Intr-o oala cam de 2 litri punem broccoli desfacut buchetele in apa rece cu sare la fiert. Trebuie sa fiarba cam 5 minute ( asa va fi al dente, daca vreti sa se inmoaie cu totul atunci mai trebuie lasat, dar se va desface si va avea tendinta sa se faca piure).
Pana fierbe broccoli punem intr-o...
Untul il topim pe foc mic
Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand avem un aluat mai moale dar omogen . Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider...
Crusta
Pregatim o tava de tarta sau una de tort cu pereti detasabili .
Biscuitii ii zdrobim cu ajutorl robotului si ii asezam intr-un bol.
Adaugam pudra de roscove si untul taiat bucatele mici. Cu mana framantam bine pana cand avem o compozitie cu care se poate lucra,trebuie sa se lege...
Blatul:
Separam ouale
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu praful de sare si zaharul
Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt apoi punem apa , laptele si uleiul si omogenizam bine.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt , tava de 35x30 ,...
Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic. Trecem din nou pe foc si amestecam pana cand aluatul se dezlipeste de cratita (atentie sa nu se arda). Oprim focul si lasam...
Incepem prin a pregati aluatul .
Intr-un vas amestecam faina de hrisca cu cea de soia si praful de copt.
Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina. Punem jumate din cantitatea de faina , jumate din lapte si omogenizam . Adaugam restul de faina , lapte...
Facem in primul rand aluatul de coji . Zaharul (eu l-am macinat ca sa se dizolve mai repede) il frecam cu uleiul pana se topeste . Adaugam cacao, ouale , bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie si faina cat ia . Trebuie sa iasa un aluat destul de tare .
Punem forma de nuci la incins pe...
Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm . O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute .
Pe ochiul de la aragaz punem o tigaie la incalzit . Cand este incinsa asezam bucatile de carne si le rumenim putin pe fiecare parte , fara a adauga grasime . Daca...
Intr-un castron incalzim laptele putin, sa fie doar caldut si dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura faina . Acoperim cu un prosop si lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor.
Faina o cernem si o punem intr-un castron destul de mare . Punem sare ,...
Blat:
Pregatim o tava de tort cu diametru 20 cm , sau o tava de copt dreptunghiulara mica 20x25. O sa aveti un blat cam de 2 cm grosime in functie de marimea tavii.
Avem nevoie de doua castroane.
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate : faina+cacao+praf de copt+bicarbonate+zahar...
Blat:
Pregatim doua tavi de tort de aceiasi dimensiune. Daca nu aveti doua atunci se pot coace pe rand doua blaturi,dar va trebui sa pregatiti de doua ori sau il coaceti intr-o singura tava si il lasati foarte bine la racit (de preferinta de pe o zi pe alta) si il taiati in jumate.Daca o...
Ciocolata impreuna cu laptele si untul le punem pe foc si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata . Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Intr-un vas cu pereti inalti spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul . Cand zaharul este dizolvat complet turnam ...
Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu untul. Amestecam pana cand se dizolva , luam de pe foc si lasam la racit putin .
In acest timp batem ouale cu zaharul pana cand nu se mai simt granulele de zahar. Amestecam ciocolata cu ouale, adaugam faina si praful de copt. Amestecam...
Cartofii sa ii alegeti uniformi , cam de aceiasi marime ca se fiarba in acelasi timp toti. Ii spalam bine si ii punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa ii acopere bine. Lasam sa fiarba pana cand intra furculita bine in ei . Scurgem cartofii de apa , ii lasam sa se racoreasca, apoi ii curatam de...
Coji:
Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei pentru a ne fi mai usor de lucrat cu ele.
Margarina impreuna cu untura le mixam impreuna adaugand zaharul, smantana sau iaurtul gras, oul , sarea,bicarbonatul si esentele . Mixam pana cand zaharul este topit .
Adaugam faina...
Separam albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat.
Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si restul de faina,praful de roscove si praf de copt , lapte si uleiul .
Omogenizam bine.
Albusurile le...
Pregatim un wok si o tigaie antiaderenta .
Curatam ghimbiul si il taiem fasii subtiri.
