Preincalzim cuptorul la 220 grade.
Spalam carnea si o taiem cubulete de marimea dorita.
Peste bucatile de carne presaram sare si piper, condimentul din comert pentru carne de porc, boiaua dulce, semintele dfe susan alb.
Turnam vinul alb si amestecam intr-un castron sa se imbrace carnea...
Punem zaharul la foc mic intr-o craticioara, il caramelizam si adaugam apa cu foarte mare grija, apoi lasam pe foc pana obtinem siropul.
Lasam la racit, apoi adaugam untul, oul,sarea, piperul,nucsoara,bicarbonatul de sodiu, amestecul de condimente pentru vin fiert.
Omogenizam, apoi adaugam...
Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem cubulete.
Punem ceapa si ardeiul la calit in ulei pentru 5 minute.
Adaugam varza tocata, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plata, foaia de dafin, sare si piper macinat dupa gust, apoi lasam la fiert pana ne ocupam de prepararea...
Soia se pune la fiert in apa cu putin Delikat pentru 10 minute, apoi se lasa la scurs.
Batem ouale cu putina sare si piper, adaugam apa si faina, obtinem o compozitie ca pentru clatite.
Punem uleiul la incins in tigaie, apoi trecem bucatite de soia scurse prin compozitia de ou si le prajim...
Spalam pulpele de pui si le stergem cu servetele absorbente.
Asezam pulpele intr-un castron, turnam kefirul peste ele, presaram 1 lingurita rasa busuioc uscat, sare si piper dupa gust si amesteca cu mana sa se imbrace pulpele in sosul format.
Acoperim castronul si il lasam la frigider peste...
Preincalzim cuptorul la 60 grade.
Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun.
Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele caldut si uleiul, apoi faina.
Framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua parti egale....
Cartofii se curata de coaja, se spala, si se taie feliute subtiri.
Se pun la fiert 15 minute in apa cu sare de Himalaya.
Preincalzim cuptorul la 200 grde.
Ungem tava cu ulei de masline, presaram peste ulei putin busuioc uscat,apoi punem jumatate din cantitatea de cartofi fierti.
Peste...
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri fine.
Tot pe razatoarea cu ochiuri fine se trece si cascavalul si telemeaua.
Adaugam peste toate acestea 2 albusuri, semintele de susan usor prajite,pudra de turmeric, faina,sare si piper dupa gust, mararul tocat....
Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt.
Punem ceapa la calit in putin ulei, la foc mic.
Dovlecelul se spala foarte bine, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie din hartie.
Taiem capetele dovlecelului, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugam dovlecelul peste ceapa...
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii.
Ardeiul kapia se spala, se taie rondele, indepartand cotorul si semintele.
Punem intr-o craticioara uleiul, ciupercile feliate si rondelele de ardei, adaugam dupa gust sare de Himalaya si mix din boabe de piper, le calim la foc iute pana...
Preparam mai intai siropul:
-punem zaharul brun intr-un ibric impreuna cu apa plata si aducem lichidul la punctul de fierbere.Adaugam esenta de vanilie, oprim focul si lasam la racit.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam ouale, batem spuma albusurile cu sarea.
Mixam...
Pentru inceput zdrobim biscuitii la robot.
Punem intr-un castron incapator dulceata de afine, crema de lapte si nuci, semintele decojite de floarea soarelui, zaharul vanilat, cel cu aroma de rom, zaharul din lapte, fulgii de ovaz, esenta de rom.
Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie...
– Se spala o ridiche neagra dupa care se sterge si se taie capacul si o felie din partea de jos pentru a forma baza.
– Se scobeste cu un cutit (astfel incat sa se lase circa 1 cm de la coaja)
– In spatiul format se pune miere de albine si se lasa pana dimineata (pe o...
Punem granulele de soia la fiert in apa cu 1 lingurita de vegeta de legume.
Lasam sa se umfle pe foc, apoi la racit.
Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele.
Punem legumele la sotat in 2 linguri de ulei pentru 2-3 minute.
Adaugam legumele conservate din borcan, apa...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu praful de sare.
Intr-un castron separat mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie pana se albesc.
Adaugam apa minerala lingura...
Ciupercutele de roua se curata, se spala in mai multe ape, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei cu sare si piper dupa gust.
Se lasa in tigaie pana scade toata apa lasata si se prajesc usor.
Intr-un castron incapator punem sarea de Himalaya, zaharul tos, drojdia proaspata si apa...
