Carnaciori subtiri cu garnitura de orez, hrisca si legume

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2014 | 6166 vizualizari

 

din ciclul "oare ce sa mai gatesc azi?...."

 

INGREDIENTE

  • 10 carnaciori proaspeti de porc
  • 2 linguri de ulei
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri ulei
  • 3 cescute de orez
  • 1 cescuta de hrisca
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori subtiri cu garnitura de orez, hrisca si legume:

Carnaciorii se impung din loc in loc si se aseaza intr-o tigaie in care am pus doua linguri de ulei. Ii lasam la prajit la foc potrivit pana se rumenesc dupa preferinta.

Curatam legumele,le spalam sub jet de apa rece.

Ceapa se taie cubulete, ardeiul se taie bucati, dovlecelul cubulete.

Morcovul se trece pe razatoarea cu ochiuri mari.

Se pun toate legumele la sotat in ulei timp de 5 minute.

Condimentam cu sare si piperf dupa gust.

Adaugam orezul spalat, 2 cani cu apa rece si lasam mancarea sa fiarba la foc mic spre potrivit pana se umfla orezul si scade apa.

Adaugam 1 cescuta de hrisca + 1 cescuta de apa calduta,amestecam in continuu mancarea sa nu se prinda de cratita. Se va umfla in cca 5-7 minute, in functie de foc.

Tragem cratita deoparte de pe foc, presaram patrunjel verde tocat si servim pilaful cu carnaciori prajiti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori subtiri cu garnitura de orez, hrisca si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu dovlecei