Nu stiu cum sunteti voi dar mie imi place sambata sa am ceva dulce la masa si daca se poate sa si ramana pana luni , marti sa pot sa iau cate o bucatica dimineata sau dupa masa cand ajung acasa. De aceea de multe ori optez pentru prajituri fara crema . Tin mai mult si nici nu e asa mare inghesuiala la ele .
Un ciocolatos perfect pentru cafeau de dimineata sau pentru o cana de lapte . Iese un aluat putin umed si bun .Nucile de deasupra se prajesc si capata acea aroma de nuca prajita inconfundabila. Delicios si gustos.
Ciocolata impreuna cu laptele si untul le punem pe foc si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata . Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Intr-un vas cu pereti inalti spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul . Cand zaharul este dizolvat complet turnam ciocolata amestecand continuu . Adaugam faina si praful de copt si omogenizam.
Faina se poate amesteca in prealabil cu praful de copt , dar nu este obligatoriu . Turnam compozitia intr-o forma de chec sau guguluf ,presaram deasupra bucati de nuci si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute . In functie de marimea tavii se poate ca timpul de coacere sa fie mai mic. Incercati cu scobitoarea pentru siguranta . Forma mea de guguluf are diametru de 18 cm .
Daca vedeti ca se prinde prea tare deasupra puneti o folie de aluminiu peste si lasati pana este gata.
1
Se poate glazura cu ciocolata sau pudra cu zahar