Daca tot am stat acasa pe 1 Mai, trebuia sa "crosetez" si ceva dulce...aveam eu cate ceva prin casa, dar nu vreoiam sa pierd prea mult timp cu prepararea asa ca...am facut un Deliciu cu nuci si visine bete
Pregatim budincile conform indicatilor de pe plic cu 500 ml lapte cu 4 linguri de zahar la 1 plic -la cea dde vanilie am mai adaugat esenta de vanilei iar la cea de ciocolata, rom.
Amestecam cafea calda cu Nesquik-ul si adaugam putina esenta de rom.
Luam cate un biscuit,il trecem prin siropul de cafea si il asezam in tava; cuntinuam cu biscuiti pana formam un pat pe fundul tavii; turnam o parte din budinca de vanilie, presaram nuca tocata grosier si bucatele de visine,apoi punem un nou strat de biscuiti;peste al doilea strat de biscuiti punem budinca de ciocolata si din nou nuci si visine. Mai avem budinca pt inca un strat de biscuiti.La ultimul strat punem biscuiti inmuiati in sirop, apoi turnam peste ei ciocolata alba topita la bain marie cu frisca lichida. Ciocolata neagra am pus-o intr-o punga la microunde si dupa ce s-a topit am trasat peste stratul de ciocolata alba dungi oblice. Peste ciocolata am presarat din nou nuca.
Dupa ce s-a intarit ciocolata am facut niste moate din frisca batuta.
Se lasa la racit cca 5-6 ore, apoi se serveste.Cat sta la frigider biscuiti se vor inmuia si mai bine,iar aromele se vor combina demential.
Pofta buna!
PS: poza cu sectiunea nu am mai apucat sa fac :(
1
In loc de visine din visinata puteti folosi fructe confiate sau bucatele de ciocolata, iar in loc de nuci, alune de padure, migdale...sau ce aveti prin casa..oricum efectul este garntat.