Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem cubulete.
Punem ceapa si ardeiul la calit in ulei pentru 5 minute.
Adaugam varza tocata, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plata, foaia de dafin, sare si piper macinat dupa gust, apoi lasam la fiert pana ne ocupam de prepararea perisoarelor.
Ciupercile se curata, se spala, se fierb in apa cu putina sare, cca 10 minute.
Scurgem ciupercile, le trecem prin robot si le amestecam apoi cu faina, pudra de turmeric, busuioc uscat, sare si piper dupa gust.
La final adaugam 3 linguri de ulei si amestecam pana obtinem un amestec omogen din care formam perisoare de marimea dorita, pe care le adaugam in ciorba de pe foc.
Reducem focul si lasam sa fiarba perisoarele pana se ridica la suprafata.
Adaugam rosiile pasate, mai dam cateva clocote si presaram verdeata tocata si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele.
Portionam in boluri sau farfurii si servim.
Pofta buna!