Aici se numesc orapi...pe google am gasit ca la noi in tara se numeste spanac salbatic ... o planta pur si simplu delicioasa ... care se gateste la fel ca spanacul insa gustul lor este mult diferit . La fel de diferit este si pretul dintre ele :) ... spanacul salbatic fiind cu mult mai scump .... insa il gasesti gratis de iti plac plimbarile pe munte :) ...
Pregatim mai intai aluatul deoarece va necesita dospire.
Punem intr-un castron faina,oul,sare,drojdia zdrobita,laptele caldut ( nu fierbinte) si incepem sa framantam aluatul. Pe parcurs adaugam putin cate putin uleiul.
Framantam pana obtinem un aluat nelpicios. Acoperim castronul cu un prosop curat si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul (cel putin) ...circa o ora .
Spanacul salbatic trebuie sa fie deja fiert si scurs bine de apa .
Punem intr-o tigaie ulei si calim usturoiul curatat de coaja.Lasam pana prinde culoare iar uleiul a prins aroma usturoiului. Dupa care inlaturam usturoiul si punem spanacul.
Presaram sare, piper (dupa plac si ardei iute) si lasam la calit pentru 20 minute, amestecand mereu .
Cand aluatul a dospit, il mai framantam putin si apoi intindem o foaie dupa forma tavii. Eu am folosit una dreptunghiulara.
Tapetam tava cu hartie pentru copt si asezam aluatul avand grija sa formam o bordura. In centru asezam uniform spanacul, iar din aluatul ramas ornam placinta cu fasii.
Ungem aluatul cu lapte.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce placinta s-a rumenit usor .
Cand este coapta,o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca si servim.
Pofta buna!