publicat la 26.04.2024
publicat la 21.04.2024
publicat la 02.10.2023
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Paine condimentata
Eu am folosit un mix de condimente ce contine: rozmarin, salvie, dafin, usturoi, busuioc, oregano, patrunjel. Punem faina intr-un bol. Adaugam oul intreg, drojdia maruntita, sarea (dupa gust) si condimentele. Amestecam usor ingredientele. Separat incalzim intr-un...
Cappelletti in crema cu nuca
Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in putin ulei (pentru un gust mai bun, caliti ceapa in 30 g unt). Adaugam apoi sucul de rosii si amestecam cu o lingura de lemn. Punem sare dupa gust si lasam la foc potrivit pentru 10 minute. Luam tigaia de pe foc, punem...
Bruschete,bruschette
Eu am pregatit trei feluri de bruschete .Cele simple cu ulei de masline,cele cu usturoiu si ulei de masline si cele cu rosii . Toate au fost tare bune ... Mai intai spalam rosiile si le taiem marunt . Busuiocul il spalam si il tocam marunt .Punem intr-un bol rosiile si busuiocul , adaugam sare...
Chec aperitiv cu ton
Intr-un bol punem tonul bine scurs de uleiul din conserva, maslinele fara samburi si taiate in doua,porumbul dulce , ardeiul spalat,curatat si taiat julienne si fasiile de rosii uscate bine scurse de ulei si tocate marunt . Presaram sare dupa gust si amestecam bine ingredientele....
Farfalle cu fasole si naut
Punem intr-o oala apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si apoi pastele. Le fierbem comform indicatiilor de pe ambalaj ( circa 10 minute) amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca. Cand pastele au fiert le scurgem de apa. Intre timp punem in tigaie...
Clatite cu nutella
Punem oul intreg si cele doua galbenusuri intr-un bol. Mixam la viteza maxima pana devin spuma si deschise la culoare. Adaugam faina, zaharul , laptele si frisca lichida . Mixam in continuare la viteza maxima. Untul il scoatem din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura...
Dovlecei umpluti cu orez si ton
Dovleceii rotunzi ii spalam, le taiem un capacel si cu ajutorul unei linguri scobim interiorul dovlecelului. Presaram sare si punem cu partea taiata in jos . Dovleceii lungi se spala,se taie in doua parti egale pe lung, cu ajutorul unei linguri scobim interiorul astfel incat sa obtinem 4...
Prajitura pufoasa cu nutella
Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si un varf de sare si mixam la viteza maxima pana ce devin spumoase si se deschid la culoare iar zaharul s-a topit . Sperat amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in bolul cu oua. Amestecam usor . Punem intr-un ibric laptele...
Rosii prajite cu ardei copt si carne de vita
Ardeii eu i-am avut deja copti . Daca aveti ardei proaspeti , coaceti-i la flacara aragazului pana ce se coc bine pe toate partile . Puneti ardeii intr-un vas cu apa si lasati acoperiti pentru 30 minute. Dupa care curatati ardeii de coaja si indepartati nervurile si semintele sub un jet de apa...
Croque monsieur
Incalzim cuptorul la 200 grade . Intre timp ungem doua felii cu unt si le asezam cu partea unsa in jos pe o tava tapetata cu hartie de copt . Ungem apoi feliile cu smantana .Presaram sare. Asezam pe fiecare felie de paine, felii de sunca ( eu am folosit prosciutto cotto...
Frappe cu mure si capsuni
Capsunile si murele le spalam bine . In paharul blender-ului punem fructele , cupele de inghetata ( eu am folosit doua gusturi diferite) , laptele rece direct de la frigider si zaharul . Mixam bine pana ce toate ingredientele s-au amestecat foarte bine . Gustam daca mai...
Foietaj cu crema banane si nutella
Mai intai avem nevoie de banane bine coapte. Le decojim si le feliem rondele subtiri . Le asezam pe o tava si dam la congelator . Eu le-am tinut pana seara . Foietajul il scoatem din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei . Eu am am ales sa fac doua forme......
Omleta cu paste si ardei copti
Ardeii ii spalam si ii coacem pe flacara de la aragaz pe toate partile pana este copt bine ( eu i-am copt pe gratar ) . Ii punem intr-un vas cu apa si lasam cateva minute.Astfel ardeii se vor curata mai rapid. Dupa ce ii curatam si indepartam cotorul , spalam bine ardeii de seminte . ii...
Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori
Feliile de piept de pui le spalam si le stergem bine de apa cu ajutorul unui servet de hartie. Daca sunt prea groase le batem putin pentru a le subtia. Astfel se vor rula mai usor. Castraveciorii ii feliem pe lugime in felii subtiri, indepartand mai intai capetele. Intr-o tigaie...
Ciorba cu dovlecel si ou
Morcovii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem mai intai in doua pe lungime si apoi feliem in felii potrivit de groase. Ceapa o curatam, o spalam . Partea alba o tocam marunt iar cea verde o taiem rondele. Ardeiul gras il spalam , il curatam de seminte si nervuri si il taiem...
