claudiaO

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 22.11.2013

RETETE200
PRIETENI135
Retete

Mancarica de mazare cu pui

In Pui la 27 Noi 2014

Bucatile de pui le curatam si spalam;cepa o curatam si o tocam marunt. Incingem uleiul in cratita, adaugam ceapa, iar cnad devienn sticloasa punem ci bucatile de pui. Lasam pe foc pana se albesc pe ambele parti - putem sa rumenm putin daca dorim. Adaugam mazarea congelata, saram,piperam si...

Dovleac copt

In Dulciuri la 26 Noi 2014

Dovleacul il spalam, il taiam in doua si scoatem semintele, apoi il portionam dupa preferinta. Bucatile obtinute le crestam in interior si le asezam intro tava. Le punem in cuptorul incins pt cca 50-60 minute- pana se patrunde si devine moale. Presaram peste el zaharul si mai dam pt cca 10...

Omleta Pizza

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2014

Batem ouale impreuna cu laptele si praful de sare. Incingem uleiul intro tigaie si perpelim putin feliutele de salam, avand grija sa le asezam sub foma de raze.Turman cu grija amestecul de oua si tinem pe foc pana se rumeneste pe o parte, apoi cu grija intoarcem ca pe clatita si rumenim si pe...

Fursecuri cu seminte si stafide

In Dulciuri la 24 Noi 2014

Spargem ouale intr-un castron si frecam impreuna cu zaharul pana se albesc.Adaugam uleiul cate putin si amestecam cu lingura pana se incorporeaza tot; adaugam bicarbonatul stins, esenta si coaja de portocala;punem si semintele si stafidele si amestecam bine;incepem sa punem faina putin cate...

Pomana porcului

In Porc la 21 Noi 2014

Mai intai am spalat si apoi am taiat carnea bucati potrivite si le-am pus in cratita la prajit;inainte am incins putin uleiul.Am presarat sare si am adaugat cam o cesuta de apa ca sa se inabuseasca carnea si sa se patrunda. Am pus capac si am mai intosc din cand in cand; am tinut pe foc pana s-a...

Ciulama de pui cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 20 Noi 2014

Pulpele de pui le spalam si le punem la fiert in 2,5 l apa rece; dupa ce spumam, adaugam legumele intregi(morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ceapa ); punem si putina sare ca sa prinda gust.Lasam la fiert pana se patrunde bine carnea si scade putin zeama. Ciupercile le curatam de...

Salata de ceapa reteta rapida si usor de preparat

In Salate la 19 Noi 2014

Cum se prepara reteta Salata de ceapa reteta rapida si usor de preparat Cepele le curatam si le taiem solzisori; presaram sare si frecam putin cu mana. Adaugam uleiul si otetul si mai frecam putin. De preferat se lasa sa se inmoaie cateva minute inainte de servire. E tare buna...

Ciorba de fasole cu coasta afumata

In Ciorbe la 19 Noi 2014

Fasolea o alegem de eventualele gunoaie si o punem la fiert in apa rece; Dupa cum am mai spus, eu schimb apa de 3 ori apoi trec la zeama finala. Dupa ce am schimbat cele 3 ape, punem apa rece peste fasole, 1 lingurita cu bicarbonat, 1 cu zahar si 1 lingurita de ulei (am pus doar o lingurita, din...

Tuica fiarta

In Bauturi la 18 Noi 2014

Tuica  o punem in ibric, adaugam piperul boabe si zaharul si punem la foc mic sa dea in clocot . Dupa ce incepe sa fiarba eu o tin usor deasupra flacarii sa mai clocoteasca odata, ca sa prinda o culoare usor galbuie. Se toarma in recipient de lut si se serveste cu pofta...pentru unii:)

Fasole batuta cu ceapa caramelizata

In Mancaruri de post la 18 Noi 2014

Fasolea o alegem de boabele urate si o punem la fiert in apa rece. Eu schimb apa de 3 ori inainte de a o pune la fiert definitiv. Asadar, dupa ce am schimbat apa de 3 ori, punem din nou apa rece, adaugam morcovul si pastarnacul curatate si taiate bucati mari, uleiul, zaharul si...

