si din Orientul Mijlociu. Are un gust fin asemanantor cu cel al nucilor.
Este folosit in pilafuri, supe, produse de patiserie, sau ca umplutura.
Este folosit si in paine si reprezinta ingredientul principal in salata tabbouleh salad si in kibbeh. Valoarea nutritionala ridicata il recomanda ca un bun substitut pentru orez si cuscus.
Bulgurul se gateste ca si orezul- se toarna peste el apa (de două ori volumul de bulgur) si fierbem până la absorbția ei completă.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceașcă mare de bulgur (bio)
  • 1 ceapa (sau 2 cepe esalota)
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 50 g de bulion de rosii
  • boia de ardei
  • 1/2 KUB de legume
  • 1 lingura de stafide
  • patrunjel tocat

sare și piper

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf turc de bulgur:

Se spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs.

Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa. 

Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și usturoiul. 

Se adaugă bulgurul și se amestecă. Puneti bulionul de rosii diluat într-o cana cu apa fiarta (aceeași ceașcă, care a fost utilizată pentru a măsura bulgurul) adaugati inca o cana cu apa fiarta. 

Se adaugă 1/2 KUB cu legume, stafidele, piper, boia si se amesteca. 

Se fierbe la foc potrivit timp de 10 până la 15 minute (nu ezitați să adăugați  un pic de apa fiarta daca este necesar). 

Verificati de sare si daca bulgurul este fiert. 

Se adaugă la sfârșit pătrunjelul tocat și se amestecă .

Se acopera, se ia de pe foc si se rezerva 10  minute.

Se serveste cald sau rece .

Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf turc de bulgur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de praz cu masline, ciuperci si cartofi