Multumesc Dya ptr inspiratie...Am plecat de la reteta ei , schimband cate ceva ...A iesit o bunatate !!!
Pentru aluat :
Pentru umplutura :
In plus :
Incepem prin a prepara aluatul deoarece va necesita timp pentru dospit .
Punem intr-un bol faina,drojdia ,sarea si zaharul . Adaugam apa calduta ( NU fierbinte) si incepem sa amestecam usor ingredientele adaugand putin cate putin uleiul .
Incepem sa framantam aluatul pana va deveni nelipicios .
Il punem sub forma rotunda in bol, acoperim cu un prosop curat si lasam la loc cald la dospit pana ce isi va dubla volumul ( circa 1 ora) .
Intre timp, punem intr-un bol branza data prin razatoarea mare, ceapa spalata si taiata rondele , ouale usor batute , smantana si sare dupa gust .
Amestecam bine toate ingredientele.Dam bolul la frigider pana in momentul intrebuintarii .
Cand aluatul a crescut , il mai framantam putin si il punem pe planul de lucru presarat cu faina. Cu ajutorul unui sucitor , intindem aluatul sub forma rotunda.
Tapetam o forma rotunda pentru cuptor cu hartie de copt .
Asezam aluatul in tava lasand marginile in afara. Turnam compozitia de brinza si acoperim cu marginile aluatului.
Ornam cu flori de dovlecel si ungem aluatul cu ou .
Incingem cuptorul la 180 grade si cand acesta s-a incins punem tava cu placinta.
Este gata cand placinta este usor rumenita pe margini .
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca .
Este totusi la fel de buna si calda si rece.
Pofta buna !
1
Caciotta o puteti inlocui cu cas sau telemea .