Punem intr-un castron incapator sucul de mandarine, apa minerala si uleiul.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Peste ingredientele umede adaugam intai bicarbonatul si drojdia, apoi praful de sare, turmericul, zaharul tos si incorporam apoi faina pana obtinem un amestec omogen.
Impartim...
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Punem ceapa tocata in oala impreuna cu 2 linguri ulei de masline, o lasam 2-3 minute la sotat la foc mic.
Adaugam zarzavatul pentru ciorbe, apoi 1l apa plata, aszonam cu sare si piper dupa gust, adaugam bobitele de mustar, mixul din boabe de piper...
Amestecam kefirul cu apa calduta, adaugam drojdia zdrobita intre degete, sarea de Himalaya, semintele de dovleac, fulgii de ovaz, 1 lingurita zahar tos si amestecam toate ingredientele sa se omogenizeze.
Adaugam faina si picuram din cand in cand ulei de masline pana obtinem un aluat lipicios...
Eu am preparat de seara foile pe rand,astfel:
-am prajit nuca usor, apoi am trecut nuca prin robot;
-am preincalzit cuptorul la 175 grade;
-am separat cate 3 albusuri de galbenusuri, le-am batut spuma cu cate un praf de sare, apoi am adaugat cate 3 linguri zahar tos si am mixat pana...
Spalam carnea si o taiem bucatele potrivite.
Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie mairunt, apoi le punem la calit in ulei.
Adaugam morcovul taiat rondele, bobitele de mustar, bucatile de carne.
Punem ciupercile macinate, apoi apa plata, foaia de dafin, sare si piper dupa...
Ciupercile Pleurotus se curata, se spala si se taie fasii.
Punem ciupercile in tigaie antiadereta, adaugam 2-3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata de ciuperci se acestea se prajesc in ulei.
Pentru pilaf spalam prazul, il taiem marunt, il punem la...
Nautul se pune de seara la hidratat in apa rece.
Dimineata se scurge de apa, se clateste sub jet de apa, apoi se pune la fiert in apa cu sare si bicarbonat.
Cand furculita patrunde usor in boabele de naut inseamna ca este fiert, il scurgem de apa in care l-am fiert, apoi il clatim sub...
Pentru piure:
-curatam catofii, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru cca 30 minute la foc potrivit.
Scurgem apa de pe cartofii fierti intr-o cana, apoi mixam cartofii cu margarina, adaugam apa de pe cartofi pana obtinem consistenta...
Pentru inceput preparam Kranzul : Punem intr-o craticioara zaharul la topit. Cand devine lichid si capata culoare aurie adaugam nuca, amestecam rapid sa se omogenizeze, tragem craticioara deoparte si apoi turnam zaharul pe o plansa de lucru din silicon. Lasam sa se raceasca complet, apoi zdrobim...
Faina cernuta se aseaza intr-un castron mare.
Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar.
Turnam apa calduta peste drojdie, adaugam si coaja rasa de lamaie,amestecam putin cu lingura si lasam la dospit cca 15...
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade.
Apa se pune la fiert cu praful de sare.
Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta, apoi amestecam cu telul pana la omogenizare.
Lasam la racit,apoi mixam compozitia si adaugam rand pe...
Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei.
Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand zaharul se topeste oprim focul si lasam siropul la racit.
Preincalzim cuptorul la 200 grade....
Curatam si spalam legumele.
Taiem un morcov rondele, pe celelalt il taiem cubulete.
Telina, pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete.
Punem uleiul in oala,adaugam radacinoasele si le sotam cca 5 minute la foc iute.
Adaugam ardeiul taiat bucatele, apoi mixul din boabe de piper,...
Spanacul se curata si se spala sub jet de apa rece.
Se pune la fiert in apa cu sare, cca 10 minute, apoi se scurge de apa.
Apa nu o aruncam pentru ca o vom folosi la sos.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Calim ceapa in ulei, 2-3 minute, apoi adaugam amidonul.
Turnam...
Porc cu susan la punga in cuptor
Preincalzim cuptorul la 220 grade. Spalam carnea si o taiem cubulete de marimea dorita. Peste bucatile de carne presaram sare si piper, condimentul din comert pentru carne de porc, boiaua dulce, semintele dfe susan alb. Turnam vinul alb si amestecam intr-un castron sa se imbrace carnea...
