- Andreea -

7

Bucataras
Top-Chef

Galati

Bucataras din 09.11.2011

RETETE703
PRIETENI387
Retete

Melcisori cu nuca si cacao

In Dulciuri la 16 Sep 2015

Incepem prin a prepara aluatul.  Punem faina intr-un bol si maruntim drojdia peste faina  .  Separat incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut NU fierbinte ) si punem  si zaharul amestecand pana ce zaharul s-a topit .  Punem in bolul cu faina oul ,sarea si laptele...

Omleta cu legume la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2015

Ardeii ii curatam de seminte si nervuri , ii spalam si ii taiem cuburi .  Morcovul il curatam de coaja,il spalam si il taiem rondele . Ceapa curatata,spalata ,o tocam marunt .  Rosia si dovlecelul le spalam si le feliem felii subtiri.Mozzarella o taiem cuburi mici. ...

Shaorma cu ton

In Ton la 8 Sep 2015

Pregatim ingredientele:  Salata o spalam sub jet de apa rece, o uscam cu ajutorul unui prosop de hartie. Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva impreuna cu porumbul dulce scurs de apa din conserva. Presaram putina sare si amestecam.  Ardeiul il spalam si il feliem...

Carne de porc in sos de rosii cu smantana

In Porc la 7 Sep 2015

Carnea o spalam si o taiem in cuburi potrivite ca marime .  Punem o tigaie la foc potrivim cu putin ulei. Cand uleiul s-a incins punem usturoiul curatat si bucatile de carne .Dam focul la iute si prajim carnea pe toate partile . Presaram condimentele,sare si piper dupa gust si adaugam...

Spaghetti alla checca sul rogo

In Spaghete la 6 Sep 2015

Punem apa intr-o oala si punem la fiert la foc iute . Cand apa a inceput sa fiarba , se pune sare si se adauga spaghetele .Se lasa la fiert pentru 7-8 minute. Rosiile le spalam si le taiem cuburi mici.  Intre timp spalam rozmarinul, salvia, busuiocul si le uscam pe un servet de hartie...

Desert prajitura Deliciu

In Prajituri la 6 Sep 2015

Blat :  Luam o tava si o tapetam si hartie de copt. Punem cele 200 gr nuca prajita si tocata si nivelam pe intreaga suprafata.  Separat , punem intr-un bol albusurile si le mixam spuma tare, adaugand putin cate putin zaharul pana devine o bezea. ( intorcand bolul, albusurile nu cad)....

Budinca Yorkshire cu carnati

In Mancaruri cu carne la 6 Sep 2015

Carnatii ii taiem rondele cu ajutorul unui cutit bine ascutit .  Punem ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins punem carnatii si ii prajim la foc potrivit pe toate partile . Cand carnatii s-au rumenit frumos, ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces . ...

Musaca de cartofi cu carnati

In Mancaruri cu carne la 4 Sep 2015

Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem intregi la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute , dupa care ii scurgem bine de apa si lasam sa se racoreasca .  Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt . Morcovul il curatam de coaja,il spalam si il taiem mai intai...

Paste cu ton

In Paste la 3 Sep 2015

Punem o oala cu apa la fiert .Cand apa incepe sa fiarba , punem sare si apoi adaugam pastele. Le fierbem 11 minute  sau in functie de tipul de paste folosit, le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj . Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele. Cand...

Wafers cake

In Prajituri la 3 Sep 2015

Incepem prin a pregati frisca si cremele.  Intr-o tigaie topim la foc mic , 100 ml frisca lichida cu 100 gr ciocolata cu alune de padure amestecand in continuu cu ajutorul unui tel facand atentie ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Cand ciocolata s-a topit si am amestecat bine...

Salata cu orez

In Salate la 1 Sep 2015

Spalam orezul si il fierbem respectand la o parte de orez - trei parti de apa, adaugand sare. Eu am folosit un orez cu bob lung, indicat pentru salate. Cand orezul a fiert , il punem intr-un castron si il lasam sa se raceasca .  Separat curatam morcovii de coaja, ii spalam , ii taiem...

Cozonac floare cu nutella

In Dulciuri la 1 Sep 2015

Punem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut. Intr-un castron punem restul de faina, galbenusurile , untul ( la temperatura camerei ), drojdia crescuta , un varf de sare si...

Garnitura de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2015

Mai intai curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute.  Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa .  Separat curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt .  Castravetii murati, ii spalam daca este...

Chicken fingers

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2015

Mix-ul de condimente folosit contine: rozmarin, salvie, dafin, usturoi, oregano, patrunjel, busuioc. Pieptul de pui il taiem in doua. Il dezosam si indepartam toata partea grasa si pielitele.  Taiem apoi pieptul de pui fasii potrivite ca grosime. Intr-un bol batem spuma ouale cu...

Salata cu fasole neagra

In Salate la 30 Aug 2015

Fasolea uscata o punem in apa rece peste noapte. Astfel se va umfla si va fierbe mai repede. A doua zi, scurgem fasolea de apa, o spalam sub jet de apa rece si o punem la fiert in apa rece cu sare. Fasolea este fiarta cand intra usor unghia in bob .  Scurgem fasolea de apa, o trecum...

