Sarmalute in dovleac

de Valclaudia in Porc, 9 Noi 2014 | 6874 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 700 gr. carne toccata cu grasime (de porc),
  • 100 gr. orez,
  • afumatura, cateva feliute de prosciutto,
  • 3-4 linguri de ulei,
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 ardei colorati pentru tocat,
  • 2-3 ardei mici colorati pentru umplut,
  • 1 varza murata,
  • 1/2 varza proaspata (mica, pentru tocat),
  • sare,
  • piper,
  • cimbru uscat (dupa gust),
  • 1 ou mare de casa,
  • 2-3 boabe de ienibahar,
  • 1 lingurita de boia dulce,
  • 2 foi de dafin,
  • cate o crenguta uscata de marar si cimbru,
  • 1/2 cutie rosii pasate,
  • 1 dovleac placintar mare,
  • verdeata tocata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in dovleac:

Ceapa curatata de coaja si spalata se caleste in ulei impreuna cu ardeiul taiat bucatele.

Adaugam orezul clatit in apa rece, calim 2-3 minute. Lasam la racorit, apoi punem amestecul peste carnea toccata de porc.. Adaugam sare, piper, cimbru dupa gust,1 ou, 2 linguri pasta de ardei,boia dulce.

Desfacem foile de varza murata, indepartam nervura groasa, apoi punem cate o lingura de amestec si formam sarmalutele. Eu am umplut pentru diversitatea gustului si 3 ardei cu amestec de carne.

Dovleacul se spala, se taie capacul, se scobeste de miez si seminte. Se indeparteaza si o parte din pulpa, sa devina mai incapator. Totusi, trebuie sa mai ramana un perete de  cca doua degete grosime.

Asezam dovleacul in tava, pe fundul lui punem crengutele de marar si cimbru, apoi punem un strat de varza proaspata tocata, apoi un strat se sarmalute,din loc in loc vom aseza bucatele de afumatura si feliute de prosciutto taiate bucati,ardeii umpluti,apoi din nou varza tocata, ultimul strat va fi cel de varza. Printre sarmalute asezam foile de dafin si bobitele de ienibahar. Turnam deasupra rosiile pasate.

Peste sarmalute punem apa cat sa acopere tot continutul din dovleac, punem capacul dovleacului,apoi dam dam tava la cuptor,  la temperatura potrivita (175 grade) pentru 3ore

Oprim cuptorul, lasam sa stea la caldura 30 minute. Inainte de servire presaram verdeata tocata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu afumatura