Curcubeu de turta dulce
Punem zaharul la foc mic intr-o craticioara, il caramelizam si adaugam apa cu foarte mare grija, apoi lasam pe foc pana obtinem siropul. Lasam la racit, apoi adaugam untul, oul,sarea, piperul,nucsoara,bicarbonatul de sodiu, amestecul de condimente pentru vin fiert. Omogenizam, apoi adaugam...
Ciorba de perisoare din ciuperci
Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem cubulete. Punem ceapa si ardeiul la calit in ulei pentru 5 minute. Adaugam varza tocata, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plata, foaia de dafin, sare si piper macinat dupa gust, apoi lasam la fiert pana ne ocupam de prepararea...
Snitele din soia cu sos de spanac si piure de cartofi
Soia se pune la fiert in apa cu putin Delikat pentru 10 minute, apoi se lasa la scurs. Batem ouale cu putina sare si piper, adaugam apa si faina, obtinem o compozitie ca pentru clatite. Punem uleiul la incins in tigaie, apoi trecem bucatite de soia scurse prin compozitia de ou si le prajim...
Pulpe de pui marinate in kefir
Spalam pulpele de pui si le stergem cu servetele absorbente. Asezam pulpele intr-un castron, turnam kefirul peste ele, presaram 1 lingurita rasa busuioc uscat, sare si piper dupa gust si amesteca cu mana sa se imbrace pulpele in sosul format. Acoperim castronul si il lasam la frigider peste...
Covrigi de casa cu seminte si parmezan
Preincalzim cuptorul la 60 grade. Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun. Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele caldut si uleiul, apoi faina. Framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua parti egale....
Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco
Cartofii se curata de coaja, se spala, si se taie feliute subtiri. Se pun la fiert 15 minute in apa cu sare de Himalaya. Preincalzim cuptorul la 200 grde. Ungem tava cu ulei de masline, presaram peste ulei putin busuioc uscat,apoi punem jumatate din cantitatea de cartofi fierti. Peste...
Bulete cu sos de spanac si lapte
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri fine. Tot pe razatoarea cu ochiuri fine se trece si cascavalul si telemeaua. Adaugam peste toate acestea 2 albusuri, semintele de susan usor prajite,pudra de turmeric, faina,sare si piper dupa gust, mararul tocat....
Pilaf de orez cu dovlecel si salata de varza cu marar
Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt. Punem ceapa la calit in putin ulei, la foc mic. Dovlecelul se spala foarte bine, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie din hartie. Taiem capetele dovlecelului, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam dovlecelul peste ceapa...
Ciuperci calite cu ardei kapia
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ardeiul kapia se spala, se taie rondele, indepartand cotorul si semintele. Punem intr-o craticioara uleiul, ciupercile feliate si rondelele de ardei, adaugam dupa gust sare de Himalaya si mix din boabe de piper, le calim la foc iute pana...
Prajitura pentru Mos Nicolae
Preparam mai intai siropul: -punem zaharul brun intr-un ibric impreuna cu apa plata si aducem lichidul la punctul de fierbere.Adaugam esenta de vanilie, oprim focul si lasam la racit. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam ouale, batem spuma albusurile cu sarea. Mixam...
Cake Pops
Pentru inceput zdrobim biscuitii la robot. Punem intr-un castron incapator dulceata de afine, crema de lapte si nuci, semintele decojite de floarea soarelui, zaharul vanilat, cel cu aroma de rom, zaharul din lapte, fulgii de ovaz, esenta de rom. Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie...
Sirop de ridiche neagra cu miere de albine
– Se spala o ridiche neagra dupa care se sterge si se taie capacul si o felie din partea de jos pentru a forma baza. – Se scobeste cu un cutit (astfel incat sa se lase circa 1 cm de la coaja) – In spatiul format se pune miere de albine si se lasa pana dimineata (pe o...
Ciorba de perisoare din soia
Punem granulele de soia la fiert in apa cu 1 lingurita de vegeta de legume. Lasam sa se umfle pe foc, apoi la racit. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele. Punem legumele la sotat in 2 linguri de ulei pentru 2-3 minute. Adaugam legumele conservate din borcan, apa...
Chec cu lamaie si mac
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Intr-un castron separat mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie pana se albesc. Adaugam apa minerala lingura...
Aluat dospit umplut cu ciuperci de roua
Ciupercutele de roua se curata, se spala in mai multe ape, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei cu sare si piper dupa gust. Se lasa in tigaie pana scade toata apa lasata si se prajesc usor. Intr-un castron incapator punem sarea de Himalaya, zaharul tos, drojdia proaspata si apa...
