Anul acesta a fost prima data cand am facut drob de pui si a fost foarte bun. Nu s-a simtit lipsa mielului din compozitie :)
Mai intai am pregatit toate cele : am spalat bine pipotele si inimile, la fel si ficateii si verdeturile.
Am pus pulpele de pui, pipotele si inimioarele la fiert in apa rece si putina sare; dupa ce am spumuit bine, am adaugat boabe de piper, 3-4 fopi de dafin si catva catei de usturoi. Lasam sa fiarba vreo jumatate de ora, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca bine.
Ficatii i-am pus intr-o tigaie cu putin ulei pt vreo 2-3 minute pe fiecare parte...atat cat sa se albeasca putin. Ia dam deoparte sa se raceasca.
Tocam ceapa uscata si o punem la calit in restul de ulei pana devine sticloasa, apoi adaugam si ceapa verde tocata, iar la final am adaugat usturoiul si am inchis focul.
Am tocat cu cutitul marunt canea de pui si organele, am adaugat ceapa si usturoiul si am amestecat putin. Am presarat sare si piper dupa gust, faina si ouale si amestecam bine ca sa se lege.
Tapetam 2 tavi de cozonac cu unt si faina si asezam compozitia de drob presand bine cu dosul unei linguri.
Am bagat drobul in cuptor la for potrivit pentru vreo 35 de minute,dupa care am batut un ou cu putiin lapte si am uns frumos suprafata - am mai dat la cuptor pt inca vreo 10 minute si gata.
Pofta buna!