Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite

de Valclaudia in Mancaruri de post, 29 Noi 2015 | 8939 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • partea verde de la un fir de praz
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 3 cani apa
  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei
  • verdeata proaspat tocata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite:

Ciupercile Pleurotus se curata, se spala si se taie fasii.

Punem ciupercile in tigaie antiadereta, adaugam 2-3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata de ciuperci se acestea se prajesc in ulei.

Pentru pilaf spalam prazul, il taiem marunt, il punem la sotat impreuna cu ardeiul in ulei.

Adaugam sare si piper dupa gust, punem orezul, turnam 1 cana apa calduta si amestecam din cand in cand sa nu se prinda orezul de cratita.

Adaugam si a doua cana cu apa, amestecam, lasam pana scade apa si orezul incepe se se umfle, apoi o adaugam si pe a treia.

Dupa ce pilaful s-a legat oprim focul, presaram patrunjel verde proaspat tocat si servim cu ciuperci pleurotus prajite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu orez de post