Dovleceii ii spalam si ii dam pe razatoare cu ochiuri mari. Presaram peste ei putina sare si ii lasam vreo 15 minute; ii stoacem bine si ii punem intr-un castron. Adaugam verdeata, usturoiul pisat, sare, piper, delikat, branza si la final faina si amestecam bine sa se omogenizeze.
Punem ulei...
Curatam si spalam bine fasolea, dupa care o rupem in bucati de cca 2 -3 cm.
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins; O calim pana devine transparenta, apoi adaugam fasolea.
Punem cca 1 canuta de apa si lasam la inabusit; Saram si piperam, apoi cand e aproape gata adaugam...
Fasolea o curatam de codite si o spalam bine.
Punem apa la fiert si cand clocoteste adaugam sarea si fasolea; fierbem cca 20 minute, pana este patrunsa bine. O clatim cu apa rece.
Pregatim un dresing din ulei si otet; amestecam cu usturoiul pisat - eu il dau pe razatoarea mica - sare si...
Punctul de inspiratie a venit de aici : http://www.bucataras.ro/retete/nugat-glace-by-radu-popovici-49942.html
Am batut frisca si am lasat-o la rece.
Pentru crant, pregatim un caramel brun din 200 gr zahar.Cand este gata caramelul, adaugam nucile prajite usor si amestecam bine ca sa...
Punem laptele la incalzit impreuna cu zaharul si adaugam vanilia.
Ouale le batem bine cu un praf de sare.
Punem uleiul la incins.
Trecem feliile de franzela prin lapte ca sa se inmoaie bine, apoi prin oul batut si apoi punem la prajit in uleiul incins pana se rumenesc frumos pe ambele...
Punem o oala cu 4 l apa la fiert - cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita cu sare si pastele,pe care le fierbem max 8-10 minute. Le scurgem si le clatim cu apa rece - le dam deoparte.
Tocam ceapa zolzi; castravetii ii taiem in doua pe lungime, apoi feliute; ii stoarcem putin ca sa nu...
Cartofii in spalam bine cu apa si ii frecam cu un burete abraziv sa indepartam pe cat se poate cojita.
Punem uleiul in cratia apoi cartofii spalati. Presaram toate condimentele si sarea si amestecam bine ca sa se acopere unniform.
Adaugam apa pe o parte a cratitei ca sa nu...
Incepem cu merele - le curatam de cotoare si le taiem cubulete; incingem 50 gr unt intro cratita incapatoare si punem merele la calit putin;adaugam zaharul,esebnta de rom si scortisoara, si tinem pe foc ca sa se inmoaie usor; la final adaugam si 3 linguri de gris ca sa absoarba din zeama...
Pentru blat frecam galbenusurile cu uleiul si dam deoparte pana batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Amestecam usor de sus in jos albusul batut cu galbenusul si adaugam la final faina. Tapetam o forma detasabila cu hartie de copt si punem blatul la cuptor pt cca 30 minute. Verificam...
Pregatim budincile conform indicatilor de pe plic cu 500 ml lapte cu 4 linguri de zahar la 1 plic -la cea dde vanilie am mai adaugat esenta de vanilei iar la cea de ciocolata, rom.
Amestecam cafea calda cu Nesquik-ul si adaugam putina esenta de rom.
Luam cate un biscuit,il trecem prin...
Incepem cu cartofii pe care ii curatam de coaja si ii punem la fiert ca pantru piure, in apa cu sare. Dupa ce au fiert bine, scurgem apa , pe care o oprim, si o lasam sa se raceasa, pasam cartofii si ii amestecam cu untul si cu cca 100 ml lapte; adaugam si sarea din reteta la piureul de cartofi....
Taiem pieptul de pui in bucatele mici; asezonam cu sos de soia si lasam cca 15 minute sa se marineze. Batem un ou si amestecam cu bucatelele de pui.Punem uleiul la incins intr-un tuci; dam bucatelele de pui prin malai si prajim in uleiul incins pana devin aurii. Le scoatem pe hartie absorbanta....
Aluatul a fost framantat si pus la crescut si intre timp m-am ocupat de umplutrura.