Punem in wok uleiul de masline si cel de susan . Cand este incins adaugam ghimbirul si il lasam sa ii elibereze aroma(1minut). Il scoatem si adaugam legumele chinezesti in wok-ul cu ulei aromat la foc...
Incalzim cuptorul la 200 grade si pregatim o tava de tort cu pereti detasabili . Trebuie sa punem pee a hartie de copt.
Merele le spalam , le curatam de coaja si le taiem felii cam de 0.5 cm grosime . Intr-un castron punem feliile de mere si le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze....
Incepem prin a topi untul si il lasam la racit .
Branza dulce impreuna cu mascarponele cu mierea si cu ouale le amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena .
Ciocolata o razuim sau o rupem bucatele mici , eu am sfarmat-o in maini( am folfoist mosi si globuri de ciocolata care au...
Blat
Pregatim o tava de 30x25 pe care o tapetam cu hartie de copt.
Separam ouale , iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Trebuie sa avem o spuma ferma si in care sa nu se simta granulele de zahar.
Galbenusurile le batem usor cu furculita impreuna cu...
Mod de preparare pasta de naut :
Curatam avocado si il stropim foarte bine cu zeama de lamaie (zeama de la o jumate de lamaie), il punem intr-un blender . Adaugam boabele de naut , ceapa curatata , rosiile sau ketchup-ul , sare , piper si zeama de la jumate de lamaie.
Porniti blenderul...
Este foarte important sa folositi doua tavi de aceiasi dimensiune . Daca nu aveti doua tavi la fel atunci blaturile le faceti pe rand si se coc in aceiasi tava . Eu am folosit o tava de tort cu diametru de 20cm .
Blat I :
Separam ouale avand grija sa nu ajunga galbenus in albus.
Pentru...
Aripioarele de pui le spalam in apa rece si curatam eventualele resturi de pene . Le asezonam cu sare si piper , si le stropim cu zeama de la o lamaie .
Morcovul si ceapa le curatam de coaja si le taiem rondele subtiri.
Intr-o tava antiaderenta incepem sa asezam legumele : punem porumbul ,...
Incalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute. In acest timp pregatim faina (o cernem ) intr-un bol maricel . Frecam untul cu zaharul ramas si cu...
Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia . Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina .
Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata , apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la...
Blat :
Pregatim o tava de 30x35 , o tapetam cu hartie cerata .Aceasta dimensiune am folosit-o eu , dar se poate folosi si una mai mica si o sa aveti o prajitura mai inalta .
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul.
Ingredientele uscate (nuca cocos+mac+faina+praf de...
In 100 ml apa calduta dizolvam drojdia , o acoperim si o lasam 10 minute sa se odihneasca.
Intr-un castron punem faina , sare , mierea, scortisoara si zaharul iar in mijloc turnam apa cu drojdia . Adaugam si ouzo (este optional) si mai adaugam apa pana cand obtinem un aluat de consistenta...
Aluatul de foietaj trebuie sa il dezghetam dar nu foarte mult, doar atat cat sa-l putem desface. Daca se dezgheata prea mult atunci vom lucra mai greu cu el si se poate sa ni se lipeasca de degete.
Pregatim o tava mare de aragaz pe care o tapetam cu hartie de copt .
Intindem aluatul si cu o...
Incepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul rasnitei de cafea electrica .
Adaugam pe rand cate un galbenus , amestecand bine dupa fiecare...
Punem laptele pe foc si il lasam la incalzit, dar sa nu fiarba si sa nu se afume. In laptele cald adaugam untul si zaharul si amestecam cu un tel pana cand se topeste tot untul. Cand untul este topit in totalitate adaugam grisul in ploaie si amestecam in continuu, sa nu se formeze cocoloase....
Salata de broccoli cu tofu
Intr-o oala cam de 2 litri punem broccoli desfacut buchetele in apa rece cu sare la fiert. Trebuie sa fiarba cam 5 minute ( asa va fi al dente, daca vreti sa se inmoaie cu totul atunci mai trebuie lasat, dar se va desface si va avea tendinta sa se faca piure). Pana fierbe broccoli punem intr-o...
Biscuiti cu susan
Untul il topim pe foc mic Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand avem un aluat mai moale dar omogen . Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider...
