Faina cernuta se aseaza intr-un castron mare.
Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar.
Turnam apa calduta peste drojdie, adaugam si coaja rasa de lamaie,amestecam putin cu lingura si lasam la dospit cca 15 minute.
Aducem cu mana faina usor dinspre marginea vasului catre mijloc, apoi amestecam cu mana si incorporam toata faina.
Framantam apoi aluatul picurand uleiul in fir subtire pana la incorporarea acestuia in aluat.
Aluatul obtinut va fi unul elastic, usor de lucrat.
Acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit 1 ora si jumatate.
Ungem foarte bine 3 tavi cu ulei.
Preincalzim cuptorul la 190 grade.
Aluatul dospit il impartim in trei parti.
Intindem o parte de aluat pe masa de lucru infainata, apoi asezam din loc in loc bucatele de rahat si merisoare uscate.
Rulam apoi de la una din margini aluatul iar rulada obtinuta o aszam gu grija in tava unsa in prealabil.
Repetam procedura si cu celelalte doua parti de aluat ramase.
Acoperim tavile pentru alte 20 minute cu prosopul de bucatarie sa mai dospeasca aluatulsi in tavi, apoi dam tavile la cuptor pentru 60 minute.
Dupa 40 minute scoatem tavile din cupto, ungem cozonacii cu apa si presaram zahar tos.
Dam din nou cozonacii la cuptor pentru alte 20 minute, reducem temperatura de la 190 la 165 grade.
Scoatem cozonacii din cuptor, apoi din tavi si ii lasam acoperiti in prosopul de bucatarie pana se racesc complet.
Feliem si servim.
Pofta buna!