Friptura de porc cu miere si mandarine

In Porc la 17 Noi 2014

Am portionat carnea si am presara-o din belsug cu sare,piper si cimbru.Acoperim si lasam la frigider pana ne decidem sa o punem la cuptor- la mine a durat cam 3-4 ore. Picuram cele 2 linguri de ulei intr-o tava de yena si punem frunzele de dafin; asezam carnea, decojim mandarinele si le...

Radacinoase la tava

In Mancaruri de legume la 17 Noi 2014

Curatam bine toate legumele.Ceapa o taiem solzisori, iar restul legumelor le taiem cuburi mari de cca 2 cm. Usturoiul il zdrobim bine si il frecam cu 2 linguri de ulei si putina sare. Punem toate legumele intr-un vas incapator,turnam uleiul, usturoiul, rozmarinul  cimbrul, sare...

Salata orientala cu ou si masline

In Salate la 14 Noi 2014

Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert in apa rece cu 1 lingurita de sare pana intra usor furculita in ei. Ii curatam se coaja sub jet de apa rece si ii taiem cuburi.Ii mai lasam sa se raceasca putin. Ouale fierte tari le curatam de coaja si le taiem felii subtiri;la fel si ceapa ,o...

Sarmalute cu carne de porc si afumatura

In Porc la 13 Noi 2014

Crnea am ales-o de la piata bucata si mi-au tocat-o pe loc. Varza o clatim putin in apa rece si alegem frunzele. Curatam ceapa si o punem la calit in ulei incins pana devine translucida; adaugam orezul spalat in cateva ape si punem o jumatate de cana cu apa peste el ca sa se inmoaie....

Pulpe de pui cu vin la cuptor

In Pui la 12 Noi 2014

Luam pulpele si le curatam de eventualele pene si pielite. Stropim cu putin ulei tava, apoi ungem pulpele si le asezam in tava; presaram sare si mirodenii pe toate partile, adaugam vinul si acoperim cu o folie de aluminiu. Dam la cuptor pt cca 40 minute, apoi indepartam folia si mai lasam in...

Saleuri cu branza si chimen

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2014

Aluatul de foietaj il dezghetam in frigider - il punem de seara, iar dimineata e numai bun de lucrat cu el. Despachetam aluatul si il taiem in fasii lungi de cca 15 cm si late cam de 1 cm. Ungem cu ou batut -  aici eu am avut un ajutor de nadejde , radem branza din belsug si putin...

Tort cu crema de nuci si rom

In Torturi la 10 Noi 2014

Mai intai separam ouale; galbenusurile le frecam cu o lingura cu uleiul, iar albusul il batem spuma tare cu praful de sare. Dupa ce s-au batut bine, adaugam cate putin din galbenus, iar la final adaugam faina si esenta de vanile. Tapetam o tava de 30x40  cu hartie de copt si dam la cuptor pt...

Salata de Boeuf - fara carne

In Salate la 3 Noi 2014

Cartofii i-am spalat bine de pamant si i-am pus in oala cu apa rece sa fiarba; dupa spumare, am adaugat si o lingurita cu sare. Morcovii i-am curatat de coaja si i-am pus si pe ei la fiert cu putina sare. Dupa ce s-au fiert suficient am lasat si cartofii si morcovii sa se raceasca bine. Intre...

Chifla umpluta cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2014

Batem oul cu furculita ca pentru omleta cu sare si piper dupa gust ;amestecam usor cu  branza Almete; adaugam sunca taiata cubulete, branza de burduf si si cascavalul omogenizam usor. Decupam un capar din chifla, apoi punem compozitia de oul mai radem putin cascaval deasupra si...

Fursecuri cu nuca si cocos

In Dulciuri la 29 Oct 2014

Batem albusurile cu praful de sare pana obtinem spuma tare; adaugam cate putin zaharul si continuam sa batem pana obtinem bezea. Nuca o prajim putin apoi o maruntim la robot. O adaugam peste bezea, apoi punem nuca de cocos si vanilia si amestecam de jos in sus. Punem in tava pe hartie de...