Ouale le-am frecat cu zaharul cateva minute, am adaugat branza de vaci scursa, grisul, stafidele (pe care nu am apucat sa le mai tin la inmuiat in rom), esenta de rom si coaja de lamaie. Am amestecat totul si...
Mai intai am pregatit maiaua - drojdia o pasam cu furculita impreuna cu 3 linguri de zahar, punem putin lapte caldut si cateva linguri de faina; lasam la crescut vreo 15-20 minute...pana mai pregatim una alta :)
Acum separam galbenusurile si le frecam cu sare, apoi adaugam jumatate din...
Am pregatit mai intai maiaua - drojdia lichefiata cu zaharul, cu putin lapte si putina faina - amestecam si punem la dospit 15 minute.
Punem faina cernuta intrun lighenas, amestecam cu sarea si in mijloc adaugam maiaua dospita; incepem sa framantam incet incet, adaugand laptele in care...
Mai intai am pregatit toate cele : am spalat bine pipotele si inimile, la fel si ficateii si verdeturile.
Am pus pulpele de pui, pipotele si inimioarele la fiert in apa rece si putina sare; dupa ce am spumuit bine, am adaugat boabe de piper, 3-4 fopi de dafin si catva catei de...
Ouale se spala bine, apoi se pun la fiert in apa rece cu sare. Separat, intr-o craticioara punem la fiert apa,cu sare, 3 linguri de otet si culoare dintr-un pliculet - fiecare culoare se face separat. Cand sunt gata fierte, ouale se pun in vopseaua fierbinte si se tin acolo cca 5-10 minute, in...
Incalzim laptele - in jumatate din cantitate dizolvam drojdia ,iar in cealalta jumatate dizolvam zaharul. Lasam maiaua sa creasca. Intre timp, punem faina in lighean si o amestecam cu sarea, coaja de citrice si vanilia. Adaugam drojdia si laptele si incepem sa framantam , punand cate...
Pentru blat: frecam galbenusurile cu zaharul pana de formeaza o spuma , apoi adaugam peste faina amestecata cu untul rece si framantam un aluat fraged.Il dam la frigider cca 1 ora.
Curatam fructele ; caisele le desfacem in doua, iar nectarinele daca sunt mari le taiem in 3.Spalam zmeura si...
Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul, esenta si coaja de la 1 lamaie. Cand incepe sa fiarba, turnam in ploaie grisul si merstecam energic ca sa nu se prinda. Tinem pe foc cateva clocote, apoi il punem in castronele.
Pentru decor am creat un Smilyface din scortisoara.
Punem faina intr-un lighenas si facem o gropita in mijloc. Adaugam untura frecata de dinainte cu galbenusul, zaharul si mirodeniile si incepem sa framantam. Punem apa atat cat sa obtinem un aluat fraged. Impachetam aluatul obtinut in folie si dam la frigider pentru cca 1 ora. In timpul asta taiem...
Pieptul de pui il spalam, indepartam pielea si il taiam in bucatele mici. Ardeiul il curatam si il taiem fasii,ceapa o curatam si o taiem solzi,iar morcovul il curatam, spalam si il taiem betisoare. Punem la incins 2 linguri de ulei si calim puiul pe toate partile, pana se albeste usor, apoi...
Intr-un castron spargem ouale si le amestecam putin cu un prafulet de sare; adaugam uleiul, zaharul si mirodeniile si frecam cu lingura cca 5 minute. Incepem sa adaugam fainam cate putin pana obtinem un aluat vartos.
Cu o lingura umezita cu apa punem gramajoare din compozitie...
Pregatim ciolanul: il spalam si il stergem bine, apoi il ungem cu ulei pe toate partile.
Il gaurim in mai multe locuri cu varful unui cutit si il impanam cu usturoi si bucatele de carnat afumat. Presaram bine pe toate partile cu piper si cimbru, apoi asezam ciolanul in vasul roman, tinut de...
Cantitatea este pentru 3 zile de croaziera - adica au revenit 5 painici pe zi
Se bat ouale cu sarea cu o furculita, apoi adaugam laptele batut.
