Ceapa curatata o tocam marunt si o calim in putin ulei incins pentru 5 minute.
Adaugam apoi pancetta taiata bastonase.Amestecam si lasam sa se caleasca impreuna pana ce pancetta devine crocanta.
Adaugam apoi smantana, busuiocul uscat,sare si piper dupa gust. Lasam la foc potrivit pentru 5 minute amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn.
Adaugam apoi rosiile in bulion,amestecam si lasam in continuare la foc potrivit pentru alte 2 minute. La urma adaugam busuiocul proaspat maruntit.
Intre timp punem apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba se pune sare si apoi pastele.Le fierbem pentru 9 minute (sau conform indicatiilor de pe ambalaj, in functie de pasta folosita). Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca.
Cand pasta este fiarta, o scurgem de apa si o amestecam cu sosul din tigaie.
Se servesc calde.
Pofta buna !