publicat la 26.04.2024
publicat la 21.04.2024
publicat la 02.10.2023
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Paste cu ton
Se pune o tigaie antiaderenta la foc iute. Cand s-a incins punem putin ulei de masline si calim usturoiul curatat pentru cateva minute. Astfel uleiul va lua aroma usturoiului. Se adauga masline verzi si se lasa pentru alte cateva minute. Tonul il scurgem de uleiul din conserva...
Prajitura cu capsuni
Spalam capsunele ,le scurgem bine de apa, indepartam coditele apoi taiem in jumatate pe lungime . Intr-un castron punem ouale intregi si un varf de sare.Mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima pana ce ouale au devenit spuma si s-au deschis usor la culoare. Adaugam...
Omleta cu salata verde
Mai intai spalam bine salata frunza cu frunza, indepartam apa in exces si ''rupem'' frunzele de marime potrivita. Intr-un bol, punem ouale si cu ajutorul unui tel batem ouale spuma adaugand cele trei linguri cu lapte si sare, piper dupa gust. Adaugam salata in bolul cu oua si...
Turte dulci
Punem intr-un bol faina cernuta si adaugam zaharul,sarea si drojdia . Amestecam bine ingredientele. Separat punem la foc mic laptele pentru a se incalzi ( trebuie sa fie caldut si NU fierbinte) si il amestecam cu uleiul. Adaugam laptele putin cate putin peste faina si...
Menemen turcesc
Ardeii se spala,se taie in doua,se arunca cotorul si se curata de seminte si nervuri. Se taie apoi fasii de grosime potrivita. Ceapa o spalam si o taiem rondele . Rosiile le spalam,indepartam codita si feliem felii subtiri . Punem o tigaie antiaderenta la foc...
Prajitura cu mere
Punem intrun bol ouale impreuna cu zaharul si mixam la viteza maxima a mixerului pana ce devin spumease ,au o culoare deschisa si zaharul s-a topit tot . Adaugam faina cernuta , praful de copt si un varf de sare . Continuam sa amestecam bine ingredientele. Separat punem intr-un...
Mancarica cu pastai
Pastaile se spala si se rup capetele. Carnatii ii feliem rondele si ii prajim in ulei incins . Cand sunt gata ii scoatem pe o farfurie si acoperim pentru a-i mentine calzi. Ceapa o curatam,o spalam si o taiem julienne . Ardeiul gras il taiem in doua , eliminam cotorul,semintele si...
Spaghete cu dovlecel
Dovleceii se spala , se taie capetele si se feliaza in felii nu foarte subtiri . Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit . Punem usturoiul curatat de coaja si lasam sa prinda culoare . Adaugam pancetta,amestecam si lasam sa se caleasca dupa care stingem focul . ...
Cartofi cu carnati la cuptor
Curatam cartofii de coaja , ii spalam si ii taiem in cuburi . Ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15 minute . Separat ardeiul il curatam de seminte si nervuri si il taiem fasii nu foarte subtiri .Carnatii ii taiem rondele . Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit...
Banana Bread
Scoatem din timp untul de la frigider deoarece trebuie sa fie moale ( la temperatura camerei ) . Punem intr-un bol zaharul impreuna cu untul si mixam pana ce devin o crema . Adaugam apoi banana pisata si mixam bine in continuare dupa care adaugam oul intreg si amestecam bine . ...
Paste la cuptor
Punem apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele.Le lasam la fiert pentru 10 minute ( sau in functie de tipul de pasta folosit , lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj ) .Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn pentru a evita ca pastele sa se...
Impletitura cu legume si mozzarella
Incepem prin a pregati aluatul . Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam sarea si turnam laptele caldut ( NU fierbinte) in care am dizolvat drojdia . Incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul .Framantam cel putin 10-15 minute . ( Daca aluatul este prea tare mai...
Mamaliga cu robiola si carne la cuptor
Carnea taiata in bucati mai mici , o spalam si o punem intr-o tigaie antiaderenta cu 1-2 linguri de ulei.Lasam la foc iute pana ce carnea se rumeneste pe toate partile dupa care adaugam ulei si acoperim cu apa.Presaram condimentele si lasam la foc mic pana ce carnea devine frageda . Cand carnea e...
Mini tort cu crema de ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri . Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare . Adaugam putin cate putin zaharul si mixam la viteza maxima pentru 15 minute . Adaugam galbenusurile si amestecam usor de jos in sus . Punem faina si amestecam in continuare cu...
Pizza
Incepem prin a prepara aluatul . Punem intr-un bol faina cernuta si o amestecam cu drojdia si un praf de sare .( eu am folosit doar un cub de drojdie la un kilogram faina si a fost deajuns ) . Separat incalzim apa si o adaugam in bolul cu faina ( apa trebuie sa fie calduta si NU...