Ingredientele uscate le-am amestecat cu drojdia, apoi le-am adaugat putin cate putin peste oale batute. Le lasam la hidratat cca 15-20 minute, pana...
Frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam usor cu albusul batut spuma impreuna cu zaharul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mirodeniile. Dam la cuptor in tava tapetata cu hatie de copt - 30x40cm, pt cca. 20-30 minute, in functie de cuptor.
Pentru crema ,frecam untul spuma cu...
Blat : batem albusul spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sapre; galbenusurile le frecam cu uleiul apoi le adaugam peste albus.Adaugam faina amestecata cu cacaoa si miezul de nuca prajit si macinat.Dam la cuptor in tava de 30x40cm pt cca 20-30 minute, pe hartie de copt.
Spuma de ness...
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi incorporam uleiul in fir subtire.
Adaugam faina amestecata inainte cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor, punem coaja de lamaie,vanilia. apoi incorporam si albusul spuma, amestecand de jos in sus....
Blatul de cacao - batem albusul spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem pana se formeaza o spuma tare; frecam galbenusurile cu uleiul si adaugam peste albusuri. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si amestecam cu o spatula de sus in jos ca sa nu se lase. Dam la cuptor in tava...
Asamblare:
- primul etaj - de jos in sus - blat de vanilie +crema de ness,blat de cacao + crema de afine, ultimu strat blat de brownie cu crema de scortisoara;
- al doilea etaj la fel ca primul;
- al treile etaj - inimioara - blat de brownie cu crema de scortisoara, blat vanilie cu...
Chiftelute de dovlecei cu branza telemea
Dovleceii ii spalam si ii dam pe razatoare cu ochiuri mari. Presaram peste ei putina sare si ii lasam vreo 15 minute; ii stoacem bine si ii punem intr-un castron. Adaugam verdeata, usturoiul pisat, sare, piper, delikat, branza si la final faina si amestecam bine sa se omogenizeze. Punem ulei...
Mancare de fasole pastai
Curatam si spalam bine fasolea, dupa care o rupem in bucati de cca 2 -3 cm. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins; O calim pana devine transparenta, apoi adaugam fasolea. Punem cca 1 canuta de apa si lasam la inabusit; Saram si piperam, apoi cand e aproape gata adaugam...
Fasole pastai cu usturoi
Fasolea o curatam de codite si o spalam bine. Punem apa la fiert si cand clocoteste adaugam sarea si fasolea; fierbem cca 20 minute, pana este patrunsa bine. O clatim cu apa rece. Pregatim un dresing din ulei si otet; amestecam cu usturoiul pisat - eu il dau pe razatoarea mica - sare si...
Nugat glacee cu nuci
Punctul de inspiratie a venit de aici : http://www.bucataras.ro/retete/nugat-glace-by-radu-popovici-49942.html Am batut frisca si am lasat-o la rece. Pentru crant, pregatim un caramel brun din 200 gr zahar.Cand este gata caramelul, adaugam nucile prajite usor si amestecam bine ca sa...
Friganele
Punem laptele la incalzit impreuna cu zaharul si adaugam vanilia. Ouale le batem bine cu un praf de sare. Punem uleiul la incins. Trecem feliile de franzela prin lapte ca sa se inmoaie bine, apoi prin oul batut si apoi punem la prajit in uleiul incins pana se rumenesc frumos pe ambele...
Salata de paste cu ton - Reteta cu nr. 50
Punem o oala cu 4 l apa la fiert - cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita cu sare si pastele,pe care le fierbem max 8-10 minute. Le scurgem si le clatim cu apa rece - le dam deoparte. Tocam ceapa zolzi; castravetii ii taiem in doua pe lungime, apoi feliute; ii stoarcem putin ca sa nu...
Cartofi noi condimentati
Cartofii in spalam bine cu apa si ii frecam cu un burete abraziv sa indepartam pe cat se poate cojita. Punem uleiul in cratia apoi cartofii spalati. Presaram toate condimentele si sarea si amestecam bine ca sa se acopere unniform. Adaugam apa pe o parte a cratitei ca sa nu...
