Prajitura pufoasa si aromata de post

de Valclaudia in Mancaruri de post, 1 Dec 2015 | 7362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar suc proaspat de mandarine
  • 1/2 pahar ulei
  • 2 pahare apa minerala
  • 1 si 1/2 pahar zahar tos
  • 5 pahare faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • drojdie proaspata (cat o nuca)
  • 1 varf de cutit turmeric
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 3 linguri karob
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 2 linguri alune de padure taiate grosier
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa si aromata de post:

Punem intr-un castron incapator sucul de mandarine, apa minerala si uleiul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Peste ingredientele umede adaugam intai bicarbonatul si drojdia, apoi praful de sare, turmericul, zaharul tos si incorporam apoi faina pana obtinem un amestec omogen.

Impartim amestecul in doua parti, una ramane galbena,aici vom adauga coaja rasa de lamaie, in cealalta parte adaugam karobul sa inchidem amestecul la culoare.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam mai intai amestecul inchis la culoare, presaram semintele de canepa.

Turnam si partea deschisa la culoare, peste care presaram alunele de padure tocate.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute (175 grade), facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor, lasam la racit, portionam, pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa si aromata de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gicuta 1

03.12.2015, 08:45

mirela0911 1

04.12.2015, 10:45

Ce prăjitură bună ai făcut!

Lina24 1

06.01.2016, 09:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de naut