Ideale dimineata alaturi de un pahar cu lapte ...
Pentru uns : un ou
Punem intr-un pahar drojdia uscata, zaharul,150 ml lapte caldut si 2-3 linguri cu faina. Amestecam usor si lasam la dospit circa 10 minute. Pana ce drojdia s-a umflat si a facut spuma.
Intr-un castron punem restul de faina, sarea, restul de zahar, galbenusurile de ou, restul de lapte caldut, uleiul si drojdia.
Incepem sa framantam aluatul pana ce obtinem un aluat nelipicios .Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina.Daca insa este mult prea tare adaugati un plus de lapte.
Dupa ce am framantat aluatul, acoperim castronul cu un prosop curat sau cu pelicula alimentara si lasam la dospit circa o ora.
Cand aluatul si-a dublat volumul il mai framantam putin si il impartim in doua parti .
Luam prima parte de aluat , asezam pe masa de lucru presarata cu faina.Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem sub forma unui disc.Inlaturam aluatul in exces.
Discul astfel obtinut il taiem in opt triunghiuri egale.
La mijlocul fiecarui triunghi punem gem de cirese si rulam de la capatul exterior spre centru si intoarcem putin la capete cornurile astfel obtinute.
La fel procedam cu restul de aluat.
Tapetam o tava cu hartie de copt (sau ungem cu unt si tapetam cu faina) si asezam cornurile.
Ungem cu ou bautut si dam tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce cornurile s-au rumenit frumos la suprafata .
Se scot pe un platou (dupa preferinta se pot pudra cu zahar pudra) si servim.
Pofta buna !
1
Gemul de cirese poate fi inlocuit cu orice alt tip de gem .