Aceasta prajitura s-a nascut dupa ce am vazut la Tv o reteta foarte interesanta care avea un blat de cacao si unul cu nuca de cocos , si o crema de branza cu cocos. Bineinteles ca nu am retinut exact reteta doar idea ei asa ca am incercat sa o fac dupa cum mi-am inchipui eu . A iesit o bunatate de prajitura ,destul de migaloasa dar gustoasa.
Gustul puternic de cocos o recomanda pentru iubitorii de nuca de cocos , asa ca mine . Bineinteles se poate umple cu crema preferata si cu siguranta va iesi la fel de buna si aspectuoasa.
Acum eu sper ca voi reusi sa va explic asa cum trebuie si pe intelesul tuturor modul de asamblare .
Este foarte important sa folositi doua tavi de aceiasi dimensiune . Daca nu aveti doua tavi la fel atunci blaturile le faceti pe rand si se coc in aceiasi tava . Eu am folosit o tava de tort cu diametru de 20cm .
Blat I :
Separam ouale avand grija sa nu ajunga galbenus in albus.
Pentru a se bate mai bine albusurile, castronul in care urmeaza sa le batem il putem face cu lamaie pe pereti si pe fund si apoi sters cu un prosop de hartie . Astfel vom inlatura orice urma de grasime de pe vas si albusul se va bate bine .
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu sarea si zaharul adaugat treptat. Trebuie sa fie o spuma pufoasa si ferma.
Adaugam galbenusurile, faina ,apa, praful de copt si cacao amestecand usor de sus in jos pana la incorporare totala .
Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.
Cand este copt in lasam putin la racit in tava dupa care il mutam pe un suport .
Eu am folosit aceiasi tava , deci am lasat taav sa se raceasca bine innainte de a o pregati pentru celalalt blat (am tapetat-o cu hartie de copt)
Blat II:
Procedam exact ca la primul blat doar ca in loc de cacao punem nuca de cocos si doar 2 linguri de faina .
Lasam blaturile sa se raceasca pentru a le putea taia mai usor .
Crema I :
Intr-o cratita punem faina , zaharul si turnam laptele de cocos amestecand cu un tel. Punem pe foc si fierbem la foc mic pana cand se face ca si o budinca . Luam deoparte si lasam sa se raceasca . Acum este momentul sa gustati sa vedeti daca este suficient de dulce . Daca doriti mai dulce mai puneti zahar si amestecati energic pana la dizolvare . Adaugam nuca de cocos si omogenizam . Lasam la racit .
Crema II:
Am facut crema a doua pentru a acoperii prajitura.
Batem mascarponele cu zahar pana cand se dizolva si adaugam smantana de frisca . Continuam sa mixam pana cand se intareste crema frisca si avem o crema ferma .
In jumate eu am pus dulceata de caise , dar nu este obligatoriu .
Punem la frigider pana cand terminam de asamblat prajitura
Asamblare:
E acum e acum sa vad daca reusesc sa explic cum trebuie .
Blaturile reci le aducem la acelasi nivel . Probabil blatul de cacao va fi putin mai inalt decat cel cu cocos .
Impartim blaturile in jumate si fiecare jumate in alte 3 , sa obtinem 8 fasii de marime aproximativ egale .
Luam prima fasie din baltul de cacao si o ungem pe o parte cu prima crema (2 linguri de crema pe felie), o asezam pe un platou si venim cu a doua bucata din blatul de cocos si lipim de prima .Urmeaza bucata 3 din baltul de cacao pe care o ungem cu 2 linguri de crema si lipim , apoi vine bucata 4 din blatul de cocos si asa mai departe pana ajungem la bucata 8 de cocos.
Peste prima jumate din blaturi punem gemul de caise si aducem si a doua jumate de blat unse cu crema .
Peste punem Crema II si ornam dupa plac .