Dorada ne-a cucerit de la prima gustare si nu a fost nevoie, decat de cateva ingrediente si condimente, iar gustul final a fost minunat.
Pentru a pregati Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa, sunt necesare cateva ingrediente: dorada, ceapa, rosii, cartofi, lamaie, condimente.
Cum se prepara Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa:
1 Curatam Dorada de solzi, intestine si urechi, apoi o spalam bine.
2 Stergem si uscam Dorada cu servetele de bucatarie.
3 Pregatim un sos din ulei, jumatate de lamaie stoarsa, verdeata taiata marunt, rozmarinul si usturoiul zdrobit.
4 Crestam Dorada, punem piper
sare dupa gust si ungem cu sosul pregatit, pe toate partile si pe interior.
5 Lasam la marinat 30 minute, la frigider.
6 Preincalzim cuptorul la temperatura de 180°. Curatam apoi cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare, timp de 20minute.
7 Taiem rosiile cherry in jumatate si ceapa pestisori.
8 Scoatem Dorada de la frigider, o impanam cu felii subtiri de lamaie, asezam ceapa pe langa ea, rosiile cherry si cateva crengute de busuioc si rozmarin.
9 Acoperim pestele cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 minute.
10 Scoatem folia, adaugam cartofii presurati cu boia de ardei dulce si lasam inca 10-15 minute, pana se rumeneste totul frumos si scade sosul din tava.
11 Servim aceasta Dorada la cuptor, cu mujdei de usturoi, mamaliga sau cu orice va place. Este minunata!
Incearca si reteta de Crap cu lamaie si rozmarin, un preparat foarte gustos si aromat sau reteta de Sardine prajite.
Iti recomandam sa incerci si o Saramura de macrou foarte gustoasa.
Pofta buna!