publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.
Bucataras.ro
[email protected]
Cipsuri de casa
Curatam cartofii de coaja si ii feliem cat se poate de subtire. Eu am o razatoare prin care pot obtine feliute de 1mm. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Asezam in tava pe hartie de copt feliile subtiri de cartofi, apoi le ungem cu ulei (folosim pentru aceasta operatie o pensula din...
Fasole mozaic
Curatam ceapa si morcovul si le spalam sub jet de apa rece. Ceapa se taie cubulete, morcovul se trece pe razatoare. Calim ceapa impreuna cu morcovul in ulei timp de 5 minute. Adaugam boabele de fasole rosie scurse, 1/2 din cantitatea de boabe albe + tot lichidul din conserva de fasole...
Paste cu sos de branza si ciuperci
Curatam si spalam legumele. Morcovul se trece pe razatoarea cu ochiuri mari, ceapa se taie cubulete, coditele ciupercilor se toaca marunt. Sotam toate aceste legume in 2 linguri de ulei timp de 5-7 minute la foc potrivit. Adaugam laptele rece, branza si cascavalul ras. Lasam sa fiarba...
Bruschete cu Branza pufoasa Delaco
Preincalzim cuptorul la 160 grade. Taiem chiflele in doua pe orizontala, le ungem cu crema de branza. Spalam si curatam legumele. Le taiem apoi rondele, asezam peste feliile unse rondele de legume,presaram sare, piper si branza uscata, apoi dam tava la cuptor pentre 10 minute. Dupa...
Guguluf cu avocado, nuca si Rama mit Butter
Preincalzim cuptorul la 175 grade. Spargem ouale intr-un castron din plastic, adaugam margarina Rama mit Butter la temperatura camerei (sau o tinem o jumatate de minut la microunde), zaharul, praful de copt+bicarbonatul stinse in zeama de la jumatate de lamaie si zaharul vanilat. Mixam...
Frigarui de porc cu legume
Curatam si spalam legumele. Le taiem bucati mari. Carnea o taiem cubulete, carnatii ii taiem felii de grosimea unui deget. Pe betigasele de frigarui asezam bucati de carne,carnati si legume, alternandu-le dupa bunul plac. Ungem o tava cu ulei, asezam hartie de copt si peste hartie...
Prajitura cu lamaie
Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri punem un praf de sare si mixam la viteza mare pana obtinem o spuma pufoasa. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul (7 linguri), praful de copt stins in zeama de lamaie,1 plic zahar vanilat,uleiul, pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa...
Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca
Mixam margarina Rama mit Butter (la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugam oul, iaurtul, zaharul vanilat, praful de sare si cel de turmeric, praful de copt+bicarbonatul de sodiu stinse intr-o lingurita zeama de lamaie. Mixam cca 5 minute, apoi adaugam faina proapat cernuta. Preincalzim...
Muffins cu bucati de ciocolata amaruie si Rama mit Butter
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (in special margarina Rama, sa o putem mixa). Margarina se mixeaza cu zaharul tos si cu esenta de rom. Adaugam restul ingredientelor:oul, nuca macinata, praful de copt,iaurtul, praful de sare,bicarbonatul stins intr-o lingura de zeama de...
Salata de zucchini cu avocado si lamaie
Spalam legumele. Feliem foarte subtire dovlecelul, presaram sare si piper si amestecam sa se condimenteze uniform feliile de zucchini. Salata verde o scurgen de apa si o taiem fasii. Asezam fasiile de salata in farfuria din care vom servi salata. Peste patul de salata verde asezam un...
Ciorba de zucchini si cus-cus
Curatam si spalam ceapa si ardeiul, le taiem cubulete/ rondele. Spalam dovlecelul, il taiem bucatele. Punem in oala 2-3 linguri de ulei, sotam ceapa si ardeiul 2-3 minute, adaugam bobitele de mustar, cele de piper negru, apoi bucatelele de zucchini si continutul borcanului de zarzavat...
Cartofi umpluti cu crema de branza la cuptor
Spalam cartofii sub jet de apa rece si ii fierbem in coaja. Dupa ce au fiert ii trecem sub jet de apa rece si curatam coaja pe partea superioara. Scobim miezul din fiecare cartof cu o lingurita,asa incat sa ramana un perete de cativa milimetri. In fiecare cartof asezam cate o felie de...
Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia
Curatam si spalam legumele. Morcovul si pastarnacul se trec pe razatoarea fina, ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele. Sotam legumele in 2 linguri de ulei cca 5 minute. Intr-o tigaie separata topim bucatelele de piept afumat, adaugam fasii de prosciutto, apoi carnea din...
Placinta cu carne
drojdia se lichefiaza amestecand-o cu sarea si zaharul. Adaugam laptele caldut,faina proaspat cernuta si framantam aluatul. La final adaugam 1-2 linguri de ulei, sa nu se mai lipeasca aluatul de maini. Lasam aluatul la dospit 20 minute in loc ferit de curenti. Incingem cuptorul la 180...
Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline
Punem intr-un bol drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, faina de in, semintele de in si uleiul. Amestecam, apoi adaugam faina proaspat cernuta. Trebuie sa obtinem un aluat elastic si pentru asta adaugam la final uleiul. Intindem aluatul pe masa infainata, fara a-l lasa la...
Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam sub jet de apa rece. Punem cartofii la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei. Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa, pastram apa in care au fiert pentru ca vom subtia cu ea piureul (in locul laptelui la piureul clasic)....
Cartofi la tigaie cu sos de branza
Spalam bine cartofii apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Ii trecem sub jet de apa rece dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii zdrobim cu mana. Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte, se taie cubulete si se coc in tigaia antiaderenta la foc potrivit...
Cozonac de post cu stafide,curmale si cacao
Punem drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar intr-un castron. Amestecam pana devine lichida. Adaugam apa minerala la temperatura camerei, zaharul, coaja de lamaie rasa,zaharul vanilat si uleiul. Punem rand pe rand faina proaspat cernuta, amestecam pana obtinem un aluat elastic....
Guacamole
Curatam si spalam ceapa si rosiile, apoi le tocam cat mai marunt. Rondelele de ardei le tocam de asemenea, cat mai marunt. Taiem avocado-ul in doua, indepartam samburele, apoi scoaptem pulpa cu o lingurita de pe coaja. Imediat stoarcem zeama de lamaie peste pulpa de avocado. Adaugam...
Batata Bi Kezbera
Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete. Ii clatim in mai multe ape, ii prajim apoi in baie de ulei si cand sunt rimeni ii scoatem intr-o strecuratoare din plastic. Curatam usturoiul, il pisam impreuna cu patrunjelul, adaugam cca 50-70 ml apa rece. Turman sosul de usturoi peste...
Prajitura cu crema de ciocolata si cereale Fitness
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si pudra de cacao pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala. Renuntam la mixer si incorporam in crema...
Spanac cu pleurotus,hrisca si soia prajta
Curatam spanacul, il spalam in mai multe ape si il oparim 5 minute in apa cu sare. Ciupercile si ardeii se curata si se spala. Se taie fasii si se calesc in 3 linguri de ulei impreuna cu bobitele de mustar, sare si piper dupa gust. Adaugam 1 cescuta de hrisca, 1 cescuta de apa si lasam sa...
Tavalita de post
Punem stafidele la hidratat in esenta de rom. Punem intr-un bol apa minerala cu uleiul, adaugam zaharul, amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt,stafidele,faina proaspat cernuta.Mixam pana obtinem un amestec omogen, adaugam apoi pudra de ghimbir si turmeric. Preincalzim...
Salata de varza chinezeasca cu rodie
Spalam varza, o taiem fasii. Taiem rodia in doua si separam semintele. Le punem peste varza taiata in bol. Presaram patrunjel proaspat tocat din abundenta. Din zeama de lamaie, uleiul de arahide, sare si piper alb preparam dressingul si il turnam peste salata. Gata salata.......
Cornulete de post umplute cu rahat
Incalzim usor laptele de soia, adaugam praful de sare si zaharul vanilat + plicul de drojdie uscata. Se lasa cateva minute deoparte. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra. Adaugam coaja de portocala confiata,faina si laptele de soia. Amestecam toate ingredientele...
Chiftele de post in crusta de seminte la cuptor
Spalam cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, ii scurgem de apa in care au fiert, ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea fina. Granulele de soia se fierb in apa cu delicat de legume, 5 minute. Se scurg de apa. Ceapa o curatam si...
Paine de casa aromata
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine drojdia lichida. Adaugam apa calduta,semintele de susan, verdeata uscata si faina si framantam un aluat elastic. La final adaugam uleiul si acoperim aluatul cu un prosop uscat. Lasam aluatul o ora la dospit. Dupa ce aluatul a dospit il...
Placinte negre cu pleurotus la cuptor
Punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lingurita de zahar si putina sare. Amestecam pana devine drojdia lichida. Adaugam semintele de in, faina de in si cea de ovaz, punem putina apa calduta si amestecam. Turman restul de apa calduta, faina de tip 650, framantam aluatul iar la final...
Ciorba de conopida cu hrisca si bors
Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam si o punem la calit in ulei. Adaugam ardeii taiati bucati si morcovii taiati rondele. Sotam legumele cateva minute, adaugam apa, cca 3l. Punem in oala buchetelele de conopida, sare si piper dupa gust, lasam sa fiarba ciorba la foc mic cca 30...
Pasta de conopida cu avocado
Spalam conopida, despartim buchetelele si le punem la fiert in apa cu sare pana patrunde furculita usor in conopida. Strecuram conopida, o lasam pana se scurge toata apa din ea si pana se racoreste Taiem fructul de avocado in doua, indepartam samburele,scoatem miezul cu o lingurita, il...