Placinta cu ceapa verde
Incepem prin a prepara aluatul deoarece va necesita timp pentru dospit . Punem intr-un bol faina,drojdia ,sarea si zaharul . Adaugam apa calduta ( NU fierbinte) si incepem sa amestecam usor ingredientele adaugand putin cate putin uleiul . Incepem sa framantam aluatul pana va deveni...
Biscuiti cu portocala si pepite de ciocolata
Untul ( sau margarina) se scoate din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei . Punem intr-un bol untul si zaharul si mixam cu ajutorul unui mixer la viteza maxima pana devin o crema de culoare alba . Adaugam oul,sucul de portocala si mixam bine in continuare . Punem apoi...
Foietaj cu nutella,alune si biscuiti
Foietajul il scoatem din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Intindem aluatul de foietaj si il taiem in doua parti egale. Ungem fiecare foaie cu nutella, presaram alune zdrobite si biscuiti macinati . Rulam foietajul si inchidem capetele...
Cartofi la cuptor
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa rece cu sare.Fierbem aproximativ 20 minute. Cand au fiert ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca.Cat sa putem sa ii curatam de coaja.Cu un cutit ascutit ii taiem apoi pe lung in felii potrivit de groase . Rosiile le...
Dulce super rapid
Feliile de paine le suprapunem si cu ajutorul unui cutit indepartam cojile de paine. Luam fiecare felie in parte si o intindem cu ajutorul unui sucitor.Astfel felia se va rula mai usor. Banana o curatam de coaja si cu ajutorul unei furculite o maruntim aproape de consistenta...
Placinta cu spanac salbatic
Pregatim mai intai aluatul deoarece va necesita dospire. Punem intr-un castron faina,oul,sare,drojdia zdrobita,laptele caldut ( nu fierbinte) si incepem sa framantam aluatul. Pe parcurs adaugam putin cate putin uleiul. Framantam pana obtinem un aluat nelpicios. Acoperim castronul cu...
Fettuccine cu rosii si carnati
Carnatii ii curatam de pielita ,punem carnea intr-o farfurie si o maruntim cu ajutorul unei furculite. Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim carnea de carnati .Amestecam bine,presaram sare si piper si din cand in cand adaugam putina apa.Lasam la foc potrivit pentru 15-20 minute. ...
Cartofi la tigaie
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii fierbem intregi in apa rece cu sare pentru 20 minute .Cand cartofii s-au fiert , ii scurgem bine de apa , ii lasam putin sa se raceasca si apoi ii feliem in felii potrivit de grosime. Ceapa curatata,spalata, o tocam marunt si o calim in putin...
Tort
Blatul trebuie taiat in trei parti egale.Doua parti le lasam intregi iar una din ele o decupam in cinci cercuri . Intr-o craticioara, la foc mic , topim 100 gr ciocolata cu 200 ml frisca lichida.Amestecam avand grija ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Inchidem focul si lasam sa se...
Pasta in salsa rosata
Ceapa curatata o tocam marunt si o calim in putin ulei incins pentru 5 minute. Adaugam apoi pancetta taiata bastonase.Amestecam si lasam sa se caleasca impreuna pana ce pancetta devine crocanta. Adaugam apoi smantana, busuiocul uscat,sare si piper dupa gust. Lasam la foc potrivit...
Salata cu ton
Tonul il scurgem bine de uleiul din conserva,il punem intr-un castron si il maruntim cu ajutorul unei furculite. Ceapa o spalam , o stergem bine de apa cu ajutorul unui servet de hartie si o taiem rondele. O adaugam in castronul cu ton si amestecam usor. Porumbul dulce il...
Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem apoi la fiert in apa rece cu sare pentru 20 minute. Cand sunt gata ii scurgem bine de apa. Dovleceii ii spalam, ii taiem la extremitati apoi ii feliem. Punem ulei intr-o tigaie si cand uleiul s-a incins, prajim feliile de...
Paine
Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam usor. Adaugam drojdia proaspata si apa usor incalzita (nu fierbinte) . Incepem sa framantam aluatul. Daca aluatul este prea tare adaugati putina apa,daca aluatul este prea moale adaugati putina faina ( totul depinde de tipul si...
Mix de legume
Daca veti folosi legume uscate atunci puneti-le in apa rece cu o seara inainte.A doua zi scurgeti apa si fierbeti legumele in apa rece cu sare. Eu am folosit legumele deja fierte din conserva (fasolea,mazarea,nautul,porumbul ) . Le-am scurs bine de apa din conserva,le-am trecut sub un jet...
Cornuri pufoase cu gem de cirese
Punem intr-un pahar drojdia uscata, zaharul,150 ml lapte caldut si 2-3 linguri cu faina. Amestecam usor si lasam la dospit circa 10 minute. Pana ce drojdia s-a umflat si a facut spuma. Intr-un castron punem restul de faina, sarea, restul de zahar, galbenusurile de ou, restul de lapte...