Dovleceii se spala sub jet de apa rece, apoi se taie cubulete u tot cu coaja.
Se pun la sotat in 3 linguri de ulei.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Ceapa curatata si spalata o trecem prin robot impreuna cu leurda.
Adaugam amestecul obtinut in cratita, peste dovleceii sotati, punem 1/2 cana de apa si lasam la fiert cca 15 minute la foc potrivit.
Laptele se amesteca cu 1 lingura de amidon.
Turnam laptele peste sosul din cratita, fierbem sosul inca 10-15 minute, avand grija sa amestecam in continuu.
La final stoarcem zeama de la 1 limeta peste sos, potrivim de sare si piper daca mai este cazul.
Spalam carnaciorii si ii rulam strans,sub forma de melc.
Trecem cate un bat de frigarui prin fiecare melc format,sa-l fixam bine, ii impungem din loc in loc cu o scobitoare,apoi punem carnaciorii intr-o tigaie la prajit in 2 linguri de ulei. Rumenim carnaciorii dupa preferinta.
Servim carnaciorii cu sos de leurda si dovlecel.
Pofta buna!