Sezonul visinelor a trecut de mult insa cred ca majoritatea dintre noi ne-am facut provizii si pentru iarna. Eu una mi-am pus cateva casolete cu visine pentru prajituri, mai ales ca aceasta e prajitura preferata a lui Alex. Desi am facut de multe ori aceasta prajitura, ceva nu mi-a placut, nu am fost pe deplin multumita de rezultat. Blatul mi se parea destul de sec si parca putin tare, astfel ca am testat o alta reteta si dupa parerea mea blatul acesta se potriveste perfect. Si crema am facut-o altfel decat pana acum, astfel ca in final am reusit sa obtin prajitura perfecta pentru Alex.
Blat: Untul topit 1 minut la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac basicute. Se adauga faina si praful de copt. Se toarna 2/3 din compozitie intr-o tava nu foarte mare (20x30 cm). In restul compozitiei se adauga 1 lingura cu varf de cacao, se omogenizeaza si se toarna deasupra compozitiei albe. Deasupra aluatului punem visinele si dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Se scoate apoi blatul si se lasa la racit.
Crema: Mai intai se hidrateaza gelatina in putina apa. Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie. Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. In crema fierbinte se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine. Se lasa crema sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta. Se pune crema peste blat si se da la frigider o ora, timp in care se va intari suficient, apoi se glazureaza.
Glazura: Se topeste ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi se amesteca cu frisca lichida, pana cand devine suficient de fluida pentru a putea fi intinsa frumos. Cu o furculita se fac valuri in ciocolata. Se lasa sa se intareasca glazura, apoi se poate taia praitura in cuburi. Pentru un aspect mai frumos, se pot indeparta marginile. Eu am preferat sa o las cu tot cu margini.