Paine "Iepurasi"

de claudiaO in Piine, 24 Apr 2014 | 4108 vizualizari

 

De Paste am vrut sa ii fac piticului meu o surpriza si am pregatiti niste painici ce s-au vrut a fi iepurasi ...din toti doar catva aduceau a iepure ...dar ce conteaza...
Conteaza ca au fost bune si s-au mancat repede :)

 

INGREDIENTE

  • · 1 kg faina
  • · 650 ml lapte dulce cald
  • · 50 gr drojdie
  • · 1 lingurita cu varf cu sare
  • · 2 lingurite cu zahar
  • · 100 gr unt gras
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine "Iepurasi":

Am pregatit mai intai maiaua - drojdia lichefiata cu zaharul, cu putin lapte si putina faina - amestecam si punem la dospit 15 minute.

Punem  faina cernuta intrun lighenas, amestecam cu sarea si in mijloc adaugam maiaua dospita; incepem sa framantam incet incet, adaugand laptele in care am totit untul.

Dupa ce am terminat laptele mai framantam inca vreo 10 minute; lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Luam coca si formam gramajoare ovale si le taiam cu foarfeca 2 urechi.Punem in tava pe hartie de copt;ungem cu ou amestecat cu lapte si mai lasam 20 minute la crescut- dam la cuptor cca 30 -40 minute si gata.

Eu am mai facut in plus un iepuras, pentru care m-am inspirat de la Laura Laurentiu : http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-paine/painea-iepuras.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine "Iepurasi"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine ca la tara