Clatim prazul, il taiem rondele si il punem la sotat in ulei pentru 3 minute la foc mediu.
Fasolea se clateste de apa in care a fost conservata si se adauga peste prazul calit.
Adaugam bobitele de mustar si amestecam.
Lasam mancarea sa se gateasca incet, la foc mic 15 minute.
Adaugam...
Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele.
Se pun la sotat in ulei la foc mic.
Adaugam prazul taiat rondele, apoi legumele pentru ciorba din borcan.
Punem apa in oala peste legume, adaugam foaia de dafin, sare si piper dupa gust si lasam oala acoperita pana atinge...
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Spalam ciocanelele sub jet de apa, apoi le tamponam cu servetele absorbante de bucatarie pentru a le sterge de apa.
Ungem fiecare ciocanel cu ulei de masline, apoi presaram sare, piper si boia dulce de ardei dupa gust.
Ciupercile pleurotus se clatesc in...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, turmericul,zaharul vanilat, praful de copt si untul tinut la temperatura camerei cel putin o ora.
Adaugam rand pe rand cele 6 linguri...
Desprindem buchetelele de broccoli de pe cotor, le spalam sub jet de apa rece.
In tigaia dry cocker punem 1 lingura ulei de masline si legumele congelate.
Deasupra asezam buchetelele de broccoli, presaram sare si piper dupa gust.
Punem tigaia pe flacara medie si lasam sa se gateasca...
curatam ceapa, o spalam si o tocam.
O punem la sotat in 4 linguri ulei de masline pentru cinci minute la foc mediu.
Adaugam apoi legumele congelete si cartofii curatati, spalati si taiati cubulete mici.
Punem apa in oala peste legume, sare si piper dupa gust, foaia de dafin si acoperim...
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Ciupercile se spala si se feliaza.
Punem ceapa la sotat intr-o tigaie adanca sau o cratita.
Lasam la sotat 3-5 minute la foc moderat.
Adaugam ciupercile,bobitele de mustar, pulpele spalate sub jet de apa rece, piperam si saram dupa gust, apoi...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam oauale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul turnat in fir subtire.
Adaugam apa minerala,fiecare lingura, pe rand.
In amestecul de galbenusuri incorporam alternativ faina...
Mixam ouale cu sare,drojdie, iaurt si branza de vaci.
Adaugam semintele,taratele, amidonul si fulgii de mei.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Tapetam forma rotunda cu hartie de copt si turnam amestecul obtinut in tava.
Deasupra presaram semintele de susan.
Lasam la dospit cca 30...
Drojdia se amesteca cu praful de sare si 1 lingura de zahar pana la lichefiere.
Adaugam laptele caldut,untul topit si ouale, apoi coaja de lamaie, esenta de vanilie si la final faina.
Framantam un aluat elastic pe care il vom acoperi cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit o...
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu praful de sare.
Mixam galbenusurile cu zaharul tos, esenta de rom si praful de copt pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apa minerala in fir subtire, apoi incorporam pudra de cacao, nuca...
Pulpele de pui se spala sub jet de apa rece, apoi se transeaza in doua.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Punem ceapa la calit in ulei, 2-3 minute la foc mare.
Reducem apoi focul, adaugam pulpele ciupercile congelate.
Lasam la foc potrivit cca 15 minute, apoi adaugam...
Ceapa se curata, apoi se spala si se toaca marunt.
Punem ceapa la sotat in ulei pentru 2-3 minute la foc iute.
Adaugam ardeiul congelat, apoi mazarea congelata.
Reducem focul,adaugam o jumatate cana apa plata si lasam sa se gateasca legumele la foc potrrivit cca 10 minute.
Adaugam...
Cartofii se curata de coaja,se tai cubulete, se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei.
Scurgem apa de pe cartofi, apoi mixam cartofii cu mixerul la viteza mare.
Adaugam untul si laptele caldut si obtinem un piure pufos.
Cuptorul...
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Mixam ouale cu zaharul, praful de sare si untul.
Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.
Incorporam faina, vom obtine un aluat gras, ferm.
Pe masa de lucru presaram pudra de cacao, apoi trecem aluatul peste pudra, ne...
Se curata banana si se rupe bucati.
Bucatile se pun in recipientul blenderului, alaturi de arahide,fulgii de mei,miere.
