Ideali pentru o cina usoara ...
Ingredientele au ajuns pentru patru persoane ...cate doua felii pentru fiecare...au fost delicioase si tare satioase !
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa rece cu sare.Fierbem aproximativ 20 minute.
Cand au fiert ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca.Cat sa putem sa ii curatam de coaja.Cu un cutit ascutit ii taiem apoi pe lung in felii potrivit de groase .
Rosiile le spalam,le indepartam codita si le feliem in felii subtiri.
Mozzarella o scurgem foarte bine de apa de conservare si o feliem in felii potrivite de grosime.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si ungem cu ulei .
Asezam feliile de cartof peste care punem pe fiecare cate o jumatate felie de prosciutto cotto.
Adaugam cate doua felii de rosie ,presaram sare dupa gust.
Punem o felie mozzarella si presaram busuioc uscat , dupa care asezam iar o felie de rosie si presaram putina sare( daca este necesar).
Incheiem presarand parmezan ras foarte fin.
Incingem cuptorul la 190 grade si dam tava la cuptorul incins pana cand rosia s-a rumenit usor la suprafata.
Se servesc calzi oranad fiecare portie cu o busuioc proaspat !
Pofta buna !
1
Prosciutto cotto se poate inlocui cu sunca presata, kaizer,etc ... dupa preferinte.