anca_rm

5

Bucataras
senzational

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI303
Retete

Salata de broccoli cu tofu

In Salate la 7 Apr 2015

Intr-o oala cam de 2 litri punem broccoli desfacut buchetele in apa rece cu sare la fiert. Trebuie sa fiarba cam 5 minute ( asa va fi al dente, daca vreti sa se inmoaie cu totul atunci mai trebuie lasat, dar se va desface si va avea tendinta sa se faca piure). Pana fierbe broccoli punem intr-o...

Biscuiti cu susan

In Prajituri la 31 Mar 2015

Untul il topim pe foc mic Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand avem un aluat mai moale dar omogen . Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider...

Cheesecake cu jeleu de fructe

In Prajituri la 25 Mar 2015

Crusta Pregatim o tava de tarta sau una de tort cu pereti detasabili . Biscuitii ii zdrobim cu ajutorl robotului si ii asezam intr-un bol. Adaugam pudra de roscove si untul taiat bucatele mici. Cu mana framantam bine pana cand avem o compozitie cu care se poate lucra,trebuie sa se lege...

Rulada cu cacao si orez expandat

In Prajituri la 25 Mar 2015

Blatul: Separam ouale Albusurile le batem spuma tare impreuna cu praful de sare si zaharul Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt  apoi punem apa , laptele si uleiul si omogenizam bine. Pe o tava tapetata cu hartie de copt , tava de 35x30 ,...

Eclere cu crema de cocos

In Prajituri la 17 Mar 2015

Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic. Trecem din nou pe foc si amestecam  pana cand aluatul se dezlipeste de cratita (atentie sa nu se arda). Oprim focul si lasam...

Blinii cu avocado si somon

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2015

Incepem prin a pregati aluatul . Intr-un vas amestecam faina de hrisca  cu cea de soia si praful de copt. Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina. Punem jumate din cantitatea de faina , jumate din lapte si omogenizam . Adaugam restul de faina , lapte...

Nuci

In Dulciuri la 16 Mar 2015

Facem in primul rand aluatul de coji . Zaharul (eu l-am macinat ca sa se dizolve mai repede) il frecam cu uleiul pana se topeste . Adaugam cacao, ouale , bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie si faina cat ia . Trebuie sa iasa un aluat destul de tare . Punem forma de nuci la incins pe...

Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

In Porc la 5 Mar 2015

Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm . O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute . Pe ochiul de la aragaz punem o tigaie la incalzit . Cand este incinsa asezam bucatile de carne si le rumenim putin pe fiecare parte , fara a adauga grasime . Daca...

Cornuri pufoase cu unt si branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2015

Intr-un castron incalzim laptele putin, sa fie doar caldut si dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura faina . Acoperim  cu un prosop si lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor. Faina o cernem si o punem intr-un castron destul de mare . Punem sare ,...

Prajitura cu caramel si ciocolata

In Prajituri la 16 Feb 2015

Blat: Pregatim o tava de tort cu diametru 20 cm , sau o tava de copt dreptunghiulara mica 20x25. O sa aveti un blat cam de 2 cm grosime in functie de marimea tavii. Avem nevoie de doua castroane. Intr-un castron amestecam ingredientele uscate : faina+cacao+praf de copt+bicarbonate+zahar...

Tort cu ciocolata -Tuxedo

In Torturi la 10 Feb 2015

Blat: Pregatim doua tavi de tort de aceiasi dimensiune. Daca nu aveti doua atunci se pot coace pe rand doua blaturi,dar va trebui sa pregatiti de doua ori sau il coaceti intr-o singura tava si il lasati foarte bine la racit (de preferinta de pe o zi pe alta) si il taiati in jumate.Daca o...

Guguluf cu ciocolata

In Dulciuri la 10 Feb 2015

Ciocolata impreuna cu laptele si untul le punem pe foc si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata . Dam  deoparte si lasam sa se racoreasca. Intr-un vas cu pereti inalti spargem ouale  si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul . Cand zaharul este dizolvat complet turnam ...

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 9 Feb 2015

Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu untul. Amestecam pana cand se dizolva , luam de pe foc si lasam la racit putin . In acest timp batem ouale cu zaharul pana cand nu se mai simt granulele de zahar. Amestecam ciocolata cu ouale, adaugam faina si praful de copt. Amestecam...

Salata de cartofi

In Salate la 6 Feb 2015

Cartofii sa ii alegeti uniformi , cam de aceiasi marime ca se fiarba in acelasi timp toti. Ii spalam bine si ii punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa ii acopere bine. Lasam sa fiarba pana cand intra furculita bine in ei . Scurgem cartofii de apa , ii lasam sa se racoreasca, apoi ii curatam de...

Nuci

In Dulciuri la 6 Feb 2015

Coji: Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei pentru a ne fi mai usor de lucrat cu ele. Margarina impreuna cu untura le mixam impreuna  adaugand zaharul, smantana sau iaurtul gras, oul , sarea,bicarbonatul si esentele . Mixam pana cand zaharul este topit . Adaugam faina...