Adaugam si laptele rece, apoi capacul cu lame.
Conectam blenderul la priza, apoi mixam pana obtinem un amestec cremos,numai bun de servit dimineata pe post de mic...
Carnea se feliaza,apoi se bate pe ambele parti cu ciocanul de batut snitele.
Presaram sare si piper dupa gust.
Albusurile se bat putin cu furculita.
Pe o farfurie intinsa punem fulgii de mei.
Uleiul se pune la incins in tigaie (cca 100ml).
Trecem bucatile de carne prin albus batut,...
Lasam aluatul foietaj sa se dezghete la temperatura camerei.
Desfacem foietajul pe masa de lucru, taiem patrate de marimea dorita.
Rahatul se taie fasii de marimea diagonalei patratelor de aluat.
Asezam pe diagonala fasiile de rahat,apoi unim capetele opuse,vezi foto.
Preincalzim...
Curatam fructele de coaja si le taiem bucati potrivite.
Punem bucatile de fructe in recipientul blenderului, adaugam apa plata rece, optional green sugar apoi infiletam capacul cu lame.
Conectam blenderul la sursa de curent apoi mixam continutul din recipient cca 1 minut.
Turnam bautura...
Curatam banana de coaja, o rupem bucati si o punem in vasul blenderului
Adaugam cele doua iaurturi, 1lingura miere de rapita,taratele de ovaz,semintele chia, merisoarele, curallele.
Infiletam bine capacul cu lame, conectam blenderul la priza, apoi recipientul cu ingrediente la blender,...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apoi pudra de cacao, apa minerala lingura cu lingura, mixand incontinuu...
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam laptele caldut si 2 linguri de faina.
Lasam la dospit 15-20minute.
Cernem restul fainii intr-un castron incapator.
Facem o groapa la mijloc, turnam maiaua (drojdia dospita), apoi o acoperim indreptand faina inspre marginea castronului catre...
Separam pentru inceput albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apa minerala, apoi pudra de cacao si semintele de canepa iar la final incorporam spuma de albusuri si faina...
Cascavalul se taie bastonase de marimea dorita, apoi se introduce pentru 15 minute la congelator.
Batem ouale intr-un bol cu sarea si piperul.
Punem pesmetul intr-o farfurie intinsa.
Uleiul se pune la incins intr-o tigaie antiaderenta.
Scoatem de la congelator cascavalul, apoi trecem...
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin.
Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la final faina. Nu am trecut cantitate fixa de faina deoarece poate diferi in functie de ouale...
Drojdia se pune intr-o cana impreuna cu sarea si zaharul.
Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam 50 ml apa calduta si 2 linguri de faina.
Amestecam si lasam 15 minute la dospit.
Cernem faina intr-un vas incapator.
Facem o adancitura la mijloc in care turnam maiaua (amestecul...
Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 min. la foc potrivit.
Scurgem apa de pe cartofi, apoi ii curatam de coaja si ii taiem rondele.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Ungem tava cu putina margarina, presaram pesmet apoi...
Curatam sfela rosie, o spalam si o taiem feliute subtiri, vezi foto.
Radacina de ghimbir se curata, se spala si ea si se taie marunt.
Banana se curata si se pune in recipientul blenderului.
Marul se spala, se curata de coaja si cotor, apoi se taie feliute subtiri pe care de asemenea le...
Curatam fructele, le taiem bucati si le punem in vasul blenderului.
Adaugam green sugar dupa gust, cele doua iaurturi degresate, taratele de ovaz si semintele chia.
Mixam cateva secunde, portionam si servim.
Pofta buna!
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Topim 2 linguri de zahar la foc mic intr-o craticioara.
Adaugam nuca taiata grosier, , dam deoparte de pe foc si turnam zaharul caramelizat pe o folie din silicon.
Lasam la racit, apoi rupem zaharul bucati si il trecem prin robot.
Punem intr-un...
Fasole rosie prefiarta in sos de rosii
Clatim prazul, il taiem rondele si il punem la sotat in ulei pentru 3 minute la foc mediu. Fasolea se clateste de apa in care a fost conservata si se adauga peste prazul calit. Adaugam bobitele de mustar si amestecam. Lasam mancarea sa se gateasca incet, la foc mic 15 minute. Adaugam...
