O mancare de post rapida!
Spanacul se curata si se spala sub jet de apa rece.
Se pune la fiert in apa cu sare, cca 10 minute, apoi se scurge de apa.
Apa nu o aruncam pentru ca o vom folosi la sos.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Calim ceapa in ulei, 2-3 minute, apoi adaugam amidonul.
Turnam apa in care am fiert spanacul, cca 250-300ml.
Amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam la fiert pana se leaga sosul.
Adaugam pasta de tomate, asezonam cu sare si piper si oprim focul.
Bucatelele de soia se fierb in cca 300 ml apa, adaugam 1 lingurita de vegeta.
Se scurge soia, punem intr-o craticioara 2-3 linguri de ulei, adaugam soia si o lasam la foc iute pana se rumenesc bucatelele de soia si capata aspect de rumen.
Oprim focul si presaram putin cimbru uscat.
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana patrunde usor furculita in cartofi.
Scurgem apa intr-o cana, apoi adaugam peste cartofii fierbinti margarina, mixam si adaugam apa de pe cartofi pana obtinem un piure spumos.
Servim sosul de spanac cu jumarele de soia si piure de post.
Delicioasa mancarica...
Pofta buna!