Snitele din soia:
Piure de cartofi:
Sosul de spanac:
Soia se pune la fiert in apa cu putin Delikat pentru 10 minute, apoi se lasa la scurs.
Batem ouale cu putina sare si piper, adaugam apa si faina, obtinem o compozitie ca pentru clatite.
Punem uleiul la incins in tigaie, apoi trecem bucatite de soia scurse prin compozitia de ou si le prajim la foc iute pe ambele parti pana se rumenesc.
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se spala foarte bune sub jet de apa rece.
Punem cartofii la fiert in apa cu sare si cand furculita patrunde usor in cartofi inseamna ca sunt fiert.
Scurgem apa,adaugam margarina si mixam cartofii la viteza mare pana obtinem un piure fin.
Adaugam laptele caldut si mixam pana obtinem consistenta dorita pentru piure.
Ceapa se curata de coaja, se spala si se toaca marunt.
Se pune apoi la calit intr-o cratita la foc potrvit pentru 5 minute.
Adaugam 1 lingurita rasa de boia dulce, spanacul dezghezat si tocat, apoi punem 1/2 cana apa plata si lasam sa fiarba la foc mic.
Diluam amionul in lapte, apoi il incorporam in sosul din cratita.
La final adaugam smantana pentru gatit, mai lasam la foc cateva minute, asezonam cu sare si piper dupa gust si servim soasul cu piure si snitele din soia.
Pofta buna!