Prajitura cu mere si scortisoara/mere si capsuni
Incepem cu merele - le curatam de cotoare si le taiem cubulete; incingem 50 gr unt intro cratita incapatoare si punem merele la calit putin;adaugam zaharul,esebnta de rom si scortisoara, si tinem pe foc ca sa se inmoaie usor; la final adaugam si 3 linguri de gris ca sa absoarba din zeama...
Tort "Trandafir albastru" cu crema de vanilie
Pentru blat frecam galbenusurile cu uleiul si dam deoparte pana batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Amestecam usor de sus in jos albusul batut cu galbenusul si adaugam la final faina. Tapetam o forma detasabila cu hartie de copt si punem blatul la cuptor pt cca 30 minute. Verificam...
Deliciu cu nuci si visine bete
Pregatim budincile conform indicatilor de pe plic cu 500 ml lapte cu 4 linguri de zahar la 1 plic -la cea dde vanilie am mai adaugat esenta de vanilei iar la cea de ciocolata, rom. Amestecam cafea calda cu Nesquik-ul si adaugam putina esenta de rom. Luam cate un biscuit,il trecem prin...
Paine de casa cu cartofi
Incepem cu cartofii pe care ii curatam de coaja si ii punem la fiert ca pantru piure, in apa cu sare. Dupa ce au fiert bine, scurgem apa , pe care o oprim, si o lasam sa se raceasa, pasam cartofii si ii amestecam cu untul si cu cca 100 ml lapte; adaugam si sarea din reteta la piureul de cartofi....
Pui dulce-acrisor cu ananas
Taiem pieptul de pui in bucatele mici; asezonam cu sos de soia si lasam cca 15 minute sa se marineze. Batem un ou si amestecam cu bucatelele de pui.Punem uleiul la incins intr-un tuci; dam bucatelele de pui prin malai si prajim in uleiul incins pana devin aurii. Le scoatem pe hartie absorbanta....
Pasca cu branza dulce si stafide
Aluatul a fost framantat si pus la crescut si intre timp m-am ocupat de umplutrura. Ouale le-am frecat cu zaharul cateva minute, am adaugat branza de vaci scursa, grisul, stafidele (pe care nu am apucat sa le mai tin la inmuiat in rom), esenta de rom si coaja de lamaie. Am amestecat totul si...
Cozonac cu nuca, rahat si stafide
Mai intai am pregatit maiaua - drojdia o pasam cu furculita impreuna cu 3 linguri de zahar, punem putin lapte caldut si cateva linguri de faina; lasam la crescut vreo 15-20 minute...pana mai pregatim una alta :) Acum separam galbenusurile si le frecam cu sare, apoi adaugam jumatate din...
Paine "Iepurasi"
Am pregatit mai intai maiaua - drojdia lichefiata cu zaharul, cu putin lapte si putina faina - amestecam si punem la dospit 15 minute. Punem faina cernuta intrun lighenas, amestecam cu sarea si in mijloc adaugam maiaua dospita; incepem sa framantam incet incet, adaugand laptele in care...
Drob cu ficatei de pui
Mai intai am pregatit toate cele : am spalat bine pipotele si inimile, la fel si ficateii si verdeturile. Am pus pulpele de pui, pipotele si inimioarele la fiert in apa rece si putina sare; dupa ce am spumuit bine, am adaugat boabe de piper, 3-4 fopi de dafin si catva catei de...
Oua pentru Pasti
Ouale se spala bine, apoi se pun la fiert in apa rece cu sare. Separat, intr-o craticioara punem la fiert apa,cu sare, 3 linguri de otet si culoare dintr-un pliculet - fiecare culoare se face separat. Cand sunt gata fierte, ouale se pun in vopseaua fierbinte si se tin acolo cca 5-10 minute, in...
Gogosi cu bors
Incalzim laptele - in jumatate din cantitate dizolvam drojdia ,iar in cealalta jumatate dizolvam zaharul. Lasam maiaua sa creasca. Intre timp, punem faina in lighean si o amestecam cu sarea, coaja de citrice si vanilia. Adaugam drojdia si laptele si incepem sa framantam , punand cate...
