un dulce de nerefuzat ;)
Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei.
Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand zaharul se topeste oprim focul si lasam siropul la racit.
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Peste galbenusuri adaugam zaharul pudra si pudra de turmeric, apoi mixam la viteza mare pana isi dubleaza volumul.
Adaugam lingura de faina, apoi pe rand cate 2 linguri spuma de albusuri si una de pesmet, mixam la viteza cea mai mica a mixerului pana incorporam toate cantitatile.
Luam compozitia cu lingura si o repartizam uniform in forme din silicon (de briose am folosit eu).
Dam tava la cuptor pentru 20 minute (folosim functia de coacere cu ventilatie).
Facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor, apoi savarinele din formele de silicon si le asezam pe un gratar sa se raceasca.
Dupa racire taiem fiecare savarina in doua, apoi scufundam jumatatile rapid in siropul racit si le scoatem pe folie de silicon pentru a se scurge siropul in exces.
Batem frisca cu intaritorul pana obtinem consistenta dorita, apoi umplem cu poshul savarinele, asezam partile superiaore si le ungem cu dulceata de zmeura.
Dam savarinele la frigider pana la servire.
Pofta buna!