Cheesecake cu jeleu de fructe
Crusta Pregatim o tava de tarta sau una de tort cu pereti detasabili . Biscuitii ii zdrobim cu ajutorl robotului si ii asezam intr-un bol. Adaugam pudra de roscove si untul taiat bucatele mici. Cu mana framantam bine pana cand avem o compozitie cu care se poate lucra,trebuie sa se lege...
Rulada cu cacao si orez expandat
Blatul: Separam ouale Albusurile le batem spuma tare impreuna cu praful de sare si zaharul Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt apoi punem apa , laptele si uleiul si omogenizam bine. Pe o tava tapetata cu hartie de copt , tava de 35x30 ,...
Eclere cu crema de cocos
Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic. Trecem din nou pe foc si amestecam pana cand aluatul se dezlipeste de cratita (atentie sa nu se arda). Oprim focul si lasam...
Blinii cu avocado si somon
Incepem prin a pregati aluatul . Intr-un vas amestecam faina de hrisca cu cea de soia si praful de copt. Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina. Punem jumate din cantitatea de faina , jumate din lapte si omogenizam . Adaugam restul de faina , lapte...
Nuci
Facem in primul rand aluatul de coji . Zaharul (eu l-am macinat ca sa se dizolve mai repede) il frecam cu uleiul pana se topeste . Adaugam cacao, ouale , bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie si faina cat ia . Trebuie sa iasa un aluat destul de tare . Punem forma de nuci la incins pe...
Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci
Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm . O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute . Pe ochiul de la aragaz punem o tigaie la incalzit . Cand este incinsa asezam bucatile de carne si le rumenim putin pe fiecare parte , fara a adauga grasime . Daca...
Cornuri pufoase cu unt si branza
Intr-un castron incalzim laptele putin, sa fie doar caldut si dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura faina . Acoperim cu un prosop si lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor. Faina o cernem si o punem intr-un castron destul de mare . Punem sare ,...
Prajitura cu caramel si ciocolata
Blat: Pregatim o tava de tort cu diametru 20 cm , sau o tava de copt dreptunghiulara mica 20x25. O sa aveti un blat cam de 2 cm grosime in functie de marimea tavii. Avem nevoie de doua castroane. Intr-un castron amestecam ingredientele uscate : faina+cacao+praf de copt+bicarbonate+zahar...
Tort cu ciocolata -Tuxedo
Blat: Pregatim doua tavi de tort de aceiasi dimensiune. Daca nu aveti doua atunci se pot coace pe rand doua blaturi,dar va trebui sa pregatiti de doua ori sau il coaceti intr-o singura tava si il lasati foarte bine la racit (de preferinta de pe o zi pe alta) si il taiati in jumate.Daca o...
Guguluf cu ciocolata
Ciocolata impreuna cu laptele si untul le punem pe foc si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata . Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Intr-un vas cu pereti inalti spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul . Cand zaharul este dizolvat complet turnam ...
Fursecuri cu ciocolata
Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu untul. Amestecam pana cand se dizolva , luam de pe foc si lasam la racit putin . In acest timp batem ouale cu zaharul pana cand nu se mai simt granulele de zahar. Amestecam ciocolata cu ouale, adaugam faina si praful de copt. Amestecam...
Salata de cartofi
Cartofii sa ii alegeti uniformi , cam de aceiasi marime ca se fiarba in acelasi timp toti. Ii spalam bine si ii punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa ii acopere bine. Lasam sa fiarba pana cand intra furculita bine in ei . Scurgem cartofii de apa , ii lasam sa se racoreasca, apoi ii curatam de...
Nuci
Coji: Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei pentru a ne fi mai usor de lucrat cu ele. Margarina impreuna cu untura le mixam impreuna adaugand zaharul, smantana sau iaurtul gras, oul , sarea,bicarbonatul si esentele . Mixam pana cand zaharul este topit . Adaugam faina...
Pancakes cu pudra de roscove
Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si restul de faina,praful de roscove si praf de copt , lapte si uleiul . Omogenizam bine. Albusurile le...