Prajitura" Simfonie de august"
Pentru blat: frecam galbenusurile cu zaharul pana de formeaza o spuma , apoi adaugam peste faina amestecata cu untul rece si framantam un aluat fraged.Il dam la frigider cca 1 ora. Curatam fructele ; caisele le desfacem in doua, iar nectarinele daca sunt mari le taiem in 3.Spalam zmeura si...
Gris cu lapte
Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul, esenta si coaja de la 1 lamaie. Cand incepe sa fiarba, turnam in ploaie grisul si merstecam energic ca sa nu se prinda. Tinem pe foc cateva clocote, apoi il punem in castronele. Pentru decor am creat un Smilyface din scortisoara.
Cornulete vanilate cu nuca si rahat
Punem faina intr-un lighenas si facem o gropita in mijloc. Adaugam untura frecata de dinainte cu galbenusul, zaharul si mirodeniile si incepem sa framantam. Punem apa atat cat sa obtinem un aluat fraged. Impachetam aluatul obtinut in folie si dam la frigider pentru cca 1 ora. In timpul asta taiem...
CURRY DE PUI CU GARNITURA DE OREZ
Pieptul de pui il spalam, indepartam pielea si il taiam in bucatele mici. Ardeiul il curatam si il taiem fasii,ceapa o curatam si o taiem solzi,iar morcovul il curatam, spalam si il taiem betisoare. Punem la incins 2 linguri de ulei si calim puiul pe toate partile, pana se albeste usor, apoi...
Fursecuri cu rahat si migdale
Intr-un castron spargem ouale si le amestecam putin cu un prafulet de sare; adaugam uleiul, zaharul si mirodeniile si frecam cu lingura cca 5 minute. Incepem sa adaugam fainam cate putin pana obtinem un aluat vartos. Cu o lingura umezita cu apa punem gramajoare din compozitie...
Ciolan copt impanat
Pregatim ciolanul: il spalam si il stergem bine, apoi il ungem cu ulei pe toate partile. Il gaurim in mai multe locuri cu varful unui cutit si il impanam cu usturoi si bucatele de carnat afumat. Presaram bine pe toate partile cu piper si cimbru, apoi asezam ciolanul in vasul roman, tinut de...
Painici Dukan cu chimen si chili
Cantitatea este pentru 3 zile de croaziera - adica au revenit 5 painici pe zi Se bat ouale cu sarea cu o furculita, apoi adaugam laptele batut. Ingredientele uscate le-am amestecat cu drojdia, apoi le-am adaugat putin cate putin peste oale batute. Le lasam la hidratat cca 15-20 minute, pana...
Tort cu crema de branza
Frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam usor cu albusul batut spuma impreuna cu zaharul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mirodeniile. Dam la cuptor in tava tapetata cu hatie de copt - 30x40cm, pt cca. 20-30 minute, in functie de cuptor. Pentru crema ,frecam untul spuma cu...
Prajitura cu spuma de ness si bezea
Blat : batem albusul spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sapre; galbenusurile le frecam cu uleiul apoi le adaugam peste albus.Adaugam faina amestecata cu cacaoa si miezul de nuca prajit si macinat.Dam la cuptor in tava de 30x40cm pt cca 20-30 minute, pe hartie de copt. Spuma de ness...
Prajitura Fanta
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi incorporam uleiul in fir subtire. Adaugam faina amestecata inainte cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor, punem coaja de lamaie,vanilia. apoi incorporam si albusul spuma, amestecand de jos in sus....
Tort laptop
Blatul de cacao - batem albusul spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem pana se formeaza o spuma tare; frecam galbenusurile cu uleiul si adaugam peste albusuri. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si amestecam cu o spatula de sus in jos ca sa nu se lase. Dam la cuptor in tava...
Tort Antonia
Asamblare: - primul etaj - de jos in sus - blat de vanilie +crema de ness,blat de cacao + crema de afine, ultimu strat blat de brownie cu crema de scortisoara; - al doilea etaj la fel ca primul; - al treile etaj - inimioara - blat de brownie cu crema de scortisoara, blat vanilie cu...