Mancare de post - Ardei umpluti cu orez si ciuperci

In Mancaruri de post la 28 Aug 2015

Ardeii se taie in doua pe lungime, se indeparteaza cotorul , se curata de nervuri si seminte, se spala si se pun la scurs.  Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit. Cand uleiul s-a incins, punem ceapa curatata si tocata marunt. Lasam sa se caleasca amestecand din cand in cand cu o spatula...

Paste cu champignon

In Paste la 28 Aug 2015

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele. Le fierbem pentru 11 minute (sau in functie de tipul de pasta folosit, conform indicatiilor de pe ambalaj). Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca. Cand pasta a fiert, scurgem...

Arancini

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2015

Pentru reteta de orez cu sofran aveti aici link-ul : http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-sofran-72494.html . Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem in cuburi mici, apoi o punem pe un servet de hartie pentru a elimina toata apa. La fel si sunca, o taiem cuburi...

Orez cu sofran

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2015

Curatam ceapa de coaja, o spalam si o tocam fin .  Intr-o tigaie punem untul la foc mic si lasam sa se topeasca, cu atentie sa nu se arda. Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn. Lasam la foc potrivit pana ce ceapa s-a calit .  Adaugam orezul si lasam cateva minute...

Prajitura desteapta cu ciocolata

In Prajituri la 26 Aug 2015

Separam albusurile de galbenusuri .  Intr-o craticioara topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul. Cand s-au topit si s-au amestecat bine, stingem focul si lasam sa se raceasca (sa ajunga la temperatura camerei). Intr-un bol mixam bine zaharul cu galbenusurile pana devin o crema de...

Mamaliga umpluta

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2015

Punem apa cu sare la fiert si presaram putin malai. Cand incepe apa sa fiarba, punem putin cate putin malaiul si amestecam in continuu cu un tel, evitand sa se faca cocoloase.   Cand mamaliga este aproape gata adaugam untul la temperatura camerei si parmezanul. Amestecam bine . Inchidem...

Salata cu paste

In Salate la 24 Aug 2015

Punem mai intai o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam pastele. Lasam sa fiarba pentru 10 minute ( sau in functie de tipul de pasta folosit,conform indicatiilor de pe pachet) amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele. ...

Salata de vinete cu ardei si ciuperci

In Salate la 23 Aug 2015

Coacem vinetele la flacara aragazului sau pe gratar la foc de lemn. Cand vinetele s-au copt bine pe toate partile, le punem in apa si le lasam pentru 15 minute.  Apoi curatam vinetele de coaja, indepartam cotorul, le spalam bine pentru a indeparta orice parte neagra ramasa si le punem la...

Sendvis masinuta

In Mancare copii la 21 Aug 2015

Luam painicile si le taiem in doua parti egale pe lungime.  Fiecare jumatate o ungem cu un cub de branza topita.  Peste branza topita punem o felie de sunca din piept de curcan taiata in doua .  In cea de-a doua parte de paine decupam o forma (vezi foto) si punem peste...

Placinta de cartofi

In Mancaruri cu carne la 21 Aug 2015

Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit.  Intre timp pregatim legumele :  Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mici. Ardeiul spalat ,curatat de nervuri si seminte...

Rosii pizzaiola

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2015

Rosiile se spala si la fiecare se taie un capacel. Cu ajutorul unei lingurite scobim interiorul rosiilor (NU il aruncati, puteti face un sos cu el) . Presaram sare in interior si punem rosiile cu partea taiata in jos si lasam astfel penttru 15 -20 minute.  Separat scurgem bine mozzarella...

Omleta cu legume si salam

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2015

Intr-un bol punem ouale si le batem spuma cu ajutorul unui tel.  Adaugam laptele, parmezanul, sare si piper dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine (facem atentie deoarece vom presara sare si la legume). Separat punem ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins  punem mixul de...

Prajitura cu branza si pepite de ciocolata

In Prajituri la 18 Aug 2015

Punem in robot biscuitii si ii macinam cat mai fin. Adaugam untul la tempertura camerei si oul intreg . Mixam bine pana ce toate ingredientele s-au amestecat . Separat amestecam ricotta, mascarpone, cele 4 oua ramase, zaharul si romul. Mixam bine pana ce totul devine o crema .  Punem...

Supa de rosii cu perisoare

In Supe la 17 Aug 2015

Punem intr-un bol carnea,orezul,oul si codimentam cu sare si piper. Amestecam bine toate ingredientele . Acoperim bolul si dam la frigider.  Rosiile le curatam de coaja , si le punem in robot mixandu-le la viteza maxima.  Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt ....

Prajitura cu morcov

In Prajituri la 16 Aug 2015

Punem intr-un bol zaharul impreuna cu ouale si mixam cu ajutorul unui mixer la viteza maxima  pana ce devin spuma si s-au deschis la culoare iar zaharul s-a topit .  Adaugam laptele, uleiul si un varf de sare si mixam in continuare.  Curatam morcovii si ii dam prin razatoarea...

Afisate 211 - 240 din 703 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]