ciorba de post
Punem granulele de soia la fiert in apa cu 1 lingurita de vegeta de legume.
Lasam sa se umfle pe foc, apoi la racit.
Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele.
Punem legumele la sotat in 2 linguri de ulei pentru 2-3 minute.
Adaugam legumele conservate din borcan, apa plata, foaia de dafin, mixul din boabe de piper si apa scursa de pe granulele fierte.
Granulele de soia fierte si racite le punem intr-un castron incapator, adaugam doua linguri de ulei, sare de Himalaya dupa gust, legume deshidratate, piper macinat si 6 linguri de faina, amestecam sa obtinem o compozitie omogena.
Desprindem cu mana din compozitia obtinuta (bucati de marimea unei mingi de ping-pong), le trecem prin faina, apoil le lasam la plonjat in ciorba de pe foc.
Fierbem perisoarele pana se ridica la suprafata, adaugam apoi sosul de soia, rosiile pasate,leustean in otet dupa gust.
La final presaram vedeata proaspata (telina, marar, patrunjel), lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele si serivim.
Pofta buna!