Ciorba de post cu varzute de Bruxelles
Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele. Se pun la sotat in ulei la foc mic. Adaugam prazul taiat rondele, apoi legumele pentru ciorba din borcan. Punem apa in oala peste legume, adaugam foaia de dafin, sare si piper dupa gust si lasam oala acoperita pana atinge...
Ciocanele la cuptor pe pat de pleurotus
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Spalam ciocanelele sub jet de apa, apoi le tamponam cu servetele absorbante de bucatarie pentru a le sterge de apa. Ungem fiecare ciocanel cu ulei de masline, apoi presaram sare, piper si boia dulce de ardei dupa gust. Ciupercile pleurotus se clatesc in...
Chec bicolor cu seminte
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, turmericul,zaharul vanilat, praful de copt si untul tinut la temperatura camerei cel putin o ora. Adaugam rand pe rand cele 6 linguri...
Legume gatite la tigaia dry cocker
Desprindem buchetelele de broccoli de pe cotor, le spalam sub jet de apa rece. In tigaia dry cocker punem 1 lingura ulei de masline si legumele congelate. Deasupra asezam buchetelele de broccoli, presaram sare si piper dupa gust. Punem tigaia pe flacara medie si lasam sa se gateasca...
Ciorba de legume cu parmezan
curatam ceapa, o spalam si o tocam. O punem la sotat in 4 linguri ulei de masline pentru cinci minute la foc mediu. Adaugam apoi legumele congelete si cartofii curatati, spalati si taiati cubulete mici. Punem apa in oala peste legume, sare si piper dupa gust, foaia de dafin si acoperim...
Ciulama de pui cu ciuperci
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile se spala si se feliaza. Punem ceapa la sotat intr-o tigaie adanca sau o cratita. Lasam la sotat 3-5 minute la foc moderat. Adaugam ciupercile,bobitele de mustar, pulpele spalate sub jet de apa rece, piperam si saram dupa gust, apoi...
Prajiturele motate cu fructe si budinca
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam oauale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul turnat in fir subtire. Adaugam apa minerala,fiecare lingura, pe rand. In amestecul de galbenusuri incorporam alternativ faina...
Paine de dieta cu branza si seminte
Mixam ouale cu sare,drojdie, iaurt si branza de vaci. Adaugam semintele,taratele, amidonul si fulgii de mei. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Tapetam forma rotunda cu hartie de copt si turnam amestecul obtinut in tava. Deasupra presaram semintele de susan. Lasam la dospit cca 30...
Minicozonaci cu ciocolata si rahat
Drojdia se amesteca cu praful de sare si 1 lingura de zahar pana la lichefiere. Adaugam laptele caldut,untul topit si ouale, apoi coaja de lamaie, esenta de vanilie si la final faina. Framantam un aluat elastic pe care il vom acoperi cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit o...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Preincalzim cuptorul la 175 grade. Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu praful de sare. Mixam galbenusurile cu zaharul tos, esenta de rom si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala in fir subtire, apoi incorporam pudra de cacao, nuca...
Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana
Pulpele de pui se spala sub jet de apa rece, apoi se transeaza in doua. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Punem ceapa la calit in ulei, 2-3 minute la foc mare. Reducem apoi focul, adaugam pulpele ciupercile congelate. Lasam la foc potrivit cca 15 minute, apoi adaugam...
Mix de boabe in sos de tomate
Ceapa se curata, apoi se spala si se toaca marunt. Punem ceapa la sotat in ulei pentru 2-3 minute la foc iute. Adaugam ardeiul congelat, apoi mazarea congelata. Reducem focul,adaugam o jumatate cana apa plata si lasam sa se gateasca legumele la foc potrrivit cca 10 minute. Adaugam...
Tarte de piure,ou si cascaval la cuptor
Cartofii se curata de coaja,se tai cubulete, se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei. Scurgem apa de pe cartofi, apoi mixam cartofii cu mixerul la viteza mare. Adaugam untul si laptele caldut si obtinem un piure pufos. Cuptorul...
Fursecuri fragede glazurate si decorate
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixam ouale cu zaharul, praful de sare si untul. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie. Incorporam faina, vom obtine un aluat gras, ferm. Pe masa de lucru presaram pudra de cacao, apoi trecem aluatul peste pudra, ne...
