Daca saptamana trecuta m-a inbolnavit Ina cu retata de Nugat Glace by Radu Popovici, in week end a fost musai sa o incer ce eu.
Nu pot sa va descriu in cuvinte placerea provocata :)
Deci da... merita incercata, mai ales ca nu este deloc complicat.
Punctul de inspiratie a venit de aici : http://www.bucataras.ro/retete/nugat-glace-by-radu-popovici-49942.html
Am batut frisca si am lasat-o la rece.
Pentru crant, pregatim un caramel brun din 200 gr zahar.Cand este gata caramelul, adaugam nucile prajite usor si amestecam bine ca sa se prinda caramelul de nuci. Turnam amestecul pe o foaie de pergament si lasam sa se intaresca bine;dupa ce s-a racit il punem in robot si il macinam.
Cele 5 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.
Din restul de zahar, adica250 gr, si apa -150 ml facem un sirop grosut pe foc. Asa fierbinte il turnam cu grija peste albusurile spumate, care se vor gati si umfla.Lasam amestecul la racit si adaugam aici si vanilia.
Caisele le tocam marunt.
Amestecam toate ingredientele: caisele,crantul si albusurile, apoi le amestecam usor cu frisca batuta.
Asezam folie transparenta in tava de cozonac si punem compozitia rezultata, batand bine sa se compacteze.
Mie mi-au iesit 2 tavi mari.
Dam la congelator pentru cca 8 ore; la noi s-a degustat dupa 4 ore...ca nu am mai rezistat.
Rezultatul este dulce, pufos si racoritor!
Multumesc Ina si Radu Popovici!
1
O voi incerca si cu alte combiantii