Noua ne-a placut si cu siguranta voi folosi caramelul sarat si cu alte ocazii , la alte retete .
Blat
Pregatim o tava de 30x25 pe care o tapetam cu hartie de copt.
Separam ouale , iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Trebuie sa avem o spuma ferma si in care sa nu se simta granulele de zahar.
Galbenusurile le batem usor cu furculita impreuna cu apa si cu praful de copt.
Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam de sus in jos punand si cate o lingura de faina si cacao . Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade si dupa 15 minute o verificam cu scobitoarea. Trebuie sa scoatem scobitoarea curata .
Luam un prosop de bucatarie curat si il umezim putin . Il umezim stropind putin cu apa rece , sau il udam cu totul dupa care il stoarcem foarte foarte bine .
Scoatem tava din cuptor si o rasturnam pe prosop si rulam asa cald .
Lasam la racit .
Crema :
Piureul de castane il decongelam , am folosit piure congelat dar merge si piure din borcan.
Il punem intr-un castron impreuna cu frisca lichida. Batem cu mixerul pana obtinem o crema fina si ferma .
Cand rulada este rece o umplem cu ¾ din crema si rulam din nou. Asezam pe un platou si punem restul de crema deasupra . Nivelam si dam la frigider pana cand pregatim caramelul .
Caramelul sarat :
Intr-o cratita pe foc punem zaharul la topit . Cand este topit si are culoare luam de pe foc si adaugam smantana avand grija sa nu ne stropeasca.
Punem din nou pe foc si amestecam pana cand se dizolva din nou zaharul . Adaugam sarea (dupa gust , eu am pus cat am luat o data intre degete) si lasam sa fiarba pana se transforma intr-o crema .
Lasam la racit si punem peste rulada din frigider .
Daca nu folositi tot caramelul rezultat acesta se pastreaza bine intr-un borcan la frigider .