Zacusca

de Toamna07 in Zacusca, 24 Iul 2012 | 12299 vizualizari

 

Imi place atat de mult zacusca incat nu concep sa trec peste perioada legumelor si sa nu fac cateva borcanele pentru camara si mai ales pentru consum, pe moment.:)
Prefer gatitul in ceaunul de tuci pentru ca se face foarte bine, pentru ca acesta distribuie caldura uniform,nu lipeste preparatul si da o alta aroma mancarii.:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei kapia rosu
  • 1 kg de vinete
  • 1 kg de rosii
  • 2 ardei iuti
  • 4 cepe mari
  • boia de ardei dulce
  • cateva frunze de telina
  • sare si piper
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • ciuperci feliate (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Spalam legumele.

Ardeii kapia si cei iuti,vinetele si rosiile se coc bine pe o tabla speciala pentru copt,asezata pe flacara mica a aragazului .Se intorc pe toate partile sa se coaca uniform.

Ardeii copti ,rosiile si vinetele se introduc fierbinti intr-o punga, pe care o inchidem bine ca sa se produca abur in interior; se vor decoji foarte usor (lasam punga inchisa cam 20 de minute).

Daca le veti curata sub jet de apa, le deteriorati aroma de copt.

Vinetele dupa ce s-au curatat, se lasa la scurs intr-o sita si apoi se toaca.

Rosiile curatate si tocate le scurgem si pe ele in sita. 

Ardeii se curata de cotoare ,coji,seminte si se toaca in cubulete .

Tocam si ceapa .

Incingem uleiul intr-un ceaun de tuci incapator si adaugam ceapa pe care o calim pana se inmoaie ,turnam rosiile taiate si scurse;amestecam bine si le calim .

Continuam cu ardeii care se calesc si ei foarte bine.

Potrivim de sare,piper si boia de ardei dulce.

La final punem vinetele si frunzele de telina tocate. Mai lasam sa fiarba pana in momentul in care zacusca prinde o consistenta cremoasa .

Daca nu va place picanta,eliminati ardeiul iute !

Optional ,puteti adauga ciuperci feliate .

Daca o pastrati pentru iarna ,turnati zacusca in borcane curate,inchise ermetic si le sterilizati !

Va spun ca este exceptional de buna !

Gustul ...fara cuvinte ;as vrea sa va ung o feliuta de paine cu zacusca asta si sa o gustati!:)

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Toamna07 1

26.07.2012, 11:09

Sunteti grozave !
Multumesc ,ma inclin !

Valclaudia 1

21.08.2012, 20:11

E mancarea preferata a copiilor mei in sezonul rece. (sunt vegetarieni convinsi!) Pur si simplu o adora! Iar zacusca ta, cu ardeiul tocat arata excelent. Cred ca am sa incerc reteta ta.
Pentru idee... ...
Seara linistita iti doresc.

Angelina_Elena 1

23.08.2012, 21:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca