O reteta de salata foarte gustoasa si potrivita pentru zilele de post. Este rapida si indicata doar daca va place broccoli.
Intr-o oala cam de 2 litri punem broccoli desfacut buchetele in apa rece cu sare la fiert. Trebuie sa fiarba cam 5 minute ( asa va fi al dente, daca vreti sa se inmoaie cu totul atunci mai trebuie lasat, dar se va desface si va avea tendinta sa se faca piure).
Pana fierbe broccoli punem intr-o tigaie sau wok uleiul la incins si calim usor ceapa taiata solzisori, usturoiul pisat si ghimbirul dat pe razatoare. Punem tofu si lasam sa se rumeneasca putin in uleiul incins si sa ia din aromele in tigaie. Punem bulionul sau ketchupul de casa si lasam sa dea cateva clocote.
Punem buchetele de broccoli si amestecam usor sa nu le zdrobim. Oprim focul , asezonam cu sare si piper (trebuie sa tineti cont ca tofu este sarat), punem rosiile taiate cubulete si turnam intr-un bol de salata.
Deasupra presaram seminte de dovleac prajite si servim cald .
1
Atentie mare cand cumparati broccoli sa fie verde intens si cat mai putin inflorit . Daca deja isi schimba culoarea si devine galbui mai bine cautati in alta parte, sa nu fie patat si la codita sa arate cat mai proaspat.