Taiem pieptul de pui in bucatele mici; asezonam cu sos de soia si lasam cca 15 minute sa se marineze. Batem un ou si amestecam cu bucatelele de pui.Punem uleiul la incins intr-un tuci; dam bucatelele de pui prin malai si prajim in uleiul incins pana devin aurii. Le scoatem pe hartie absorbanta.
Acum ne apucam de ardei, pe care ii taiem fasii subtiri-un jullienne mai mare :D.
Uleiul in care s-a prajit puiul, il strecuram intr-un wok si punem ardeiul la calit, pana se inmoaie putin - cca 8-10 minute, apoi punem otetul in care am amestecat Zaharul, zeama de la ananans (cam 150 ml) si bulionul. Asezonam cu sare,piper si ardei iute tocat, puenm un praf de ghimbir , cui ii place poate pune cca 2 cm radacina proaspata de ghimbir -si salam sa dea in cateva clocote, apoi punem ananasul taiat cuburi.Punem si puiul prajit si mai lasam maxim 5 minute.
Fierbem spaghete subtiri - de obicei eu folosesc spaghettinni barilla - in apa multa cu sare si servim cu pofta!
1
se poate servi si alaturi de orez cu bob lung