Pancakes cu pudra de roscove

In Dulciuri la 5 Feb 2015

Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si restul de faina,praful de roscove si praf de copt , lapte si uleiul . Omogenizam bine. Albusurile le...

Somon la tigaie cu legume chinezesti

In Somon la 5 Feb 2015

Pregatim un wok si o tigaie antiaderenta . Curatam ghimbiul si il taiem fasii subtiri. Punem in wok uleiul de masline si cel de susan . Cand este incins adaugam ghimbirul si il lasam sa ii elibereze aroma(1minut). Il scoatem si adaugam legumele chinezesti in wok-ul cu ulei aromat la foc...

Tort cu mere si gris by Corina

In Torturi la 30 Ian 2015

Incalzim cuptorul la 200 grade si pregatim o tava de tort cu pereti detasabili . Trebuie sa punem pee a hartie de copt. Merele le spalam , le curatam de coaja si le taiem felii cam de 0.5 cm grosime . Intr-un castron punem feliile de mere si le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze....

Placinta cu mascarpone si ciocolata

In Prajituri la 29 Ian 2015

Incepem prin a topi untul si il lasam la racit . Branza dulce impreuna cu mascarponele cu mierea si cu ouale le amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena . Ciocolata o razuim sau o rupem bucatele mici , eu am sfarmat-o in maini( am folfoist mosi si globuri de ciocolata care au...

Rulada cu castane si caramel sarat

In Prajituri la 29 Ian 2015

Blat  Pregatim o tava de 30x25 pe care o tapetam cu hartie de copt. Separam ouale , iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Trebuie sa avem o spuma ferma si in care sa nu se simta granulele de zahar. Galbenusurile le batem usor cu furculita impreuna cu...

Pasta de naut cu avocado si lipii

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2015

Mod de preparare pasta de naut : Curatam avocado si il stropim foarte bine cu zeama de lamaie (zeama de la o jumate de lamaie), il punem intr-un blender . Adaugam boabele de naut , ceapa curatata , rosiile sau ketchup-ul , sare , piper si zeama de la jumate de lamaie. Porniti blenderul...

Prajitura Sah cu nuca de cocos

In Prajituri la 28 Ian 2015

Este foarte important sa folositi doua tavi de aceiasi dimensiune . Daca nu aveti doua tavi la fel atunci blaturile le faceti pe rand si se coc in aceiasi tava . Eu am folosit o tava de tort cu diametru de 20cm . Blat I : Separam ouale avand grija sa nu ajunga galbenus in albus. Pentru...

Legume cu aripioare la cuptor

In Pui la 28 Ian 2015

Aripioarele de pui le spalam in apa rece si curatam eventualele resturi de pene . Le asezonam cu sare si piper , si le stropim cu zeama de la o lamaie . Morcovul si ceapa le curatam de coaja si le taiem rondele subtiri. Intr-o tava antiaderenta incepem sa asezam legumele : punem porumbul ,...

Cozonac cu mar si scortisoara

In Prajituri la 27 Ian 2015

Incalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute. In acest timp pregatim faina (o cernem ) intr-un bol maricel . Frecam untul cu zaharul ramas si cu...

Langos

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2015

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia . Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina  . Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata , apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la...

Prajitura Tosca

In Prajituri la 12 Ian 2015

Blat : Pregatim o tava de 30x35 , o tapetam cu hartie cerata .Aceasta dimensiune am folosit-o eu , dar se poate folosi si una mai mica si o sa aveti o prajitura mai inalta . Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Ingredientele uscate (nuca cocos+mac+faina+praf de...

Loukoumades

In Dulciuri la 9 Ian 2015

In 100 ml apa calduta dizolvam drojdia , o acoperim si o lasam 10 minute sa se odihneasca. Intr-un castron punem faina , sare , mierea, scortisoara si zaharul iar in mijloc turnam apa cu drojdia . Adaugam si ouzo (este optional) si mai adaugam apa pana cand obtinem un aluat de consistenta...

Stelute aperitiv cu crema de branza si avocado

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2015

Aluatul de foietaj trebuie sa il dezghetam dar nu foarte mult, doar atat cat sa-l putem desface. Daca se dezgheata prea mult atunci vom lucra mai greu cu el si se poate sa ni se lipeasca de degete. Pregatim o tava mare de aragaz pe care o tapetam cu hartie de copt . Intindem aluatul si cu o...

Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate

In Prajituri la 8 Ian 2015

Incepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul rasnitei de cafea electrica . Adaugam  pe rand cate un galbenus , amestecand bine dupa fiecare...

Desert galatopita

In Prajituri la 6 Ian 2015

Punem laptele pe foc si il lasam la incalzit, dar sa nu fiarba si sa nu se afume. In laptele cald adaugam untul si zaharul si amestecam cu un tel pana cand se topeste tot untul. Cand untul este topit in totalitate adaugam grisul in ploaie si amestecam in continuu, sa nu se formeze cocoloase....

Afisate 301 - 330 din 586 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Tie iti place sa vorbesti la telefon, însa nu-l deschizi niciodata pentru ca nu ai prieteni care sa te sune.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]