Am ochit aceasta prajitura pe blogul Timeei -Retete Timea, dar am mai adaptat-o putintel.
Delicioasa!
BLAT:
Untul moale se mixeaza cu praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand.
Faina se amesteca cu cacaua, cafeaua, praful de copt, bicarbonatul. Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi.
Adaugam ingredientele uscate pese amestecul de oua si unt si esenta de vanilie, amestecand usor. La final adaugam ciocolata topita.
Intindem compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt, apoi punem bucatele de cocolata Mars pe toata suprafata; in reteta Timeei erau 3 buc, eu am folosit 4 ca era tava putn mai mare. Dam la cuptor vreo 25 minute - facem testul scobitorii ca sa fim mai siguri, apoi o mai lasam 5 minute cu cuptorul inchis.
Cand e gata prajitura, o lasam sa se raceasca si pregatim glazura.
Untul, smantana, ciocolata si zaharul pudra le punem pe baie de aburi pana se topeste si se omogenizeaza frumos. Turnam glazuta ciocolatoasa peste prajitura si razuim ciocolata cu lapte.
Dam la rece pana la servire, la mine a fost a doua zi. Tinuta la rece, este usor crocanta, dar daca sta putin la temperatura camerei devine moale si ciocolatoasa.