Smoothie cremos
Se curata banana si se rupe bucati. Bucatile se pun in recipientul blenderului, alaturi de arahide,fulgii de mei,miere. Adaugam si laptele rece, apoi capacul cu lame. Conectam blenderul la priza, apoi mixam pana obtinem un amestec cremos,numai bun de servit dimineata pe post de mic...
Snitele de porc in crusta din fulgi de mei
Carnea se feliaza,apoi se bate pe ambele parti cu ciocanul de batut snitele. Presaram sare si piper dupa gust. Albusurile se bat putin cu furculita. Pe o farfurie intinsa punem fulgii de mei. Uleiul se pune la incins in tigaie (cca 100ml). Trecem bucatile de carne prin albus batut,...
Foietaj cu rahat
Lasam aluatul foietaj sa se dezghete la temperatura camerei. Desfacem foietajul pe masa de lucru, taiem patrate de marimea dorita. Rahatul se taie fasii de marimea diagonalei patratelor de aluat. Asezam pe diagonala fasiile de rahat,apoi unim capetele opuse,vezi foto. Preincalzim...
Suc proaspat de citrice
Curatam fructele de coaja si le taiem bucati potrivite. Punem bucatile de fructe in recipientul blenderului, adaugam apa plata rece, optional green sugar apoi infiletam capacul cu lame. Conectam blenderul la sursa de curent apoi mixam continutul din recipient cca 1 minut. Turnam bautura...
Smoothie cu fibre si fructe
Curatam banana de coaja, o rupem bucati si o punem in vasul blenderului Adaugam cele doua iaurturi, 1lingura miere de rapita,taratele de ovaz,semintele chia, merisoarele, curallele. Infiletam bine capacul cu lame, conectam blenderul la priza, apoi recipientul cu ingrediente la blender,...
Musuroi de cartita
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi pudra de cacao, apa minerala lingura cu lingura, mixand incontinuu...
Gogosi pudrate
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam laptele caldut si 2 linguri de faina. Lasam la dospit 15-20minute. Cernem restul fainii intr-un castron incapator. Facem o groapa la mijloc, turnam maiaua (drojdia dospita), apoi o acoperim indreptand faina inspre marginea castronului catre...
Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de biscuiti (reteta 900)
Separam pentru inceput albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala, apoi pudra de cacao si semintele de canepa iar la final incorporam spuma de albusuri si faina...
Cascaval pane
Cascavalul se taie bastonase de marimea dorita, apoi se introduce pentru 15 minute la congelator. Batem ouale intr-un bol cu sarea si piperul. Punem pesmetul intr-o farfurie intinsa. Uleiul se pune la incins intr-o tigaie antiaderenta. Scoatem de la congelator cascavalul, apoi trecem...
Cornulete fragede cu dulceata
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin. Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la final faina. Nu am trecut cantitate fixa de faina deoarece poate diferi in functie de ouale...
Paine alba cu masline negre si seminte
Drojdia se pune intr-o cana impreuna cu sarea si zaharul. Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam 50 ml apa calduta si 2 linguri de faina. Amestecam si lasam 15 minute la dospit. Cernem faina intr-un vas incapator. Facem o adancitura la mijloc in care turnam maiaua (amestecul...
Cartofi gratinati cu oua,branza, smantana si cascaval
Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 min. la foc potrivit. Scurgem apa de pe cartofi, apoi ii curatam de coaja si ii taiem rondele. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem tava cu putina margarina, presaram pesmet apoi...
Smoothie rosu
Curatam sfela rosie, o spalam si o taiem feliute subtiri, vezi foto. Radacina de ghimbir se curata, se spala si ea si se taie marunt. Banana se curata si se pune in recipientul blenderului. Marul se spala, se curata de coaja si cotor, apoi se taie feliute subtiri pe care de asemenea le...
Mic dejun la pahar
Curatam fructele, le taiem bucati si le punem in vasul blenderului. Adaugam green sugar dupa gust, cele doua iaurturi degresate, taratele de ovaz si semintele chia. Mixam cateva secunde, portionam si servim. Pofta buna!
Briose de post pentru Mos Craciun
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Topim 2 linguri de zahar la foc mic intr-o craticioara. Adaugam nuca taiata grosier, , dam deoparte de pe foc si turnam zaharul caramelizat pe o folie din silicon. Lasam la racit, apoi rupem zaharul bucati si il trecem prin robot. Punem intr-un...