publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de radacinoase cu mazare verde
Legumele se curata, se spala apoi sub jet de apa rece. Punem uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa tocata si o lasam la sotat la foc potrivit 2-3 minute. Trecem morcovii,pastarnacul si telina pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi punem legumele rase peste ceapa sotata. Continuam...
Supa-crema de vinete cu varzute de Bruxelles
Curatam si spalam legumele. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, vanata taiata cubulete si ardeii taiati,de asemenea, bucatele. Lasam la sotat cateva minute, adaugam sare si piper dupa gust, punem cca 2l apa rece, adaugam verzele de Bruxelles curatate si clatite sub jet de apa rece....
Mancare scazuta din soia neagra
Boabele de soia le punem de seara la hidratat in apa rece. Dimineata scurgem apa de pe boabe, apoi punem soia la fiert la foc potrivit. Cand da apa in clocot, strecuram boabele si adaugam alta apa in care vom fierbe soia pana patrunde furculita usor in boabe. Curatam ceapa si ardeiul, le...
Negresa de post cu dulceata si alune de padure
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem intr-un bol zaharul, uleiul, apa minerala, dulceata si mixam la viteza mica. Adaugam alunele maruntite,zaharul vanilat si praful de copt, apoi pudra de roscove iar la final faina in ploaie. Ungem o tava adanca cu ulei, o tapetam cu faina si turnam...
Prajitura cu prune si glazura de vanilie
Separam ouale; preincalzim cuptorul la 185 grade. Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand cele 5 linguri...
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta rece
Pentru mamaliguta punem apa cu sare la fiert. Cand clocoteste apa tragem oala deoparte si turnam in ploaie malaiul grisat amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Trecem din nou oala pe ochiul aragazului, reducem focul si amestecam sa nu se prinda de oala, cca 10 minute....
Cornulete aperitiv cu ciuperci de roua si seminte
Pentru inceput punem drojdia intr-un castron incapator. Adaugam sarea de Himalaya si zaharul, amestecam cu mana sa se lichefieze drojdia. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam un aluat in care adaugam semintele de in si uleiul, asa incat la final vom obtine un aluat elastic....
Banane infasurate in clatite cu susan, cu crema de ciocolata si lapte
Caramelizam zaharul, cand acesta devine lichid si capata culoare aurie adaugam cu foarte mare atentie apa si lasam pana se topeste zaharul. Lasam la racit. Intr-un bol incapator punem apa minerala, ouale, praful de sare, bicarbonatul de sodiu, semintele de susan si ceaiul de zahar ars...
Chiftele trecute prin pesmet la cuptor
Ciupercile de roua se spala bine sub jet de apa rece, daca sunt foarte marunte se lasa intregi, daca nu, se taie bucatele. Se calesc ciupercile in doua linguri de ulei, presaram un praf de sare si unul de piper si lasam la foc iute pana scade toata apa lasata. Lasam, apoi ciupercile la...
Salata de legume fierte cu maioneza si patrunjel verde
Morcovii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Preparam maioneza de casa dintr-un galbenus crud si galbenusul unui ou fiert, adaugand in fir subtire ulei, cca 75ml si 1-2 lingurite de mustar. Morcovii fierti se taie...
Ciorba de rosii cu mazare
Curatam ceapa si ardeiul, le spalam sub jet de apa rece. Tocam ceapa, ardeiul il taiem cubulete si le punem la sotat in 2 linguri de ulei. Lasam la sotat 2-3 minute la foc mic, adaugam apoi rosiile trecute prin robot, bobitele de mustar, cubuletele de legume din borcan, punem sare si piper...
Gomboti cu prune si ciocolata amaruie
Spalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece cu un burete curat. Punem cartofii la fiert in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei ii curatam de coaja si ii trecem prin masina de tocat carne. Spalam prunele si le scoatem samburii, impartindu-le totodata in doua. Cand cartofii s-au...
Pandispan bicolor cu rodie
Mai intai scoatrem semintele din rodie, le asezam intr-un castron. Separam ouale, preincalzim cuptorul la 180 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam praful de copt stins in 1 lingura zeama de lamaie....
Salata din bureti de roua cu maioneza si marar
Buretii de roua se curata foarte bine de firele de iarba si de eventualele mici insecte :) Spalam buretii in mai multe ape, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15 minute. Scurgem buretii, ii trecem prin robot si ii amestecam apoi cu 2-3 linguri maioneza preparata in casa din 1...
Desert din biscuiti cu ricotta si curmale
Indepartam samburii din curmale,apoi le trecem prin robot sa se marunteasca. Adaugam biscuitii peste pasta obtinuta din curmale, punem totul intr-un castron. Adaugam zaharul pudra, semintele de canepa, pudra din coaja de struguri,branza ricotta,esenta de rom, cafeaua rece. Amestecam...
