Fursecuri cu rahat si migdale

de claudiaO in Prajituri, 5 Apr 2014 | 3469 vizualizari

 

Pentru o dup amiaza de duminica, cand ai pofta de rontait ceva dulce...sunt numai bune.
Se fac usor si nu necesita nici ingrediente multe si nici prea mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 cani de ulei
  • 3 cani de zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • migdale si bucatele de rahat colorat
  • un praf de sare
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu rahat si migdale:

Intr-un castron spargem ouale si le amestecam putin cu un prafulet de sare; adaugam uleiul, zaharul si mirodeniile si  frecam cu lingura cca 5  minute. Incepem sa adaugam fainam cate putin pana obtinem un aluat vartos.

Cu o lingura umezita cu apa punem gramajoare din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele ,pentru ca se latesc la copt. Punem pe fiecare cate o bucatica de rahat si o migdala. Dam la cuptor pentru cca 15 minute - depinde si de cuptor - oricum se coloreaza usor pe margine cand sunt gata. Sunt  destul de fragede cand ies de la copt, apoi se intaresc - devin crocante.

Mi-au iesit cca 60 bucati.

TIPS-URI

1

in loc de rahat si migdale se pot pune ori stafide, ori miez de nuca...depinde ce are fiecare la indemana...sunt bune oricum :)

2

eu am folosit o cana de cca.150 de grame - aceeasi cana pentru zahar si pentru ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rahat si migdale" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Degetele" cu ciocolata