Blat:
Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja...
Pentru blat batem albusurile spuma cu zahar, galbenusurile se freaca cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si macul amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja de citrice...
Am introdus punga in cuptorul cu microunde si intre timp am pus zaharul intr=o cratita sa se caramelizeze. Cand a devenit auriu, pumen untul si amestecam bine sa se omogenizeze.Intre timp avem grija sa scoatem floricele gata facute (stau max 3 min in cuptor).Oprim focul la caramel...
Punem uleiul la incins si asezam bucatile de pui usor sarate sa se rumeneasca putin pe toate partile; cand sunt gata rumene, punem 4 catei de usturoi zdrobiti grosier cu lama cutitului si calim putin, apoi punem cca 3 cani de apa; punem un capac si lasam sa clocoteasca vreo 10 minute, apoi punem...
Am pus faina intr-un lighean, ama amestecat-o cu drojdia uscata si cu zaharul, am pus coaja de citrice si sarea si am amestecat usor; am topit margarina si am amesteca-o cu uleiul ca sa imi fie mai usor. Am pus oul este faina si incet incet am inceput sa incorporez laptele, pana s-a terminat si...
Curatam radacinoasele si le punem la fiert in apa rece. Cand incep sa se patrunda, adaugam cartofii taiati cuburi maricele (1,5x1,5 cm), sare si cimbrul si fierbem pana se patrund bine. Dregem ciroba cu otet si smantana amestecata cu ou si potrivim de sare. Cand este gata punem tarhonul tocat si...
Blat : punem untul cu nessul si ciocolata pe foc pana se topeste; lasam putin la racit, apoi adaugam zaharul si vanilia si amestecam din nou. Dupa ce se mai raceste putin punem ouale pe rand si amestecam energic dupa fiecare. Acum este timpul sa punem faina amestecata cu praful de sare, iar la...
Pregatim mai intai grisul pt a avea timp sa se raceasca - eu pun dupa ochi la o parte de gris cca. 3 parti de apa - se pune la fiert si se amesteca sa nu se prinda de cratita si sa nu faca cocoloase - se lasa sa se raceasca bine.
Incepem sa preparam icrele - punem icrele in castron si...
Blat 1:
Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit punem nuca si amestecam cu o spatula. Intindem compozitia in tava 30x40cm acoperita cu hartie de copt si...
Punem faina intr-un castron/oala, adaugam ouale, praful de sare, zaharul, esenta de vanilie si laptele si amestecam; apoi mai punem apa minerala pana obtinem consistenta unei smantani mai subtiri.
Incingem o tigaie de teflon si picuram putin ulei; punem cu un polonic compozitie si...
Curatam legumele si le taiem felii grosute - de cca 1 cm grosime.
Ungem usor un vas de yenna cu ulei si asezam feliile de legume in picioare altenativ:rosie,ceapa, ciuperca,dovlecel, ardei ...pana umplem tava. Picuram putin ulei si presaram pe deasura sare, piper,cimbru si banza rasa si dam la...
Pentru blat batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul; separat frecam galbenusurile cu uleiul; punem galbenusurile putin cate putin peste albusuri, apoi punem faina amestecata de dinainte cu praful de copt; punem coaja de portocala si lamaie si esenta de vanilie si dam la cuptor in...
Spalam ciupercile si le curatam de pielite; eu una am ceva timp de cand nu mai curat pielitele, dar am grija sa le spal bine cu un burete de vase.
Tocam ciupercile feliute; punem uleiul la incins si adaugam usturoiul zdrobit cu cutitul, dupa care punem ciupercile; lasam sa fiarba, amestecand...
Cum se prepara Iahnie de fasole cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa in familie:
Alegem fasolea si o punem la fiert in apa - schimbam vreo 3 ape, dupa care o punem in oala minune sa fierba impreuna cu coasta portionata cca 1 ora - acum na..in functie de fasole :P
Dupa...
Am pus faina intr-un lighean.
Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin lapte , am facut o gropita in faina si am pus-o la dospit.
Intre timp punem laptele la incalzit si adaugam zaharul sa se topeasca; punem coaja de citrice si amestecam.
Dupa ce a...
PINGUINI:
Alegem maslinele si le imperechem cate 2; una dintre ele se decupeaza ca sa creem burtica pinguinului. Felia de morcov o v=crestam in forma de v ca sa facem labele picioarelor, apoi trecem la umplerea maslinelor cu icre. Prindem o maslina intreaga cu una crestata si cu o felie...
Ciupercute:
Ouale se fierb tare, se decojesc si se taie pe din doua pe orizontala ;la fel si rosiile, pe care le scobim.
Scoatem galbenusurile fierte si le pasam cu furculita.
Calim ceapa si usturoiul tocate marunt in unt, dupa care adaugam ficateii de pui; ii tinem pe foc pana se...
Blat :
Se bat albusurile spuma tare;galbenusurile se freaca cu uleiul separat.
Se pun galbenusurile peste albusuri , apoi se incorporeaza usor cu lingura faina amestecata inainte cu praful de copt.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt cca 20-30 min; cel mai...
Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana obtinem un aluat usor de intins.
Se da coca la frigider cca 30 minute inainte de folosire.
Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime,se unge cu ou batut, apoi se presara dupa preferinta cu cascaval sau branza (eu am pus niste cascavea =...
Blat:
Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul; se adauga galbenusurile peste albus apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit esentele.
Se toarna compozitia in tava cu dimensiunea de 30x40cm tapetata...
Tort "Zumzarel"
Blat: Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja...
Tort cu mac
Pentru blat batem albusurile spuma cu zahar, galbenusurile se freaca cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si macul amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja de citrice...