Pui cu sos de capere si mustar
Carnea o spalam si o punem la fiert in apa rece cu sare. Cand carnea a fiert, scurgem apa,indepartam pielita si punem carnea deoparte . ( daca va place puteti pastra si pielita pulpelor ) . Punem ulei la incins intr-o tigaie antiaderenta la foc potrivit . Cand uleiul s-a incins,punem bucatile...
Negresa cu gem de prune ( de post )
Punem intr-un bol apa impreuna cu zaharul si mixam la treapta cea mai mica a mixerului pana ce zaharul s-a topit . Adaugam uleiul si mixam usor in continuare. Punem faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam bine avand grija sa nu se faca cocoloase . Adaugam...
Merluciu cu mazare si morcovi baby
Pestele il prajim in putin ulei pana se rumeneste frumos pe ambele parti . Cand este gata il scoatem pe o farfurie si acoperim . Separat punem intr-o tigaie antiaderenta ceapa si o calim impreuna cu mazarea si morcovii . Potrivim de sare si piper si amestecam cu grija . Eu...
Supa de rosii cu paste
Rosiile le spalam,le indepartam coditele ,le taiem in jumatate sau sferturi ( in functie de marimea lor ) si le punem in robotul de bucatarie pentru a obtine un suc de rosii . Intr-o tigaie punem ulei si calim usturoiul curatat impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt .Amestecam cu o...
Salata cu emmentaler
Mai intai spalam legumele si le stergem cu un servet de hartie . Taiem julienne varza,morcovii si ardeiul. Rosiile le taiem in jumatate,castravetele cubulete mici iar ceapa o tocam rondele. Intr-un bol punem legumele.Presaram sare si piper dupa gust si adaugam ulei de masline si otet...
Prajitura Trandafir
Intr-un bol punem apa cu uleiul si amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam galbenusurile si un varf de sare si batem ingredientele spuma . Punem zaharul si mixam pana ce zaharul s-a topit . Punem faina ,drojdia proaspata ( daca nu aveti drojdie proaspata puteti folosi si drojdie...
Lasagna cu ton
Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt .Usturoiul il curatam de coaja. Punem o tigaie la foc potrivit.Punem la calit usturoiul impreuna cu fasiile de ansoa. Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn . Cand ceapa este aproape calita,adaugam tonul si lasam astfel circa 5 minute.La...
Spaghete cu miez
Punem apa la fiert .Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si apoi punem spaghetele.Lasam la fiert circa 8 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca.Cand pasta a fiert ,o scurgem de apa . Intre timp punem intr-un robot de bucatarie miezul de paine maruntit si...
Chec rapid
Separam albusurile de galbenusuri . Cu ajutorul unui mixer , la viteza maxima, mixam albusurile cu un putina sare pana ce devin o spuma tare . Separat mixam galbenusuriel cu zaharul pana ce devin de culoare deschisa . Adaugam apoi apa,uleiul si mixam in continuare. ...
Spaghete cu sos de rosii si ardei copt
Ardeiul il spalam ,il uscam cu un servet de hartie si il punem la copt pe toate partile pe flacara aragazului.Cand ardeiul s-a copt ,il punem intr-un bol cu apa rece pentru circa 10 minute ,dupa care il curatam de coaja .Rupem ardeiul fasii ( eliminand semintele ) si il punem deoparte...
Clatite - reteta de baza
Punem intr-un bol ouale si le mixam bine impreuna cu un varf de sare si zaharul tos. Adaugam jumatate din cantitatea de faina alba si jumatate din cantittea de lapte si amestecam bine . Adaugam restul de faina si restul de lapte si amestecam in continuare. Punem apa minerala...
Rosii umplute cu crema de oua
Rosiille le spalam si le indepartam coditele. E bine sa folositi rosii tari , nu foarte coapte. Taiem la fiecare rosie putin din partea superioara ( ca un capac) cat sa putem sa eliminam semintele,pulpa si sucul din interiorul lor. Presaram sare in interiorul rosiiilor si le punem cu...
Gogosi pufoase si aromate
Dizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina cernuta .Adaugam drojdia, galbenusul de ou si amestecam. In restul de lapte cald dizolvam...
Mini baghete la cuptor
Taiem mini baghetele in doua pe lungime .Obtinem astfel cate o jumatate de bagheta pentru fiecare persoana . Luam o jumatate de mini bagheta si o ungem bine pe intreaga suprafata cu o lingura cu unt si presaram sare.Asezam apoi doua felii de salam,o jumatate felie de branza si doua rosii...
Cartofi in sos alb
Cartofii ii curatam de coaja , ii taiem cuburi si ii spalam sub jet de apa rece . Punem mult ulei intr-o tigaie.Cand uleiul este bine incins punem cartofii.Presaram sare si piper si ii lasam la prajit.Cand s-au rumenit ,ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces....