Pentru o dup amiaza de duminica, cand ai pofta de rontait ceva dulce...sunt numai bune.
Se fac usor si nu necesita nici ingrediente multe si nici prea mult timp.
Intr-un castron spargem ouale si le amestecam putin cu un prafulet de sare; adaugam uleiul, zaharul si mirodeniile si frecam cu lingura cca 5 minute. Incepem sa adaugam fainam cate putin pana obtinem un aluat vartos.
Cu o lingura umezita cu apa punem gramajoare din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele ,pentru ca se latesc la copt. Punem pe fiecare cate o bucatica de rahat si o migdala. Dam la cuptor pentru cca 15 minute - depinde si de cuptor - oricum se coloreaza usor pe margine cand sunt gata. Sunt destul de fragede cand ies de la copt, apoi se intaresc - devin crocante.
Mi-au iesit cca 60 bucati.
1
in loc de rahat si migdale se pot pune ori stafide, ori miez de nuca...depinde ce are fiecare la indemana...sunt bune oricum :)
2
eu am folosit o cana de cca.150 de grame - aceeasi cana pentru zahar si pentru ulei