Placinta cu spanac salbatic

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2015 | 4815 vizualizari

 

Aici se numesc orapi...pe google am gasit ca la noi in tara se numeste spanac salbatic ... o planta pur si simplu delicioasa ... care se gateste la fel ca spanacul insa gustul lor este mult diferit . La fel de diferit este si pretul dintre ele :) ... spanacul salbatic fiind cu mult mai scump .... insa il gasesti gratis de iti plac plimbarile pe munte :) ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 250 g lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 300 g spanac salbatic (deja fiert)
  • ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac salbatic:

Pregatim mai intai aluatul deoarece va necesita dospire. 

Punem intr-un castron faina,oul,sare,drojdia zdrobita,laptele caldut ( nu fierbinte) si incepem sa framantam aluatul. Pe parcurs adaugam putin cate putin uleiul.

Framantam pana obtinem un aluat nelpicios. Acoperim castronul cu un prosop curat si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul (cel putin) ...circa o ora .

Spanacul salbatic trebuie sa fie deja fiert si scurs bine de apa .

Punem intr-o tigaie ulei si calim usturoiul curatat de coaja.Lasam pana prinde culoare iar uleiul a prins aroma usturoiului. Dupa care inlaturam usturoiul si punem spanacul.

Presaram sare, piper (dupa plac si ardei iute) si lasam la calit pentru 20 minute, amestecand mereu .

Cand aluatul a dospit, il mai framantam putin si apoi intindem o foaie dupa forma tavii. Eu am folosit una dreptunghiulara.

Tapetam tava cu hartie pentru copt si asezam aluatul avand grija sa formam o bordura. In centru asezam uniform spanacul, iar din aluatul ramas ornam placinta cu fasii. 

Ungem aluatul cu lapte.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce placinta s-a rumenit usor .

Cand este coapta,o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca si servim. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac salbatic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac