Nuci

de anca_rm in Dulciuri, 6 Feb 2015 | 4345 vizualizari

 

Acum multi ani erau mereu prezente in casa noastra aceste fursecuri. Mi-a fost tare dor de ele asa ca m-am apucat sa cotrobai prin toate dulapurile vechi de la tara in cautarea formei de nuci. Am gasit o forma cu care pot sa fac 9 jumatati de nuca o data. Dar am avut rabdare sa le coc pe toate si sa le umplu pe toate si nu-mi pare rau . Hmmm au fost delicioase.
Stiu ca este o crema cu nuca fiarta pentru umplutura,dar nu am gasit reteta pentru umplutura., o mai caut.
Reteta aceasta este luata de la Merisor http://www.bucataras.ro/retete/nuci-umplutevarianta-i-64790.html, de aici e crema si de aici http://www.bucataras.ro/retete/nuci-umplute-cu-crema-de-ciocolata-67151.html cojile .
Multumesc Maria .

 

INGREDIENTE

Pt coji:

  • 150 gr margarina Rama mit butter
  • 1 lingura untura
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana sau iaurt gras
  • faina cat cuprinde (cam 800 gr mi-a trebuit mie)
  • praf de sare
  • esenta rom , vanilie sau altceva
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • Pt crema :
  • 6 piscoturi
  • 1 lingura cacao
  • 150 gr nuca macinata
  • 100 gr unt
  • 120 ml lapte
  • 350gr gem de caise (un borcan mic)
  • 100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Coji:

Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei pentru a ne fi mai usor de lucrat cu ele.

Margarina impreuna cu untura le mixam impreuna  adaugand zaharul, smantana sau iaurtul gras, oul , sarea,bicarbonatul si esentele . Mixam pana cand zaharul este topit .

Adaugam faina si o incorporam foarte bine.  Se poate framanta cu mana  pana cand rezulta un aluat nelipicios. Acoperim cu o folie alimentara si il punem la frigider pana se intareste .

Incalzim foarte bine forma de nuci si din aluat luam bilute mici, punem bilutele in forma si presam pana la coacere.

Daca forma nu este incalzita bine atunci aluatul nu se va desprinde cum trebuie , asa ca lasati-o sa se incinga si eventual ungeti-o cu putin ulei .

Procedam la fel pana cand terminam aluatul.

Atentie aluatul este foarte sfarmicios si se lucreaza destul de greu.

Crema:

Laptele impreuna cu zaharul il punem pe foc la incalzit pana se dizolva zaharul. Apoi adaugam untul taiat cubulete si amestecam (cu focul stins) pana la dizolvare.

Piscoturile le macinam in robot si le amestecam cu nuca macinata si cacao.

Peste ingredientele uscate adaugam gemul si laptele caldut cu untul , si omogenizam.

Daca gemul de caise (sau alt gem este dulce atunci puteti renunta la zahar). Lasam putin la racit si incepem sa umplem cojile de nuca unind cate doua.

Se pot pudra cu zahar. Pastrati-le intr-o cutie inchisa si cu cat stau mai mult (daca raman) sunt mai bune pentru ca se inmoaie putin cojile .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Baclava greceasca