Paine condimentata

de - Andreea - in Piine, 14 Aug 2015 | 5151 vizualizari

 

O paine atit de pufoasa...miez pufos, coaja crocanta...o bunatate a fost !

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata ( 25 gr )
  • 1 lingura condimente
  • 1 ou
  • sare
  • ulei de masline
  • lapte ( pentru uns)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine condimentata:

 Eu am folosit un mix de condimente ce contine:  rozmarin, salvie, dafin, usturoi, busuioc, oregano, patrunjel.

Punem faina intr-un bol. Adaugam oul intreg, drojdia maruntita, sarea (dupa gust)  si condimentele. Amestecam usor ingredientele. 

Separat incalzim intr-un ibric laptele si cand acesta este cald (NU fierbinte) il turnam in bolul cu faina si incepem sa framantam . 

Adaugam putin cate putin uleiul si framantam pana ce aluatul a devenit  elastic si nelipicios. Daca aluatul este prea moale adaugati putina faina, daca este mult prea tare mai adaugati putin lapte.

Acoperim bolul cu un prosop curat (sau folie de plastic) si dam la loc cald si ferit de curent . Lasam aluatul sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul. 

Dupa acest timp, mai framantam putin aluatul. 

Tapetam o tava cu hartie de copt  si punem aluatul in forma ovala. Crestam cu un cutit cu lama bine ascutita si lasam alte 30 minute la dospit . 

Incalzim cuptorul la 180 grade. 

Inainte de a pune tava in cuptor, ungem suprafata aluatului cu lapte. 

Dam la cuptorul incins pana ce painea a crescut frumos iar coaja s-a rumenit usor . Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca painea este bine coapta si in interior. 

Scoatem painea din cuptor, o impaturim intr-un prosop si o lasam astfel pana se raceste (daca aveti rabdare, daca nu serviti-o calda cum am facut noi :) )

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine condimentata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu unt si seminte de susan