Somon la tigaie cu legume chinezesti
Pregatim un wok si o tigaie antiaderenta . Curatam ghimbiul si il taiem fasii subtiri. Punem in wok uleiul de masline si cel de susan . Cand este incins adaugam ghimbirul si il lasam sa ii elibereze aroma(1minut). Il scoatem si adaugam legumele chinezesti in wok-ul cu ulei aromat la foc...
Tort cu mere si gris by Corina
Incalzim cuptorul la 200 grade si pregatim o tava de tort cu pereti detasabili . Trebuie sa punem pee a hartie de copt. Merele le spalam , le curatam de coaja si le taiem felii cam de 0.5 cm grosime . Intr-un castron punem feliile de mere si le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze....
Placinta cu mascarpone si ciocolata
Incepem prin a topi untul si il lasam la racit . Branza dulce impreuna cu mascarponele cu mierea si cu ouale le amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena . Ciocolata o razuim sau o rupem bucatele mici , eu am sfarmat-o in maini( am folfoist mosi si globuri de ciocolata care au...
Rulada cu castane si caramel sarat
Blat Pregatim o tava de 30x25 pe care o tapetam cu hartie de copt. Separam ouale , iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Trebuie sa avem o spuma ferma si in care sa nu se simta granulele de zahar. Galbenusurile le batem usor cu furculita impreuna cu...
Pasta de naut cu avocado si lipii
Mod de preparare pasta de naut : Curatam avocado si il stropim foarte bine cu zeama de lamaie (zeama de la o jumate de lamaie), il punem intr-un blender . Adaugam boabele de naut , ceapa curatata , rosiile sau ketchup-ul , sare , piper si zeama de la jumate de lamaie. Porniti blenderul...
Prajitura Sah cu nuca de cocos
Este foarte important sa folositi doua tavi de aceiasi dimensiune . Daca nu aveti doua tavi la fel atunci blaturile le faceti pe rand si se coc in aceiasi tava . Eu am folosit o tava de tort cu diametru de 20cm . Blat I : Separam ouale avand grija sa nu ajunga galbenus in albus. Pentru...
Legume cu aripioare la cuptor
Aripioarele de pui le spalam in apa rece si curatam eventualele resturi de pene . Le asezonam cu sare si piper , si le stropim cu zeama de la o lamaie . Morcovul si ceapa le curatam de coaja si le taiem rondele subtiri. Intr-o tava antiaderenta incepem sa asezam legumele : punem porumbul ,...
Cozonac cu mar si scortisoara
Incalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute. In acest timp pregatim faina (o cernem ) intr-un bol maricel . Frecam untul cu zaharul ramas si cu...
Langos
Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia . Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina . Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata , apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la...
Prajitura Tosca
Blat : Pregatim o tava de 30x35 , o tapetam cu hartie cerata .Aceasta dimensiune am folosit-o eu , dar se poate folosi si una mai mica si o sa aveti o prajitura mai inalta . Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Ingredientele uscate (nuca cocos+mac+faina+praf de...
Loukoumades
In 100 ml apa calduta dizolvam drojdia , o acoperim si o lasam 10 minute sa se odihneasca. Intr-un castron punem faina , sare , mierea, scortisoara si zaharul iar in mijloc turnam apa cu drojdia . Adaugam si ouzo (este optional) si mai adaugam apa pana cand obtinem un aluat de consistenta...
Stelute aperitiv cu crema de branza si avocado
Aluatul de foietaj trebuie sa il dezghetam dar nu foarte mult, doar atat cat sa-l putem desface. Daca se dezgheata prea mult atunci vom lucra mai greu cu el si se poate sa ni se lipeasca de degete. Pregatim o tava mare de aragaz pe care o tapetam cu hartie de copt . Intindem aluatul si cu o...
Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate
Incepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul rasnitei de cafea electrica . Adaugam pe rand cate un galbenus , amestecand bine dupa fiecare...
Desert galatopita
Punem laptele pe foc si il lasam la incalzit, dar sa nu fiarba si sa nu se afume. In laptele cald adaugam untul si zaharul si amestecam cu un tel pana cand se topeste tot untul. Cand untul este topit in totalitate adaugam grisul in ploaie si amestecam in continuu, sa nu se formeze cocoloase....