Floricele dulci
Am introdus punga in cuptorul cu microunde si intre timp am pus zaharul intr=o cratita sa se caramelizeze. Cand a devenit auriu, pumen untul si amestecam bine sa se omogenizeze.Intre timp avem grija sa scoatem floricele gata facute (stau max 3 min in cuptor).Oprim focul la caramel...
Ostropel de pui cu piure de cartofi
Punem uleiul la incins si asezam bucatile de pui usor sarate sa se rumeneasca putin pe toate partile; cand sunt gata rumene, punem 4 catei de usturoi zdrobiti grosier cu lama cutitului si calim putin, apoi punem cca 3 cani de apa; punem un capac si lasam sa clocoteasca vreo 10 minute, apoi punem...
Gogosi pufoase...pufoase
Am pus faina intr-un lighean, ama amestecat-o cu drojdia uscata si cu zaharul, am pus coaja de citrice si sarea si am amestecat usor; am topit margarina si am amesteca-o cu uleiul ca sa imi fie mai usor. Am pus oul este faina si incet incet am inceput sa incorporez laptele, pana s-a terminat si...
Ciorba de cartofi cu tarhon si kaizer
Curatam radacinoasele si le punem la fiert in apa rece. Cand incep sa se patrunda, adaugam cartofii taiati cuburi maricele (1,5x1,5 cm), sare si cimbrul si fierbem pana se patrund bine. Dregem ciroba cu otet si smantana amestecata cu ou si potrivim de sare. Cand este gata punem tarhonul tocat si...
Brownie Cappuccino
Blat : punem untul cu nessul si ciocolata pe foc pana se topeste; lasam putin la racit, apoi adaugam zaharul si vanilia si amestecam din nou. Dupa ce se mai raceste putin punem ouale pe rand si amestecam energic dupa fiecare. Acum este timpul sa punem faina amestecata cu praful de sare, iar la...
Icre de peste
Pregatim mai intai grisul pt a avea timp sa se raceasca - eu pun dupa ochi la o parte de gris cca. 3 parti de apa - se pune la fiert si se amesteca sa nu se prinda de cratita si sa nu faca cocoloase - se lasa sa se raceasca bine. Incepem sa preparam icrele - punem icrele in castron si...
Tort festiv
Blat 1: Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit punem nuca si amestecam cu o spatula. Intindem compozitia in tava 30x40cm acoperita cu hartie de copt si...
Clatite cu crema de ciocolata
Punem faina intr-un castron/oala, adaugam ouale, praful de sare, zaharul, esenta de vanilie si laptele si amestecam; apoi mai punem apa minerala pana obtinem consistenta unei smantani mai subtiri. Incingem o tigaie de teflon si picuram putin ulei; punem cu un polonic compozitie si...
Tian de legume sau Rattatouille
Curatam legumele si le taiem felii grosute - de cca 1 cm grosime. Ungem usor un vas de yenna cu ulei si asezam feliile de legume in picioare altenativ:rosie,ceapa, ciuperca,dovlecel, ardei ...pana umplem tava. Picuram putin ulei si presaram pe deasura sare, piper,cimbru si banza rasa si dam la...
Tort spirala Diplomat
Pentru blat batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul; separat frecam galbenusurile cu uleiul; punem galbenusurile putin cate putin peste albusuri, apoi punem faina amestecata de dinainte cu praful de copt; punem coaja de portocala si lamaie si esenta de vanilie si dam la cuptor in...
Ciuperci inabusite
Spalam ciupercile si le curatam de pielite; eu una am ceva timp de cand nu mai curat pielitele, dar am grija sa le spal bine cu un burete de vase. Tocam ciupercile feliute; punem uleiul la incins si adaugam usturoiul zdrobit cu cutitul, dupa care punem ciupercile; lasam sa fiarba, amestecand...
Iahnie de fasole cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa in familie
Cum se prepara Iahnie de fasole cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa in familie: Alegem fasolea si o punem la fiert in apa - schimbam vreo 3 ape, dupa care o punem in oala minune sa fierba impreuna cu coasta portionata cca 1 ora - acum na..in functie de fasole :P Dupa...
Cozonaci cu nuca si scortisoara
Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin lapte , am facut o gropita in faina si am pus-o la dospit. Intre timp punem laptele la incalzit si adaugam zaharul sa se topeasca; punem coaja de citrice si amestecam. Dupa ce a...
Aperitive festive -Pinguini si Oameni de zapada
PINGUINI: Alegem maslinele si le imperechem cate 2; una dintre ele se decupeaza ca sa creem burtica pinguinului. Felia de morcov o v=crestam in forma de v ca sa facem labele picioarelor, apoi trecem la umplerea maslinelor cu icre. Prindem o maslina intreaga cu una crestata si cu o felie...
Melcisori si ciupercute
Ciupercute: Ouale se fierb tare, se decojesc si se taie pe din doua pe orizontala ;la fel si rosiile, pe care le scobim. Scoatem galbenusurile fierte si le pasam cu furculita. Calim ceapa si usturoiul tocate marunt in unt, dupa care adaugam ficateii de pui; ii tinem pe foc pana se...
Tort cu crema de ciocolata si vanilie
Blat : Se bat albusurile spuma tare;galbenusurile se freaca cu uleiul separat. Se pun galbenusurile peste albusuri , apoi se incorporeaza usor cu lingura faina amestecata inainte cu praful de copt. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt cca 20-30 min; cel mai...
Saratele
Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana obtinem un aluat usor de intins. Se da coca la frigider cca 30 minute inainte de folosire. Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime,se unge cu ou batut, apoi se presara dupa preferinta cu cascaval sau branza (eu am pus niste cascavea =...
Tort spirala
Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul; se adauga galbenusurile peste albus apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit esentele. Se toarna compozitia in tava cu dimensiunea de 30x40cm tapetata...