Ador legumele...sub orice combinatie...si de aceasta data propun o reteta cu un mix de legume alaturi de pancetta crocanta...
Daca veti folosi legume uscate atunci puneti-le in apa rece cu o seara inainte.A doua zi scurgeti apa si fierbeti legumele in apa rece cu sare.
Eu am folosit legumele deja fierte din conserva (fasolea,mazarea,nautul,porumbul ) .
Le-am scurs bine de apa din conserva,le-am trecut sub un jet de apa rece si din nou le-am scurs bine de apa.
Morcovul l-am curatat de coaja, l-am spalat , l-am taiat in patru pe lung si apoi rondele.
Firele de ceapa verde le-am spalat si le-am taiat rondele.
Am pus putin ulei la incins intr-o tigaie.
Am adaugat ciupercile impreuna cu pancetta taiata bastonase si le-am calit la foc iute pentru cinci minute. ( Daca veti folosi ciuperci proaspete, spalati-le , indepartati pielita. Caliti ciupercile feliate in putin ulei , presarate cu sare pana ce se va evapora toata apa lasata de acestea apoi continuati reteta adaugand pancetta )
Am adaugam apoi morcovul si ceapa verde.
Am amestecat usor cu o spatula de lemn si le-am lasat in continuare la foc iute pentru alte 5 minute.
Am adaugat apoi restul de legume ,knorr-ul, am presarat sare ,piper dupa gust .
Am ametecat usor,am dat la foc potrivit pentru 15-20 minute.
Cand mix-ul de legume este gata, presaram patrunjel proaspat spalat si tocat marunt.
Pofta buna !