Dacă tot e sezonul dovleacului vă invit să încercați o prăjitură delicioasă și foarte ușor de pregătit.
Eu am avut dovleac congelat, pentru că de obicei iau un dovleac mai mare și îmi ajunge pentru cel puțin 2 prajituri.
Pentru a pregăti dovleacul, se curăță semințele dovleacului, se taie în felii potrivite și se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă.
Se scoate dovleacul din cuptor, se lasă să se răcească și se curăță coaja.
Se pune pulpa dovleacului într-o sită, unde se lasă sa se scurgă bine.
Într-un castron se pune făina, praful de copt, scorțișoara și nucile măcinate. Se adaugă pepitele de ciocolată neagră.
Se separă ouăle și se mixează foarte bine albușurile.
Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obține o cremă omogenă. Se adaugă gălbenușurile și se mixează bine.
Pulpa de dovleac bine răcită și bine scursă se pasează cu blenderul vertical. Se adaugă și pulpa de dovleac peste crema de unt, apoi se adaugă mixul de făină și se amestecă cu o spatulă sau o lingură de lemn.
Se încorporează albușurile bine bătute în aluat, amestecând cu grijă, de jos în sus. Se adaugă murele date prin făină și se încorporează ușor în aluat.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 45-50 de minute, până când trece testul cu scobitoare.
Se lasă să se racească și se servește.