din ciclul "oare ce sa mai gatesc azi?...."
Carnaciorii se impung din loc in loc si se aseaza intr-o tigaie in care am pus doua linguri de ulei. Ii lasam la prajit la foc potrivit pana se rumenesc dupa preferinta.
Curatam legumele,le spalam sub jet de apa rece.
Ceapa se taie cubulete, ardeiul se taie bucati, dovlecelul cubulete.
Morcovul se trece pe razatoarea cu ochiuri mari.
Se pun toate legumele la sotat in ulei timp de 5 minute.
Condimentam cu sare si piperf dupa gust.
Adaugam orezul spalat, 2 cani cu apa rece si lasam mancarea sa fiarba la foc mic spre potrivit pana se umfla orezul si scade apa.
Adaugam 1 cescuta de hrisca + 1 cescuta de apa calduta,amestecam in continuu mancarea sa nu se prinda de cratita. Se va umfla in cca 5-7 minute, in functie de foc.
Tragem cratita deoparte de pe foc, presaram patrunjel verde tocat si servim pilaful cu carnaciori prajiti.
Pofta buna!