Cartofi la tigaie

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 20 Iun 2015 | 3986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1\2 ceapa alba
  • 125 gr pancetta
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la tigaie:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii fierbem intregi in apa rece cu sare pentru 20 minute .Cand cartofii s-au fiert , ii scurgem bine de apa , ii lasam putin sa se raceasca si apoi ii feliem in felii potrivit de grosime. 

Ceapa curatata,spalata, o tocam marunt si o calim in putin ulei .

Pancetta taiata bastonase o calim , la fel ca ceapa,in putin ulei .O scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Punem intr-o tigaie ulei si lasam sa se incinga. Cand uleiul s-a incins, punem felii de cartofi, pe rand ,sa nu se lipeasca intre ele.Cand s-au rumenit pe o parte se intorc pe cealalta parte.Se procedeaza astfel cu restul de cartofi. 

Cand s-au prajit ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Servim cartofii calzi presarati cu ceapa si pancetta.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi dulci&albi cu ceapa rosie la cuptor, in stil asiatic