Pasta de naut cu avocado si lipii

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2015 | 5406 vizualizari

 

Puteti folosi naut din conserva sau fiert de voi. Eu am luat de Lidl o punga de 1 kg de naut si am fiert jumate din el . Din 250 grame am facut humus acum ceva vreme , iar 250 grame de naut fiert l-am pus in punga la congelator.
Acum i-a venit timpul sa-l folosesc asa ca l-am scos si l-am incalzit intr-o oala cu apa pentru a-l improspata.

 

INGREDIENTE

  • Pt pasta
  • 1 avocado copt
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lamaie
  • 250 grame naut
  • sare
  • piper
  • 100 ml ketchup de casa sau cateva rosii
  • 50 ml ulei masline
  • Pt. lipii
  • 200 gr faina
  • sare
  • 0.5 lingurite turmeric
  • 0.5 lingurita boia dulce
  • 0.5 lingurita drojdie uscata
  •  1 lingura ulei masline
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de naut cu avocado si lipii:

Mod de preparare pasta de naut :

Curatam avocado si il stropim foarte bine cu zeama de lamaie (zeama de la o jumate de lamaie), il punem intr-un blender . Adaugam boabele de naut , ceapa curatata , rosiile sau ketchup-ul , sare , piper si zeama de la jumate de lamaie.

Porniti blenderul pana se face o pasta moala si fina .

Gustati si asezonati daca mai trebuie .

Puneti pasta pe un platou si stropiti cu ulei de masline din abundenta .

Este foarte bun servit cu lipii facute in casa .

Mod de preparare lipii

Intr-un bol punem faina impreuna cu sarea, turmeric, boia  si drojdia uscata dizolvata in putina apa calduta . Adaugam si putin ulei de masline ( o lingura) . Amestecam si adaugam apa pana cand obtinem un alaut care nu se lipeste de maine . Framantam putin si facem din el bilute (6 bucati). Cu sucitorul le intindem si le lasam pe masa .

Pregatim o tigaie antiaderenta pe care o ungem cu unt si o stergem . Punem in tigaie cate o bucata de lipe intinsa si o prajim fara grasime pe o parte si pe alta . 

TIPS-URI

1

lipiile se pot pastra in frigider in punga inchisa ermetic

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de naut cu avocado si lipii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Hummus (pasta de naut)