pentru Mos Craciun
Punem zaharul la foc mic intr-o craticioara, il caramelizam si adaugam apa cu foarte mare grija, apoi lasam pe foc pana obtinem siropul.
Lasam la racit, apoi adaugam untul, oul,sarea, piperul,nucsoara,bicarbonatul de sodiu, amestecul de condimente pentru vin fiert.
Omogenizam, apoi adaugam faina si obtinem un aluat elestic.
Dam aluatul la rece pentru cel putin o ora.
Scoatem aluatul de la frigider, preincalzim cuptorul la 180 grade, asezam folie de teflon sau hartie de copt in doua tavi.
Impartim aluatul in doua, apoi rulam cele doua parti sub forma de suluri, vezi foto.
Presaram bombonelele colorate pe masa de lucru, apoi presam aluatul peste ele rulandu-l, obtinand astfel cele doua suluri colorate pe care le vom portiona apoi in rondele de 1/2cm.
Asezam feliile astfel obtinute in tavi lasand distanta intre ele pentru ca vor creste in timpul coptului.
Dam tavile la cuptor, folosim functia de coacere cu ventilatie pentru15 minute.
Scoatem turta dulce din cuptor si o lasam la racit.
Batem spuma albusul cu praful de sare si zaharul pudra, la final adaugam 2 linguri de apa fierbinte.
Cu aceasta glazura ungem turta dulce, apoi presaram cristale colorate de zahar.
Lasam sa se intareasca glazura, apoi servim.
Pofta buna!