Va spun sincer, am renuntat la semi-preparatele din comert. Am renuntat la carnea din comert, plina de antibiotice si de saratura. Am renuntat la ouale din comert scaldate in chimicale lichide.
Cumpar carne de tara, oua de tara, branza de tara. Si incerc sa reproduc acasa cateva preparate care ne fac cu ochiul in galantare.
Nu are culoarea rozalie a celor din comert, si asta pentru ca nu am pus colorant.
Nu are gustul acela sarat si plastifiat al celor din comert, si asta pentru ca nu am pus potentiator de gust, si nici alte chimicale.
Nu rezista 3 luni in frigider, si asta pentru ca nu am folosit nitriti si nitrati care sa ii dea rezistenta in timp.
Dar este foarte gustoasa, usor de facut, si nu contine chimicale pe care sa le ingereze organismul nostru!
Haideti sa vedeti cat de simplu si gustos poate fi facuta o pastrama proaspata.
Spalam carnea si o uscam cu un servet de hartie. O intepam cu un bat de frigaruie. O dam deoparte.
Luam o forma de copt termorezistenta, si asezam in ea bucata de carne. Turnam peste carne sosul de soia, apoi vinul. Ungem bucata de carne cu mustar si presaram ghimbir. Apoi punem un pic de ulei masline. Intoarcem bucata de carne si o ungem iar cu mustar, presaram un pic de ghimbir si apoi ulei masline. Punem cateva foi de dafin in tava. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la frigider pana a doua zi.
A doua zi, scoatem din frigider, ridicam cu atentie sa nu rupem folia si aruncam o privire. Dupa ce salivam, acoperim la loc si apoi pornim cuptorul.
Introducem tava acoperita in cuptor si lasam la foc mediu cam o ora si jumatate, apoi scoatem folia de deasupra si lasam sa se rumeneasca frumos la foc iute. Nu mai tinem mai mult de un sfert de ora.
Dupa ce indepartam folia de aluminiu, stropim bucata de carne cu sosul din tava.
Dupa ce s-a rumenit bine, scoatem tava din cuptor. Lasam un pic sa se "odihneasca" si apoi transferam bucata de carne pe o farfurie.
Dupa ce s-a racit complet, luam o hartie de copt si o ambalam, apoi o dam la frigider pana a doua zi. Veti vedea diferenta intre carnea coapta proaspat si cea de a doua zi, tinuta ambalata in frigider. Se serveste rece, feliata subtire, alaturi de masline sau branza. Merge si la sendvisuri. Va recomand cu toata inima sa incercati!
1
alegeti o bucata de carne mai marisoara, la copt va scadea.
2
- alegeti carne proaspata.
3
- daca doriti, puteti folosi si sare. eu am preferat fara, din cauza sosului de soia care contine si sare.
4
- aveti rabdare sa o pastrati la rece pana a doua zi.