Ciorba de cartofi cu afumatura

In Ciorbe la 24 Oct 2014

Spalam bine carnea afumata si coasta si le punem la fiert in apa rece. Spumam bine si o mai lasam sa fiarba vreo 10-15 minute. Legumele le curatam si le tocam marunt, apoi  le punem la fiert peste carne vreo 10 minute, apoi adaugam si cartofii curatati si taiati cuburi mari. Lasam pe foc...

Briose cu banane,portocala confiata si crema choco

In Prajituri la 23 Oct 2014

Ouale intregi le-am pun in robot ,impreuna cu zaharul; le-am lasat la "batut" vreo 3 minute, apoi am adaugat uleiul in fir subtire. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o si pe ea in compozitia de ou, mixand usor.Am pus esenta de vanilie, coaja de portocala si bananele...

Placinte cu branza

In Piine la 15 Oct 2014

Mai intai vreau sa ii multumesc Inei, caci de la ea m-am inspirat : http://www.bucataras.ro/retete/placinte-ardelenesti-65668.html . Am lichefiat drojdia cu putin zahar si apa si am lasat cateva minute la crescut. Am cernut faina intrun castron,am adaugat sarea si drojdia si am...

Cornuri cu mere si ciocolata

In Prajituri la 10 Oct 2014

Am urmat pasii de aici: http://www.bucataras.ro/retete/cornuri-cu-ciocolata-31155.html Dupa ce a stat la frigider, am intins aluatul conform indicatiilor Mihaelei, apoi am taiat o parte in trunghiuri si o parte in dreptunghiuri. Pe trunghiuri am pus cate o lingurita sanatoasa cu gem de...

Tort botez "Andrei"

In Torturi la 10 Oct 2014

Blat 1: Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit punem nuca si amestecam cu o spatula. Intindem compozitia in tava 30x40cm acoperita cu hartie de copt si...

Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata

In Prajituri la 29 Iul 2014

Pentru inceput ne apucam de curatat visinele de samburi,dupa care le amestecam cu 100 gr zahar si le dam deoparte sa lase putin sirop. Ouale le frecam spuma cu zaharul si praful de sare, apoi adaugam untul topit si racit si laptele. La final adaugam usor faina amestecata cu praful de copt....

BUDINCA DE PASTE CU BRANZA

In Fusilli la 2 Iul 2014

Preagatim mai intai pastele conform instructiunilir de pe punga...stiti voi in apa multa clocotita cu sare ...fierbem aldente.Dupa ce suntr gata fierte, le lasam in strecutratoare la scus. Ouale le frecam putin cu zaharul , apoi punem uleiul si esentele cu coaja de lamaie. Branza o...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 27 Iun 2014

200 gr zahar le punem la caramelizat in cratita; cand este de culoarea chihlimbarului il tragem de pe foc si tapetam cu grija peretii cratitei si lasam sa se raceasca bine. Intre timp frecam ouale cu restul de zahar cateva minute, punem esenta de vanilie si coaja de laie si la final adaugam...

Ficatei cu usturoi si smantana

In Ficat la 26 Iun 2014

Ficateii de pui ii spalam cu grija si taiem in 2 bucatile mai mari. Punem uleiul in tigaie si calim putin 4 catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului. Adaugam ficateii si ii inabusim putin, apoi turnam vinul si lasam pe foc pana scade lichidul. Presaram sare si piper. Scoatem ficatii cand...

Ciorba cu carne de porc si legume de varaI

In Ciorbe la 24 Iun 2014

Carnea o spalam si o taiem bucatele mici- cam cat o nuca. Punem carnita la fiert intr-o oala cu cca 3 l de apa si un praf de sare. Spumam bine si mai lasam cca 10 minute sa fiarba. Intre timp spalam si curatam legumele si le taiem cubulete. Adaugam legumele taiate peste carnita si...

Afisate 121 - 150 din 200 retete    

Postari recente

publicat la 25.01.2021

SHAKSUKA

publicat la 09.02.2020

Aperitiv bilute fantezie

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Daca nu te decizi ce vrei sa faci astazi, altcineva o va face pentru tine.

 
 
 

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]