Friptura de porc in vin rosu la tigaie
Carnea de porc se taie bucatele apoi se pune la prajit in 2 linguri de ulei. Lasam la prajit doua minute, apoi o intoarcem pe cealalta parte. Adaugam sare dupa gust, bobitele de mustar si mixul din boabe de piper. Turnam vinul rosu, acoperim tigaia si lasam sa fiarba la foc potrivit pana...
Conopida cu maioneza si patrunjel
Spalam conopida sub jet de apa rece, apoi o punem la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit pana patrunde usor furculita in ea. Intre timp preparam maioneza: zdrobim cu o furculita galbenusul de la oul fiert, adaugam galbenusul crud, apoi amestecam cu lingura de lemn in timp...
Coaste si carnati in sos de rosii cu pilaf de orez
Coastele le clatim sub jet de apa rece, apoi le portionam. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucati. Se pun la sotat in ulei cateva minute. Adaugam apoi coastele, bucatile de carnati si mixul din boabe de piper, punem 1/2 cana cu apa si acoperim tigaia. Lasam la foc potrivit...
Supa de galuste cu chimen si turmeric
Curatam si spalam ceapa si morcovii. Punem apa in oala, adaugam 3-4 linguri de ulei de masline, amestecul de boabe de piper, apoi ceapa curatata de coaja si morcovii taiati rondele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie morcovii. Spargem ouale intr-un castron, adaugam un praf de...
Mancare de fasole rosie cu porumb
Morcovul, ceapa si ardeii se curata si se spala sub jet de apa rece. Tocam ceapa si o calim intr-o cratita in 3-4 linguri de ulei. Adaugam apoi ardeiul taiat bucati si morcovul ras. Presaram bobitele de mustar, sare si piper dupa gust,apoi adaugam rosiile trecute prin robot. Lasam sa...
Ciorba de rosii cu varza alba si orez
Curatam si spalam legumele. Punem uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele. Lasam la sotat 2-3 minute, apoi adaugam rondelele de morcov. Sotam in continuare doua-trei minute, apoi adaugam rosiile trecute impreuna cu varza prin robot. Punem apa,...
Ciuperci de roua in sos de smantana cu piure de cartofi
Pentru piure curatam cartofii de coaja, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce fierb cartofii, scurgem apa de pe ei si adaugam untul sau margarina, lasam sa se topeasca, apoi mixam cartofii cu mixerul la viteza mare,adaugand in fir subtire laptele...
Snitele vieneze
Pulpa de porc se feliaza in bucati de 1cm grosime. Punem folie alimentara pe un tocator mare din lemn, asezam feliile de carne, acoperim cu folie alimentara si batem bucatile de carne cu ciocanul pentru snitele. Asezonam bucatile de carne cu sare si piper dupa gust. Pregatim si asezam...
Ciorba de fasole rosie cu rosii si tarhon in otet
Curatam ceapa, morcovii si ardeii. Spalam legumele sub jet de apa rece. Punem 3 linguri ulei de masline in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele,lasam la sotat cca 2-3 minute. Adaugam rondelele de morcov, asezonam cu sare si piper, mai sotam alte 4-5 minute. Rosiile...
Briose negre cu ciocolata alba
Pentru inceput taiem cocolata alba bucatele. Mixam untul cu sarea si zaharul pudra pana obtinem un amestec spumos. Adaugam 2 linguri de Amaretto,ouale pe rand, apoi pudra de cacao. Mixam 2-3 minute,apoi incorporam lingura cu lingura si faina proaspat cernuta. Preincalzim cuptorul la...
Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)
Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc. Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut. Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul lichid cu faina,impingand cu mana faina dinspre margini spre centrul vasului. Ne apucam de framantat,...
Chiftele din cartofi cu branza si praz
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Dupa ce-i curatam de coaja ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam telemeaua, trecuta si ea pe razatoarea cu ochiuri mici (eu am folosit branza ramasa de la rulourile de ieri cu branza si crema de ardei). Prazul se spala si se taie rondele...
Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi
Separam ouale, preincalzim cuptorul la 185 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu praful de copt si indulcitorul lichid pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand cele cinci linguri de apa minerala, apoi incorporam alternativ albusurile batute si...
Rulouri cu branzeturi si crema de ardei copt la cuptor
Pentru inceput preparam aluatul astfel: -punem faina intr-un castron incapator, facem o groapa la mijloc in care punem sarea, zaharul si drojdia uscata din cele 2 pliculete; -peste drojdie turnam apa calduta,apoi acoperim cu faina de pe margini si framantam un aluat elastic; -din cand in...
Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor
Jumatate din cartofi ii spalam cu un burete curat sub jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja. Cealata jumatate din cantitatea de cartofi se curata de coaja, se taie betigase (pai) si se prajesc la foc iute in baie de ulei. Cartofii prajiti se scot pe servetele absorbante de bucatarie...