Prajitura pufoasa si aromata de post
Punem intr-un castron incapator sucul de mandarine, apa minerala si uleiul. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Peste ingredientele umede adaugam intai bicarbonatul si drojdia, apoi praful de sare, turmericul, zaharul tos si incorporam apoi faina pana obtinem un amestec omogen. Impartim...
Supa picanta cu taitei din orez
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Punem ceapa tocata in oala impreuna cu 2 linguri ulei de masline, o lasam 2-3 minute la sotat la foc mic. Adaugam zarzavatul pentru ciorbe, apoi 1l apa plata, aszonam cu sare si piper dupa gust, adaugam bobitele de mustar, mixul din boabe de piper...
Chifle cu branza, kefir si seminte de dovleac
Amestecam kefirul cu apa calduta, adaugam drojdia zdrobita intre degete, sarea de Himalaya, semintele de dovleac, fulgii de ovaz, 1 lingurita zahar tos si amestecam toate ingredientele sa se omogenizeze. Adaugam faina si picuram din cand in cand ulei de masline pana obtinem un aluat lipicios...
Tort egiptean
Eu am preparat de seara foile pe rand,astfel: -am prajit nuca usor, apoi am trecut nuca prin robot; -am preincalzit cuptorul la 175 grade; -am separat cate 3 albusuri de galbenusuri, le-am batut spuma cu cate un praf de sare, apoi am adaugat cate 3 linguri zahar tos si am mixat pana...
Ciorba de cartofi dulci cu ciuperci si afumatura
Spalam carnea si o taiem bucatele potrivite. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie mairunt, apoi le punem la calit in ulei. Adaugam morcovul taiat rondele, bobitele de mustar, bucatile de carne. Punem ciupercile macinate, apoi apa plata, foaia de dafin, sare si piper dupa...
Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite
Ciupercile Pleurotus se curata, se spala si se taie fasii. Punem ciupercile in tigaie antiadereta, adaugam 2-3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata de ciuperci se acestea se prajesc in ulei. Pentru pilaf spalam prazul, il taiem marunt, il punem la...
Mancare de naut cu piept de porc prajit
Nautul se pune de seara la hidratat in apa rece. Dimineata se scurge de apa, se clateste sub jet de apa, apoi se pune la fiert in apa cu sare si bicarbonat. Cand furculita patrunde usor in boabele de naut inseamna ca este fiert, il scurgem de apa in care l-am fiert, apoi il clatim sub...
Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii
Pentru piure: -curatam catofii, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru cca 30 minute la foc potrivit. Scurgem apa de pe cartofii fierti intr-o cana, apoi mixam cartofii cu margarina, adaugam apa de pe cartofi pana obtinem consistenta...
Desert prajitura cu foi de nuca si crema de smantana cu ricotta
Pentru inceput preparam Kranzul : Punem intr-o craticioara zaharul la topit. Cand devine lichid si capata culoare aurie adaugam nuca, amestecam rapid sa se omogenizeze, tragem craticioara deoparte si apoi turnam zaharul pe o plansa de lucru din silicon. Lasam sa se raceasca complet, apoi zdrobim...
Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate
Faina cernuta se aseaza intr-un castron mare. Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar. Turnam apa calduta peste drojdie, adaugam si coaja rasa de lamaie,amestecam putin cu lingura si lasam la dospit cca 15...
Choux a la creme cu dulceata de zmeura
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Apa se pune la fiert cu praful de sare. Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta, apoi amestecam cu telul pana la omogenizare. Lasam la racit,apoi mixam compozitia si adaugam rand pe...
Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei. Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand zaharul se topeste oprim focul si lasam siropul la racit. Preincalzim cuptorul la 200 grade....
Supa de praz cu radacinoase
Curatam si spalam legumele. Taiem un morcov rondele, pe celelalt il taiem cubulete. Telina, pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete. Punem uleiul in oala,adaugam radacinoasele si le sotam cca 5 minute la foc iute. Adaugam ardeiul taiat bucatele, apoi mixul din boabe de piper,...
Spanac de post cu piure si jumarele din soia
Spanacul se curata si se spala sub jet de apa rece. Se pune la fiert in apa cu sare, cca 10 minute, apoi se scurge de apa. Apa nu o aruncam pentru ca o vom folosi la sos. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Calim ceapa in ulei, 2-3 minute, apoi adaugam amidonul. Turnam...